הדיירים: בדירה מתגורר בחור צעיר, רווק בן 32, שעובד כסמנכ"ל בחברת הייטק. עיקר עסקיו מתנהלים מול חברות בחו"ל, ובשל השעות הלא שגרתיות שבהן הוא עובד, היה חשוב לשלב בה גם תנאים שיתאימו לצרכיו התעסוקתיים וגם אלמנטים שתואמים לצורכי היומיום האופייניים והנדרשים במקום מגורים.

הדירה: בשכונת בבלי בתל אביב, בבניין שנבנה בשנות ה-60, שופצה לה דירה ממש מהיסוד. גילו של הבניין ותצורת הדירה העמידו אותנו בפני אתגרים רבים ולא פשוטים. המטרה שלנו היתה להפוך דירה מיושנת ובלויה בת שלושה חדרים וחצי ובשטח של 70 מטרים, לדירה מפוארת, מוארת וראויה.

משך השיפוץ: כחמישה חודשים.

אלינור קלדרון, מטבח (צילום: גידי בועז )
המטבח. חלל מרווח, מזמין ומואר|צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, אמנות (צילום: גידי בועז )
צילום: גידי בועז

עוד באתר לעיצוב הבית:

מרחב גדול וזורם

עלות השיפוץ: כ-370,000 אלף שקל. הסכום כלל עלויות קבלן, אינסטלציה חדשה, תשתית חשמל חדשה, אלומיניום, חיפויים וכלים סניטריים, פרקטיים, עבודות נגרות, פריטי ריהוט, גופי תאורה ואביזרי נוי להשלמת המראה.

אלינור קלדרון, סלון (2) (צילום: גידי בועז )
היה ברור שהדירה תקבל מראה היי-טקי|צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, אי במטבח (צילום: גידי בועז)
אי גדול המעניק תחושה של חלל צעיר, מודרני, דינמי ונקי|צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, מנורות (צילום: גידי בועז)
תאורה שמרחפת מעל האי ונראית כתכשיט מרהיב|צילום: גידי בועז

החזון: מהרגע הראשון היה לנו ברור שהדירה תקבל מראה היי-טקי, מודרני, מתוחכם וחדשני בגוונים אופייניים של לבן. היות ששטחה של הדירה קטן יחסית, חיפשתי ליצור מגוון רחב של פתרונות אחסון וכן לחשוב על תכנון שיוכל לשלב חיים נוחים למשפחה צעירה. נוסף לכך, כחלק מאורחות חייו של הלקוח הנוהג לארח רבות בביתו, ניצלנו את חלל הסלון בצורה מרבית בכך שיצרנו תחושה של מרחב מזמין גדול וזורם. אתגרים תכנוניים נוספים עמדו בפנינו כאשר גילנו כי גובהה של התקרה אינו סימטרי. מה שנראה בעינינו בתחילה כפגם, הפך דווקא לפינת אוכל חמודה במראה נקי וכמעט נעלם, הכולל עבודות גבס ושילוב תאורת ספוטים.

אלינור קלדרון, פינת אוכל (צילום: גידי בועז )
מה שנראה בתחילה כפגם, הפך דווקא לפינת אוכל חמודה במראה נקי |צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, שולחן (צילום: גידי בועז )
פינת האוכל העגולה הסמוכה שמשתלבת נפלא עם קיר הלבנים הניצב מאחוריה|צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, מזנון
שולחן האוכל עשוי רגל עץ אגוז צבועה בלבן עם פלטת זכוכית המקנה תחושה של אווריריות

ניצול התאורה הטבעית

תיאור השיפוץ: הדירה שינתה את פניה לחלוטין. במסגרת התכנון האדריכלי שברנו קירות, שינינו את מיקום המטבח ויצרנו חלל מרווח, מזמין ומואר. ניצלנו בצורה אופטימלית את התאורה הטבעית שחודרת מבחוץ, ובכך הדירה נותרת מוארת רוב שעות היממה. באמצעות שינוי פרופורציות בחדר האמבטיה היה אפשר לנצל נכון את המיקום העודף לטובת פתרונות אחסון נוחים. מיקומי דלתות הכניסה בחדרים הוזזו, וכתוצאה מכך יצרנו בחדרי השינה חלל נוסף שבו עיצבנו ארונות קיר.

הסלון: כל החלל המרכזי נגלה מיד עם הכניסה לבית. סמוך לדלת הכניסה מוקמה שידה עדינה עשויה נירוסטה וזכוכית שעוצבה ויוצרה בהתאמה אישית. בחלל הגדול התקנו גופי תאורה שקועים מגבס שיצרו תחושה נקייה בחלל. את מערכת הישיבה בחרנו בגוני קפה בהירים כדי שישתלבו עם התחושה הביתית שרצינו ליצור. רהיט מרחף מתחת לטלוויזיה, כמו גם שטיח מטלאים מעור שנראה כמו פסיפס ותוחם את הסלון, נותנים תחושה של חמימות הרמונית. שני שולחנות הסלון אף הם עוצבו ויוצרו בהתאמה אישית

אלינור קלדרון, טלוויזיה (צילום: גידי בועז )
מותאם כמו כפפה ליד ללקוח|צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, ציור (צילום: גידי בועז)
נתלה ציור שמן שהוכן במיוחד לחלל על ידי בן זוגה של המעצבת שחר קלדרון|צילום: גידי בועז

מטבח ופינת האוכל: גם פינת האוכל העגולה הסמוכה שמשתלבת נפלא עם קיר הלבנים הניצב מאחוריה יוצרה בהתאמה אישית. שולחן האוכל עשוי רגל עץ אגוז צבועה בלבן עם פלטת זכוכית המקנה תחושה של אווריריות וכמו נעלם בחלל ויחד עם זה מלא נוכחות. על קיר הלבנים תלוי לו רהיט מרחף שמשמש כמקום אכסון נוסף בשביל כל הכלים הייחודים, המפות וכדומה. המטבח, שפונה ופתוח לסלון, משלב בתוכו אי גדול המעניק תחושה של חלל צעיר, מודרני, דינמי ונקי. כל זאת בתוספות מגוון אביזרי נוי ווילונות רומיים שמשלימים את המראה האקלקטי הכולל בחלל הציבורי.

