הדירה של סקאזי - 17 (צילום: תמיר רוגובסקי)
""אני לא מבשל יותר מדי למרות שיש לי רצון". סקאזי|צילום: תמיר רוגובסקי

איך אתם מדמיינים דירה של יוצר מוזיקה אלקטרונית עם שיער ארוך וקעקועים שמופיע בפסטיבלים הכי נחשבים בעולם? עכשיו תחשבו שוב כי הדירה של המוזיקאי המצליח אשר סוויסה, שידוע בשם סקאזי, שונה לגמרי. סקאזי החליט שהשנה הוא מוצא זוגיות ומקים משפחה, ולכן הוא צריך להפוך את דירה הרווקים שלו לבית שמתאים לזוג, אבל בלי לוותר על הדברים שחשובים לו, לפחות עד שתגיע האחת המיוחדת. בלילה אחד הוא החליט לפנות למעצבות עמית בנימין ודריה גולדשטיין מסטודיו Design DANDA ולבקש מהן שיעצבו את דירתו בשכונת פואבלו אספניול במערב ראשון לציון (יש לו דירה נוספת בתל אביב). "קיבלנו בלילה הודעה מפתיעה לעמוד הפייסבוק וכהרגלנו חשבנו שנחזור ללקוח בבוקר", הן מספרות. "אבל כשראינו שההודעה היא מסקאזי, ואנחנו יודעות שהוא איש חיי לילה, החלטנו לענות לו באותו הרגע. הבנו ממנו שהוא יכול להיפגש למחרת בלבד מכיוון שהוא טס לחו"ל, וזה מה שעשינו".  

"כן, אני לא לקוח רגיל", מסכים סקאזי. "פניתי אליהן באמצע הלילה ונתתי להן יומיים לפגוש אותי. הן הבינו שהכל צריך לקרות מהר. צריך לדעת להתנהג עם לקוח כמוני, לא שגרתי בעליל".

אז אתה לא לקוח קל?

"הכי קל שהיה להן! האמת היא שאני פריק קונטרול והייתי מעורב בכל דבר. אבל צריך לפתוח את הראש כשנכנסים לפרויקט כזה ולאט לאט שחררתי. אני לא בן אדם רגיל ואם לא בא לי על משהו קשה לשנות את דעתי, אבל הן הצליחו".

בנימין: "באנו עם ידיעה שיכול להיות שיהיה פה פרויקט משוגע וצבעוני כי לא הכרנו את האדם שהוא. הוא הציג את עצמו כפריק קונטרול, אבל הוא למד לסמוך עלינו ונתן לנו יד חופשית. אחרי שהכרנו, הבנו שהוא דווקא לא מחפש בית מופרע, אלא חוף מבטחים, מקום שקט ורגוע שבא עם השינוי שהוא עובר בחיים".

סקאזי: "מי שהיה קשוח בכל התהליך היה בכלל אבא שלי, המכונה יוסי הנינג'ה. הוא היה הסיוט של כולם. אבא שלי היה במשך שנים בקר איכות בנייה. אני לא נמצא הרבה בארץ, אז הוא הגיע לדירה ובדק שהכל יושב במקום. הוא גרם לשינויים מאוד גדולים, למשל, האלמנטים של התאורה לא יכלו לעבוד בלי הנמכה והצפה של התקרה. אני לא ידעתי מה המשמעויות של זה והוא דאג לזה וזה שדרג את כל הבית".

גולדשטיין: "יוסי הגיע להמון ביקורי פתע כדי לבדוק איך אנחנו עובדות. הוא מקצועי ברמות ולמדנו ממנו המון".

באיזה מצב הייתה הדירה?

בנימין: "זו דירת ארבעה חדרים, כ-100 מ"ר בלי המרפסת שפונה לים. הנוף ממש עוטף את הדירה. מלבד חדר שינה, יש בדירה אולפן וחדר ארונות. סקאזי צילם בדירה את 'מחוברים' ומאוד אוהב אותה. כשהגענו, מצאנו דירה קצת מוזנחת, דירת רווק טיפוסית. לא היה בה טאץ' עיצובי, לפחות לא חדש. סקאזי רצה לעשות שיפוץ כללי אבל שקל אם להחליף את המטבח והדבר הראשון שאנחנו עושות בדירות זה להחליף את המטבח ולעשות הכל מחדש. לא שינינו את הגדלים של החדרים, רק שברנו את הקירות בסלון כדי לפתוח אותו למטבח".

