אנחנו מאוד אוהבים אוכל טוב ומעריכים עיצוב איכותי, לכן כל מפגש של שני העולמות הללו מרגש ומשמח אותנו. נכון שאנחנו יכולים להזמין מנות איכותיות ושוות הביתה וליהנות מהאוכל באווירה פרטית ואינטימית, אבל כשאנחנו יוצאים למסעדה אנחנו רוצים לחגוג אירוע, לפגוש חברים ובני משפחה, להתפנק וליהנות מריחות, טעמים ומראות שאנחנו לא רגילים להם, בקיצור אנחנו מחפשים חוויה. בדיוק כמו שמערכות הסאונד והטלוויזיות האיכותיות שלנו לא מחליפות ערב בקולנוע, כמו שספר אמנות לא מחליף ביקור במוזיאון, כך גם טייק אווי, מוצלח ככל שיהיה, לא מחליף ארוחה טובה במסעדה. גם אם את האוכל במסעדות הבאות עדיין לא טעמנו, העיצוב שלהן בהחלט עושה לנו חשק לקום מהספה, לצאת מהבית ולהגיע.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

פסטיבל עפיפונים: Ya Pan

ביסטרו יפני של השף יובל בן נריה שממוקם במבנה צר, ארוך וגבוה במרכז תל אביב. בבסיס העיצוב המשותף של ברנוביץ גולדברג אדריכלים ופיצו קדם אדריכלים עומדת תפיסה נגישה ובלתי פורמלית והשראה מהחיבור בין האיזאקאיה היפנית והביסטרו המערבי שיצר השף. הישיבה במסעדה סביב בר מרכזי ארוך שמאפשר מפגש חברתי דינמי, מעליו רשתות פח צבעוניות שעוצבו בהשראת פסטיבל העפיפונים היפני, התאורה שתוכננה על ידי אורלי אברון אלקבס מאירה את האלמנט האנכי, אשר נראה שונה מכל זווית בחלל. על גבי הקירות נפרשו מראות עגולות קטנות, אשר משקפות מכל זווית מבט אחר לחלל ולחוויה שמתרחשת בו.

מסעדות01, ביסטרו יפני במרכז תל אביב (צילום: עמית גרון)
ביסטרו יפני במרכז תל אביב|צילום: עמית גרון
מסעדות01, אלמנט אנכי בהשראת פסטיבלי עפיפונים יפניים (צילום: עמית גרון)
אלמנט אנכי בהשראת פסטיבלי עפיפונים יפניים|צילום: עמית גרון
מסעדות01, מבנה צר, ארוך וגבוה שבמרכזו בר (צילום: עמית גרון)
מבנה צר, ארוך וגבוה שבמרכזו בר|צילום: עמית גרון

טבעוני זה הכי: באנה

מסעדה תל אביבית שממוקמת בבניין באוהאוס ומביאה פרשנות חדשה למושג הטבעונות. המעצבים בסטודיו אמית חיפשו להביא לידי ביטוי את הרוקחות טבעונית בהשראת המטבח הייחודי שמאפיין את המסעדה, מטבח בריא, טבעוני ומבוסס צמחים שלא מוותר על שחיתות כערך מוסף. הם בחרו בחומרים ובצבעים שנגזרו ממזונות על כמו ספירולינה, צ'יה וקליפת פרי הקקאו והשתמשו בחומרים טבעיים בלבד. חלונות העץ האותנטיים נצבעו בוורוד, הקירות הלבנים שומרו ודלפק ההגשה המרכזי חופה בשיש גרניט, ומעליו תלויה רשת ירקרקה שבה שולבו צמחים המייצגים את הגינה שממנה נרקחות המנות. קירות המעטפת הולבשו ברשת ורודה עם מדפים באורכים ובגבהים משתנים ועליהם תצוגה דינמית של חומרי הגלם שמהם נבנה התפריט, שניתן לשנות מפעם לפעם.