חדר השינה: בחדר השינה הראשי, השולט על המרחב הפרטי, תלינו מראה מלבנית לא ממוסגרת מעל המיטה במטרה שתיתן תחושה של עומק ומרחב. מול המיטה יצרנו נישה עבור שידת אחסון ומעליה נתלתה הטלוויזיה. מאחורי הווילון הגדול, העשוי בד רך ונופל ורומנטי, מסתתר חלון קטן ולא פרופורציונלי. בחדר הרחצה, מקום לרוגע אחרי הטירוף של היומיום, עוצב מקלחון זוגי עם ספסל מרחף, וחלוקי נחל בגוונים טבעיים מתכתבים עם גווניו של החלל המרכזי בבית ומשרים תחושה של טבע. בקצה המסדרון נתלה ציור שמן שהוכן במיוחד לחלל זה על ידי בן זוגי לחיים, האומן שחר קלדרון. 
אלינור קלדרון, כורסאות (צילום: גידי בועז)
מודרני, מתוחכם, חדשני |צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, פינת אוכל (צילום: גידי בועז )
מערכת הישיבה בגוני קפה בהירים כדי שישתלבו עם התחושה הביתית|צילום: גידי בועז

בראש ובראשונה פרקטי

דבר המעצב: בית זה, כמו כל רבים אחרים שעיצבתי לפניו, הוא מעין לידה שבסופה יוצא תוצר המותאם כמו כפפה ליד ללקוח, לאישיות שלו ולחלומותיו. העיצוב חייב להיות בראש ובראשונה פרקטי, מתפקד ועונה על דרישותיו. חשוב לזכור שבית צריך להיות דינמי ומגוון וכזה שיוכל לקבל שינויים בהמשך. מבחינתי, בית צריך להכיל חפצים וזיכרונות שונים וכזה שמתאים את עצמו לצרכים משתנים. מהות המקצוע שלי מבחינתי היא חשיבה על אנשים.

אלינור קלדרון, מיטה (צילום: גידי בועז)
בחדרי השינה נוצר חלל נוסף שבו עוצבו ארונות קיר|צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, טלוויזיה (צילום: גידי בועז)
מול המיטה נישה עבור שידת אחסון ומעליה נתלתה הטלוויזיה|צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, כיור (צילום: גידי בועז)
צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, חדר רחצה (צילום: גידי בועז )
חדר הרחצה. תחושה של טבע|צילום: גידי בועז
 
אלינור קלדרון, מקלחון (צילום: גידי בועז)
מקלחון זוגי עם ספסל מרחף, וחלוקי נחל בגוונים טבעיים |צילום: גידי בועז
אלינור קלדרון, מקלחת לפני
המקלחת לפני

טיפ:תכנון נכון של חלל החדר מחולל שינוים משמעותיים המותאמים לצרכיו האישיים של המתגורר בדירה. בדירות קטנות חשוב במיוחד לתכנן חכם ונכון וכן לנצל כל פינה ולשלב מקומות אחסון רבים. כמו כן, חשוב לתת תחושה של מרחב על ידי בחירה נכונה של פריטי ריהוט, סגנונם, תאורה נכונה ומעבר לכל תכנון מקדים נכון וקפדני. כבעלת הסטודיו ולאחר עשרות פרויקטים, אין לי כל ספק שסביבה מעוצבת ונוחה, משנה חיים ותורמת לאיכותם. כל פרויקט מבחינתי הוא אהבה ראשונה, אתגר מרתק, ההתחברות לחומר, לקווי המתאר הייחודיים של החלל, לנוף, לגוונים, לאנשים, לרגשות ולתחושות.

עוד חשוב מאוד לתכנן תקציב, לערוך השוואות מחירים ולדעת ולסמן את גבולות ברורים של הוצאות. מעבר לכל, חשוב להיות נאמנים לעצמכם. מעצב חייב לדעת כי מי שגר בדירה בסופו של תהליך הוא הלקוח, וחובתנו לזהות את סגנונו וצרכיו. בהכוונה נכונה ובליווי צמוד אנו יוצרים את בית החלומות של כל אחד ואחת.

פריט אהוב: גוף תאורה מעל האי משמש גם כפסל תלת ממדי בחלל. קנינו אותו בהרודס תאורה בנחלת בנימין. תאורה זו מרחפת מעל האי ונראית כתכשיט מרהיב.

לפני (צילום: גידי בועז צילומים אחרי השיפוץ)
תוכנית לפני|צילום: גידי בועז צילומים אחרי השיפוץ
תכנית אחרי
תוכנית אחרי

עיצוב פנים: סטודיו קלדרון

במדור הקודם: בית של זיכרונות בהוד השרון
לכל מדורי בשיפוץ