גולדשטיין: "הדבר היחיד שנשאר בבית זה קיר עץ. סקאזי עשה חיפוי עץ לפני כמה שנים והוא אוהב אותו, אז עשינו לו חידוש. חוץ מזה הכל הוחלף. כולל הריהוט שבאולפן. הרבה דברים עיצבנו וייצרנו בעצמנו מול נגרייה, לפי מידות. מעט מאוד ריהוט נקנה. הכל עם מחשבה על פרקטיות וסדר, בעיקר כי סקאזי הוא לא הבן אדם הכי מסודר בעולם".

סקאזי, איך דמיינת את דירת חלומותיך?

"רציתי שינוי משמעותי שיתאים לשינוי שלי כבן אדם בתקופה האחרונה. רציתי להישאר בבית הזה, כי אני אוהב את האזור, האווירה והנוף, אבל רציתי ששינוי משמעותי. שתהיה לי כאן פינה שמנותקת מהעבודה, ושתתאים למישהו שהוא רווק, שלא יודע לבשל, אבל שבהמשך תתאים לזוג ולמשפחה, כי לשם אני מכוון. היה לי חשוב שהכל יהיה מחומרי גלם עמידים. רציתי שתהיה אווירה מצד אחד נעימה וחמימה ומצד שני מאוד בוטיקית ויוניקית"

מה היה לך חשוב שיהיה בדירה ומה לא רצית בשום פנים ואופן?

"הייתה לי בקשה ספציפית בסלון, שתהיה בו הטלוויזיה הכי טובה בעולם של סוני, מסך גדול בשביל הפלייסטיישן. וזהו. כשהתחלנו לתכנן את השיפוץ אמרתי שאני לא מוכן בשום אופן וילונות ושטיחים והיום יש בכל הדירה וילונות ושטיחים. הן הצליחו לשכנע אותי בזכות וילונות חשמליים שמופעלים עם אפליקציה. והשטיח הוזמן במיוחד מחו"ל ועבר תהליך של גילוח, כך שהוא הרבה יותר מתאים לדירה ולאופי שלי".

בנימין: "סקאזי אמר לנו שהוא לא מוכן לקבל וילון. זה מזכיר לו אקסיות, זה מפריע לו לראות את הטלוויזיה וזה עף לכל כיוון. הבהרנו לו שזו חובה. אנחנו לא מתפשרות בעניין הזה. מה ששכנע אותו זה וילון חשמלי שהוא יכול להפעיל עם שלט. הבנו שאנחנו צריכות למצוא את הגאדג'ט שידליק אותו וזה עבד ועכשיו הוא שלם עם ההחלטה".

סקאזי: "יש לי בית בתל אביב שעיצבתי ויש בו את כל הפאקים האפשריים. הוא לא מתאים בשום צורה לזוג או למשפחה. בדירה בראשון לציון, עמית ודריה יצרו פתרונות אחסון מטורפים, usb בכל מקום, ארונות שעוזרים לי לשמור על סדר - זה מדהים".

בנימין: "רצינו לתת מקום לגבריות שלו, כיוון שהוא גר כרגע לבד עד שתבוא האחת. אבל היה לנו חשוב לשמור על פרקטיות יד ביד עם העיצוב, שלא ינצחו אחד את השני אלא ילכו יחד. הבית בנוי בצורה מלבנית, אז הלכנו על קווים האלה, הפרקט והתאורה מעצימים ומדגישים את צורת המבנה וגם מגדילים אותו".

עלות השיפוץ הייתה 490 אלף שקל. "נתתי להן יד חופשית, גם פיננסית", אומר סקאזי. "אני רוצה את הכי טוב שיש. כל הרהיטים מהבית הקודם נתרמו והתחלתי מאפס ל-2019. יש לי טעם יקר וגם להן ואני יכול להגיד שהשיפוץ עלה שליש יותר ממה שתכננתי, אבל התוצאה שווה את זה".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

המטבח

בנימין: "כשנכנסים לבית מגיעים ישר לאופן ספייס של המטבח וחלל הסלון שגם ממשיך את המרפסת. היה חשוב לנו לחבר וליצור זרימה".

גולדשטיין: "למרות שסקאזי לא מבשל, החלטנו להפוך את המטבח למרכז העניינים. מההתחלה ידענו שיהיה פה מטבח שחור וסקאזי נלחץ מזה. הוא לא רצה שהבית יהיה קודר וחשוך. הוא חשב שזה מקטין".