מסעדות02, מטבח טבעוני ובריא שלא מוותר על שחיתות (צילום: עמית גרון)
מטבח טבעוני ובריא שלא מוותר על שחיתות|צילום: עמית גרון
מסעדות02, החלונות האותנטיים נצבעו בורוד (צילום: עמית גרון)
החלונות האותנטיים נצבעו בוורוד|צילום: עמית גרון
מסעדות02, רשת דינמית לתצוגה של חומרי גלם (צילום: עמית גרון)
רשת דינמית לתצוגה של חומרי גלם|צילום: עמית גרון

צפון תל אביבית: Libby's

פינה מעוצבת, טעימה ובריאה בצפון תל אביב שעוצבה על ידי קרן אופנר, שבחרה ליצור אווירה אלגנטית פריזאית בלב השכונה השקטה. החלל כולל מסעדת ביסטרו ומאפייה ועוצב בשפה עכשווית עם ריצוף בטון, קירות בחיפוי עץ וגופי תאורה שתוכננו על ידי אורלי אברון אלקבס, גם הם עשויים מבטון. קווים אלכסוניים עדינים שולבו באלמנטים שונים בחלל ומייצרים דינמיות מעודנת, לצד גופי תאורה מעוגלים וריהוט מודרני שמשתלבים לכדי מראה הרמוני ונעים. לעיצוב החלל נבחרו גוונים ניטרליים וטבעיים, גוני צהוב שולבו באופן מוקפד ומדוד לתוספת של חמימות וחיות המשתלבות היטב עם שטחי החוץ הירוקים.

מסעדות03, ביסטרו ומאפייה בצפון תל אביב (צילום: עמית גרון)
ביסטרו ומאפייה בצפון תל אביב|צילום: עמית גרון
מסעדות03, גוונים צהובים מוסיפים חום וחיות (צילום: עמית גרון)
גוונים צהובים מוסיפים חום וחיות|צילום: עמית גרון
מסעדות03, קווים אלכסוניים מעודנים וגופי תאורה מעוגלים (צילום: עמית גרון)
קווים אלכסוניים מעודנים וגופי תאורה מעוגלים|צילום: עמית גרון

חזית החלונות הצהובים: ברוקלין

פיצרייה בסגנון אמריקאי הממוקמת על רחוב דיזנגוף, שתוכלו לזהות בקלות בעזרת החזית הצהובה שעוצבה בהשראת מוניות השירות התל אביביות והמוניות של ניו יורק. המסעדה עוצבה על ידי אדריכלית אנה גולדברג שרצתה לחבר את הפיצרייה לרחוב ולייצר ממד של תנועה. בהתאם לכך תוכננו בחזית חלונות מתרוממים שיוצרים אפקט תלת ממדי. בחלל בולט הבר הארוך שעוצב מתוך מחשבה לייצר תנועה ודינמיות בהשראת האווירה העירונית גם בפנים, האמן אדגר רפאל אייר את חזית הבר בסגנון פופ ארט צבעוני ומופשט עם דמויות של מוזיקאים ובחלל נעשה שימוש בבטון חשוף, בקירות לבנים, בברזל, בריהוט בגבהים ובסגנונות שונים ובצמחי תבלין.

מסעדות04, חזית צהובה שאי אפשר לפספס (צילום: טל הראל-גזית)
חזית צהובה שאי אפשר לפספס|צילום: טל הראל-גזית
מסעדות04, פיצרייה בסגנון אמריקאי ובעיצוב ניו יורקי (צילום: טל הראל-גזית)
פיצרייה בסגנון אמריקאי ובעיצוב ניו יורקי|צילום: טל הראל-גזית
מסעדות04, איור פופ ארט של אדגר רפאל (צילום: טל הראל-גזית)
איור פופ ארט של אדגר רפאל|צילום: טל הראל-גזית

מנהרה פרספקטיבית: Pomo

מסעדה איטלקית חדשה ברמת החייל שעוצבה על ידי סטודיו ירון טל. היא ממוקמת מעט מעל מפלס הרחוב, ולכן ביקשו המתכננים לייצר בה אפקט דינמי שניתן יהיה לראותו גם מבחוץ. הם פיתחו קונספט של פרספקטיבת מנהרה שנוצר על ידי קשתות שמניעות את המבקרים מבחוץ פנימה, גופי תאורה שעוצבו במיוחד הוצבו בחוץ וקורות עץ מעוגלות תוכננו בתוך חלל המסעדה ומקרות מעל היושבים. מטבח פתוח שסביבו בר לישיבה יוצר קשר בין העוסקים במלאכת הבישול לבין הסועדים, בקצה החלל טאבון ענק הנשען על קיר שחופה באריחים בעבודת יד של דגנית גור. כדי ליצור אווירה אינטימית ונעימה נבחרה פלטת צבעים כהה ועשירה של גוני סגול, חום, חמרה וגוני חלודה. על בסיס הלוגו ועבודת המיתוג שבוצעה על ידי פיליפ בולקיה עוצבו אלמנטים רבים בחלל, ביניהם יצירות אמנות גדולות ובקבוקי יין עם תוויות ייחודיות.

מסעדות05, קונספט של פרספקטיבת מנהרה (צילום: יואב גורין)
קונספט של פרספקטיבת מנהרה|צילום: יואב גורין
מסעדות05, קשתות עץ וגוונים כהים ועשירים יוצרים אווירה ייחודית (צילום: יואב גורין)
קשתות עץ וגוונים כהים ועשירים יוצרים אווירה ייחודית|צילום: יואב גורין
מסעדות05, טאבון ענק ואריחים בעבודת יד שמחפים את הקיר (צילום: יואב גורין)
טאבון ענק ואריחים בעבודת יד שמחפים את הקיר|צילום: יואב גורין

עסק משפחתי: מי קאסה קפה

סניף חדש בהרצליה פיתוח למסעדה משפחתית מקיבוץ גליל ים שמוכרת היטב לכל תושבי האזור. מעצבת הפנים רוני קרן התייחסה לקהל היעד ולמיקום החדשים אך גם להיסטוריה של בית העסק, לערכים שלו ולאלמנטים שמייצגים אותו. בהתאם היא עיצבה אלמנט עץ מרכזי בחלל המסעדה החדש, אשר תוכנן בהשראת סוכת העץ הניצבת במרכז החצר של מסעדת האם, הוא מגדיר את אזור ההגשה ותוחם באופן עדין את החלל. נוסף לכך היא השתמשה בעץ ובתריסים ישנים על גבי החזיתות ושילבה גוון טרקוטה חמים ועדכני ברחבי החלל לצד גוונים ירקרקים וטבעיים ליצירת מראה מרענן ואיזון בין חום לקור.

מסעדות06, סניף חדש למסעדה ותיקה מקיבוץ גליל ים (צילום: יואב גורין)
סניף חדש למסעדה ותיקה מקיבוץ גליל ים|צילום: יואב גורין
מסעדות06, שילוב גוונים טבעיים של ירוק וטרקוטה, צילום-יואב גורין (צילום: יואב גורין)
שילוב גוונים טבעיים של ירוק וטרקוטה|צילום: יואב גורין
מסעדות06, מבנה עץ מייצר חציצה עדינה בחלל (צילום: יואב גורין)
מבנה עץ מייצר חציצה עדינה בחלל|צילום: יואב גורין

מסעדה היוונית שלי: פאראקאלו

מסעדה יוונית מול חוף יפו שבה הצליחו המעצבים הילי לזרוב ורועי קדרנל מסטודיו Other:wise לייצר אווירת נופש משמחת שמשלבת בין ההשראה היוונית לבין האופי האותנטי של יפו. את האופי הייחודי של המקום תרגישו עוד לפני שתיכנסו בזכות ציורי קיר של אמן הרחוב אלנה מ-Brothers of light. בחוץ תוכלו לשבת מול הים וליהנות מאוכל טוב ומעיצוב צבעוני. הריצוף עשוי מאבן בזלת שהושקעה בבטון מולבן, מעליה כיסאות קלועים בגוונים שונים וצמחייה מטפסת שהונחה על מבני קשתות. בר המשקאות מחופה באריחי קרמיקה תכולים בעבודת יד ומסביב תלויים צמחי תבלין מרעננים.