סקאזי: "זה נראה לי מוזר. יש סטראוטיפ ששחור מקטין, אבל זה לא נכון, זה דווקא מבליט דברים וזה כן עבד עם חומרי הגלם. דקטון, לדוגמה, זה חומר חזק ומאוד עמיד והוא יפה רק בשחור - תראי אותי, מבין בכל הדקויות. אני גם אוהב שהכל מט. גם הרכב שהיה לי היה מט עוד לפני שבכלל ידעו מה זה. מי שנכנס למטבח אומר שזה מזכיר את יפן. יפני מודרני, עם הרבה טאצ'ים של פיסים מיוחדים".

בנימין: "החלטנו על מטבח שחור כי זה מה שמתאים לדירה וזה הכי פרקטי בשבילו. קל לשלב אותו עם סגנונות עיצוב שונים והוא פרקטי מבחינת חומרים. השתמשנו בדקטון, סוג של אבן שהיא מאוד עמידה בחום גבוה ועמידה בפני שריטות. משטח העבודה הוא מפורמייקה מסוג נאנו, כך שטביעות אצבע, למשל, נמחקות אחרי כמה שניות".

גולדשטיין: "קיר המטבח כולו אינטגרלי ומסתיר את הארון, המקרר, מתקן המים, פינת הקפה והתאורה. גם השקעים נשלפים מהמשטח עצמו ולא על הקיר, הכל נקי ומוסתר, נגיש ופרקטי. במטבח יש גם ארון יינות עם תאורה מאוד מיוחדת".

סקאזי: "אני לא מבשל יותר מדי למרות שיש לי רצון. בינתיים אני מכין קפה ומנסה ליצור לב בחלב ללא הצלחה יתרה".

בנימין: "האי הוא פינת האוכל שלנו. יש בו מעט מקום לאחסון במרכז. יכולים לשבת לידו עד שמונה אנשים. כיסאות הברזל השחורים לא עוברים בגובה את האי למראה מינימליסטי".

סקאזי: "את האי אני אוהב במיוחד. פינת ישיבה שגנבה את כל הפוקוס מהסלון. אני לא יודע אם זה היה מתוכנן, אבל החברים שלי נהנים לשבת שם וזה לא מובן מאליו. במקום לשבת כמו זומבים מול הטלוויזיה, יש אינטראקציה סביב האי, אווירה של בר. יש במטבח גם שני פסלים של לגו של אמנית שיצרה אותם במיוחד בגודל של 30 ס"מ וגם אותם אני מאוד אוהב".

הדירה של סקאזי - 1 (צילום: תמיר רוגובסקי)
סקאזי: "במקום לשבת כמו זומבים מול הטלוויזיה, יש אינטראקציה סביב האי"|צילום: תמיר רוגובסקי
הדירה של סקאזי - 19 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
הדירה של סקאזי - 2 (צילום: תמיר רוגובסקי)
סקאזי: "מי שנכנס למטבח אומר שזה מזכיר את יפן"|צילום: תמיר רוגובסקי

הדירה של סקאזי - 3 (צילום: תמיר רוגובסקי)
משחק גבהים בקצה המטבח|צילום: תמיר רוגובסקי

הסלון

בנימין: "רצינו לשבור את הגבהים ועשינו את זה עם ספסל שמסיים את המטבח וגם מיועד לאחסון. הטלוויזיה ומכשירי החשמל נמצאים במעין קופסה שחורה שמחביאה את כל הבלגן בפנים".

גולדשטיין: "יש המון משחקי תאורה שמתחילים במטבח וגולשים לסלון ולמסדרון. שמונה מטרים של קווי תאורה, כך שאפשר לשחק עם התאורה וליצור תאורת יום, תאורה רומנטית וכדומה".

בנימין: "זרקנו כמה אלמנטים של כתום חמרה בבית. המנורה מעל האי במטבח, למשל. בסלון בחרנו בשטיח שהוזמן מאוזבקיסטן בעבודת יד. הרהיטים בסלון מעור אמיתי ומבדים פרקטיים והעץ לא נשרט בקלות. הכורסה משוק הפשפשים, פיס באמת מיוחד. כורסת הסוני מאוד מפתיעה בנוחות שלה".

גולדשטיין: "עם התמונות בסלון היה לנו קצת אתגר. חיפשנו אמנים ישראלים ופרינטים שיוכלו להשתלב ולא מצאנו את הדבר הזה שאמרנו 'זה זה'. אז לקחנו קנבסים ויצרנו את התמונות בעצמנו".

הדירה של סקאזי - 7 (צילום: תמיר רוגובסקי)
שטיח בעבודת יד שהוזמן במיוחד בסלון|צילום: תמיר רוגובסקי
הדירה של סקאזי - 6 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי
הדירה של סקאזי - 12 (צילום: תמיר רוגובסקי)
סקאזי: "בסלון רציתי את הטלוויזיה הכי טובה בעולם, של סוני"|צילום: תמיר רוגובסקי
הדירה של סקאזי - 15 (צילום: תמיר רוגובסקי)
כורסה משוק הפשפשים|צילום: תמיר רוגובסקי

הדירה של סקאזי - 5 (צילום: תמיר רוגובסקי)
בנימין: "הבהרנו שווילון זו חובה"|צילום: תמיר רוגובסקי

המרפסת

גולדשטיין: "הדק במרפסת ממשיך את הקו של הריצוף ועולה על עמודים. קיר הסלון שמכוסה באריחים המדוקקים ממשיך החוצה את הקו האורכי ונותן תחושה של חלל אחד. היה לנו חשוב להכניס צמחייה וליצור פינה שכיף לשבת בה לצפות בנוף אל הים".

בנימין: "בחרנו רהיטים שעמידים ברוחות ובלחות מהים והשתמשנו במשקולות ואבנים כדי ליצור מצד אחד מראה אמיתי ומצד שני למנוע מהצמחים לעוף".

הדירה של סקאזי - 4 (צילום: תמיר רוגובסקי)
תחושה של חלל אחד עם הסלון. המרפסת|צילום: תמיר רוגובסקי

חדר שינה

בנימין: "גם כאן הלכנו על שחור עם שתי מנורות שיורדות לכיוון המיטה בצבע כתום חמרה. בנינו את כל הריהוט בחדר – יחידה שכוללת את מוצרי החשמל וגם ארון בגדים וראש מיטה מעץ שתופס את כל הקיר. את התמונה בחדר קנינו ממאגר תמונות, ערכנו אותה והתאמנו את הצבעים לדירה".

סקאזי: "חדר השינה הוא כמו חדר של בית מלון. וכמובן שיש טלוויזיה 50 אינץ' כי אני לא נרדם בלי טלוויזיה. הן יצרו ארון עם הרבה מקומות אחסון. המיטה נבנתה במיוחד. היא צמודה לקיר שזה קצת בניגוד לפאנג שוויי,  אבל זה מאפשר עוד מקום".

גולדשטיין: "דלת הזזה מזכוכית מובילה לחדר הרחצה. בחדר רחצה יש מקלחון כשבמצב הסגור שלו הוא נותן הרבה ספייס. עשינו זאת כיוון שחדר הרחצה קטן וכשמתקלחים הוא תופס חצי מהמקום. גם כאן חשבנו על הפרקטיקה. המקלחת הופכת מקובייה לשטח מלבני לאורך החלל. יש שיפוע מאוד טוב וכשהרצפה מתייבשת, סוגרים את זה והחלל הופך גדול יותר".

בנימין: "הקיר, הברז, הארון, המשטח האריחים - הכל שחור. מאוד גברי אבל מאוד אלגנטי ונותן סדר וניקיון בעין. המנורה כמובן כתומה".

סקאזי: "לדלת ההזזה לשירותים אין משקוף והיא פתוחה עד למעלה וזה קנה אותי. מאוד יפני ומודרני. בתור מי שגדל בבית מרוקאי, שהכל חייב להיות בו פרקטי וקונים דברים חזקים שיהיה קל לנקות, הייתי צריך לפתוח כאן את הראש ואני אוהב את זה. הדבר היחיד שאני מתכוון לשנות זה את החלון החלבי שיש כרגע. אני רגיל להיכנס לשירותים בבוקר ולצפות בים וזה קצת חסר לי".

הדירה של סקאזי - 10 (צילום: תמיר רוגובסקי)
סקאזי: "המיטה צמודה לקיר שזה קצת בניגוד לפאנג שוויי, אבל זה מאפשר עוד מקום"|צילום: תמיר רוגובסקי
הדירה של סקאזי - 9 (צילום: תמיר רוגובסקי)
סקאזי: "יש טלוויזיה 50 אינץ' כי אני לא נרדם בלי טלוויזיה"|צילום: תמיר רוגובסקי
הדירה של סקאזי - 11 (צילום: תמיר רוגובסקי)
סקאזי: "לדלת אין משקוף וזה קנה אותי"|צילום: תמיר רוגובסקי

הדירה של סקאזי - 20 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

האולפן

בנימין: "הציוד באולפן מאוד יקר ואנחנו נכנסנו אליו רק כדי לשדרג מעט את המראה. צבענו את כל החלל בצבע שחור כמעט פחם שהשתמשנו בו הרבה בדירה, והחלפנו את השטיח".

סקאזי: "האולפן בנוי כ'חדר צף', כלומר חדר בתוך חדר. יש בו שולחן מודולרי-אינטגרלי שמכיל הכל ונבנה בהתאמה אישית".

הדירה של סקאזי - 8 (צילום: תמיר רוגובסקי)
רק המראה שודרג. האולפן|צילום: תמיר רוגובסקי

שירותי האורחים

בנימין: "איחדנו חדר רחצה ומרפסת שירות לחלל אחד גדול שמשמש כשירותי אורחים. יצרנו ארון אינטגרלי קו אפס עם הקיר שמכיל את כל מוצרי החשמל. הכיור מאוד מינימליסטי עם משטח דק שתואם לכיור מאותו חומר ובאותו צבע. כלים סניטריים שחורים. הכל שחור מט".

גולדשטיין: "יצרנו מגירות שמונחות על הרצפה, לא עושות את המראה כבד אבל פרקטיות. מעל האסלה ומעל המקלחון יש נישות שחורות לשמפו ולסבון".

הדירה של סקאזי - 13 (צילום: תמיר רוגובסקי)
חדר הרחצה של האורחים|צילום: תמיר רוגובסקי

הדירה של סקאזי - 14 (צילום: תמיר רוגובסקי)
צילום: תמיר רוגובסקי

במדור הקודם: קבלו את אחד השיפוצים היפים שתראו השנה לבית בן 80 במושב בשפלה

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

 

מה הפריט שאתם הכי אוהבים בבית?

בנימין: "לסקאזי היה חשוב שהמזוזות בדירה יהיו כשרות. חיפשנו את המזוזה המושלמת שתהיה טובה ותתאים לעיצוב. מצאנו מזוזות יפות ועדינות, יציקת בטון בצבע שחור לא גדולות מדי, אבל יש להן נוכחות ועם אמירה. הטאץ' הסופי שסידר לנו את הכל במקום. קביעת המזוזה ביחד הייתה מרגשת ויפה. סגירת מעגל וסיום של כל התהליך".

הדירה של סקאזי - 21 (צילום: תמיר רוגובסקי)
"קביעת המזוזה ביחד הייתה מרגשת ויפה"|צילום: תמיר רוגובסקי

איך אתם מסכמים את העבודה על הבית?

בנימין: "זה תהליך שנכנסו אליו בחשש. לא ידענו איך יתרחש התהליך כשסקאזי לא נמצא הרבה בארץ. אבל למרות שהוא לא היה כאן פיזית, סקאזי היה מעורב בכל התהליך והיה זמין לנו בכל רגע. הוא בחר דוגמאות של שטיחים באמצע הופעה בברזיל והפעיל חבר מפינלנד שישלח לארץ פריט עיצוב ייחודי".

גולדשטיין: "נוצר בינינו קשר אישי מאוד קרוב וזה הפך את התהליך לממש כיף. קנינו את הדברים לבית ביחד, מהסכו"ם והכוסות ועד המצעים. עד עכשיו אנחנו מגיעות לבקר בבית כדי לוודא שהוא שומר על סדר וניקיון", היא צוחקת.

סקאזי: "הבית פאקינג מדהים. שנת 2019 התחילה עם מותו של אחי האהוב. איך אומרים, צריך לדעת גם לחטוף גול בחיים. אחרי תקופת האבל אני נכנס לתקופה עמוסה עם מוזיקה חדשה, שיתופי פעולה והופעות בפסטיבלים. הבית מכניס לי אנרגיה חדשה ואני שמח לחזור הביתה".

הדירה של סקאזי - 18 (צילום: תמיר רוגובסקי)
מימין לשמאל: עמית בנימין, סקאזי ודריה גולדשטיין|צילום: תמיר רוגובסקי

הדירה של סקאזי - 16 (צילום: תמיר רוגובסקי)
סקאזי: "הבית מכניס לי אנרגיה חדשה"|צילום: תמיר רוגובסקי

תכנון ועיצוב פנים: Design DANDA

ביצוע: R&B הנדסה ובניה

נגרות: נגריית האחים - יהודה וכפיר

מטבח ומוצרי חשמל: סמגל