מסעדות07, אריחי קרמיקה בעבודת יד מחפים את הבר (צילום: אביעד בר נס)
אריחי קרמיקה בעבודת יד מחפים את הבר|צילום: אביעד בר נס
מסעדות07, כיסאות צבעוניים וצמחייה מרעננת (צילום: אביעד בר נס)
כיסאות צבעוניים וצמחייה מרעננת|צילום: אביעד בר נס
מסעדות07, ציורי קיר של אמן הרחוב אלנה (צילום: אביעד בר נס)
ציורי קיר של אמן הרחוב אלנה|צילום: אביעד בר נס

בר קוקטיילים צבעוני: טאפ אנד טייל

בר בלב שוק מחנה יהודה הירושלמי שמגיש קוקטיילים צבעוניים ומנות טאפאס מושקעות. האדריכלים אורי אבן חיים וסטודיו פרץ-שלוס ברשות שי פרץ ואדר שלוס ליוו את הבעלים מתחילת הדרך וסייעו בבחירת הלוקיישן, חלל קטן ונטוש באחת מסמטאות השוק הסמוך לרחבה קטנה. גודל החלל 30 מ"ר בלבד, ולמרות זאת שולבו בו בר עם תצוגה אחורית בטורקיז ומעליו ארון תצוגה נוסף מזכוכית, מקומות ישיבה, מטבח, שירותים ומחסן. העיצוב משלב את רוח המקום עם הצבעוניות שמאפיינת את הקוקטיילים, קירות החלל נצבעו בוורוד, בתאי השירותים טפט מפתיע באווירה טרופית ושולבו תמונות וצמחייה לשדרוג האווירה.

מסעדות08,_בר_קוקטיילים_בלב_שוק_מחנה_יהודה,_צילום- (צילום: יחסי ציבור)
בר קוקטיילים בלב שוק מחנה יהודה|צילום: יחסי ציבור
מסעדות08 צבעוניות בהשראת הקוקטיילים (צילום: יחסי ציבור)
צבעוניות בהשראת הקוקטיילים|צילום: יחסי ציבור
מסעדות08 ארון תצוגה מזכוכית מעל הבר (צילום: יחסי ציבור)
ארון תצוגה מזכוכית מעל הבר|צילום: יחסי ציבור

מעבר לים: Sir Joan

ועוד אחת, שאמנם לא נמצאת בארצנו הקטנטונת אך עוצבה על ידי משרד מקומי שמייצא את העיצוב הישראלי גם אל מעבר לים. אירנה קרוננברג ואלון ברנוביץ עיצבו את בית המלון באיביזה בהשראת מסורת ימית המשלבת ישן עם חדש גוונים מונוכרומטיים המושאלים מתחום עיצוב היאכטות מייצרים בסיס ניטרלי ונעים, לצד שימוש בחומרים מבריקים בעלי טקסטורות מעניינות המזכירים את הים ומייצרים משחקי השתקפויות בחללי הפנים. במלון שתי מסעדות, גם הן עוצבו על ידי ברנוביץ וקרוננברג, המייצרות דו שיח בין החוץ לפנים. בחוץ קיר ירוק שמודגש גם בפנים בעזרת גוונים ירוקים מעודנים וספסלי ישיבה לאורך הבריכה המשקיפים פנימה, ובפנים עושר של טקסטורות וצבעים המייצרים מראה נינוח ויוקרתי.

מסעדות08, ספסלי ישיבה סביב הבריכה (צילום: עמית גרון)
ספסלי ישיבה סביב הבריכה|צילום: עמית גרון
מסעדות08, התקרה והקירות יוצרים טקסטורה ומשחקי השתקפות (צילום: עמית גרון)
התקרה והקירות יוצרים טקסטורה ומשחקי השתקפות|צילום: עמית גרון

מסעדות08, החלל משקיף לבריכה ולקיר ירוק (צילום: עמית גרון)
החלל משקיף לבריכה ולקיר ירוק|צילום: עמית גרון

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק