LIVING

דרמה קווין זאת מחמאה: פנטהאוז מרשים ברמת גן

קירות בטון חשופים, חלונות ענקיים עם נוף מרהיב ויצירות של אמנים ישראלים יוצרים דירה דרמטית שמצליחה להיות גם ביתית

ורד מאיו ינקוביץ | living | פורסם 11:39 04.01.18 

שנה גודל אות

הדיירים: זוג בתחילת שנות ה-70 לחייהם, חובבי אסתטיקה ועיצוב. בעל הדירה מנהל את עסקיו ממשרד הנמצא בבית.

הדירה: דירת פנטהאוז עם מרפסת בגודל 200 מ"ר בקומה ה-25 בבניין חדש בקריית קריניצי החדשה ברמת גן. הבנייה הנמוכה מסביב לבניין מאפשרת לראות את כפר אז"ר ובהמשך מגדלי עזריאלי בתל אביב במערב, ואת קריית אונו במזרח.

החזון: בעלי הבית רצו פינת אוכל גדולה ומרווחת כי הם אוהבים לארח וכן חדר שינה ורחצה מרווחים, נעימים ומפנקים לנכדים. בעלת הבית אוהבת לבשל ולכן ביקשה מטבח מרווח עם משטח עבודה גדול ונוח. הקו המנחה בעיצוב היה ליצור דירה ביתית, נעימה וחמה תוך שילוב רהיטים ופריטים בעלי חשיבות רגשית לבעלי הבית.

עלות: כ-900 אלף 900,000 שקל, כולל תכנון, עיצוב, שינוי תשתיות, עבודות גבס, אלומיניום ונגרות, צביעה, גופי תאורה ועיצוב המרפסת.

משך התהליך: תהליך התכנון התחיל עם קניית הדירה, לפני בנייתה, והדיירים נכנסו לביתם כעבור כשנה וחצי.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לחשוף את חומרי הגלם

העבודה על השינויים התכנוניים הציבה בפניי ובפני האדריכל איציק עיני, שאיתו עבדתי על הפרויקט, אתגרים לא מעטים. אחד מהם היה ליצור מטבח גדול ומרווח אף על פי שאחד מקירותיו הוא קיר ממ"ד שאינו ניתן להזזה או להסרה. מסיבה זו נאלצנו לסגור חצי חלון באופן שלא יפגע בחיצוניות הבניין. שינויים נוספים שעשינו הם הגדלת פינת האוכל על ידי ביטול חדר שירותים וצירוף אחד מחדרי השינה לחדר השינה הראשי והסבתו לחדר רחצה. חדר הרחצה המקורי הוסב לחדר ארונות. הריצוף, החיפויים, הפרקטים והכלים הסניטריים שונים מהסטנדרט של הקבלן.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, מרפסת (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

החלל הציבורי: חלל זה, הכולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל, נראה מיד בכניסה לבית. הריהוט בסלון כולל פריטים ששולבו יחד בשיטת הערבוב וההתאמה, בהם ספת עור בהירה, כורסה עתיקה שרופדה מחדש, ספה דו מושבית ששימשה כארגז נדוניה ורופדה גם היא מחדש בקטיפה כחולה, ושולחן גדול מעץ אלון המוסיף חמימות לחלל. שטיח בהיר מאחד בהרמוניה את הצבעים והמרקמים. לסלון תוכננה במיוחד ספריית ברזל המגיעה עד התקרה וחושפת את חומר הגלם. הספרייה מאופיינת בקווים ישרים ונקיים ובתוכה הוצבו פריטים שנבחרו בקפידה.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, סלון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, סלון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, סלון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, סלון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, מדפים (צילום: עודד סמדר)
ספריית ברזל בסלון
|
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, מדפים (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, מדפים  (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

המטבח הצמוד, המאוחד עם הסלון גם בזכות אריחי ריצוף דמויי בטון, עוצב בקווים נקיים ונבנה על פי הזמנה. הארונות הגבוהים נצבעו בגוון אפור גרפיט מגורען לשבירת המראה הנקי ואליהם הותאם חיפוי שיש בגוון זהה. לארונות התחתונים נבחר גימור בגון עץ אגוז. מכיוון שהדירה מוארת מאוד ומסוגלת להכיל דרמטיות כהה בלי לתת הרגשה מכבידה, נבחר מטבח כהה. כדי להוסיף אווירה קלילה נתלו על קיר המטבח שני בלוני קרמיקה של האמנית סיון שטרנבך.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, מטבח (צילום: עודד סמדר)
בלוני קרמיקה על קיר המטבח יוצרים אווירה קלילה
|
צילום: עודד סמדר

בפינת האוכל ניצב שולחן גדול מעץ אלון שאליו צורפו כיסאות שחורים ממתכת. על קיר בטון שהושאר חשוף נתלתה יצירה של האמן שי פרי. גוף תאורה, היורד מהתקרה לרצפה, יוצר מראה קליל ולא מחייב.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, פינת אוכל (צילום: עודד סמדר)
פינת האוכל
|
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, פינת אוכל (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, פינת אוכל (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

חדר העבודה: אל חדר העבודה של בעל הבית מגיעים מפינת האוכל. החדר חופה, כמו שאר חדרי הבית, בפרקט עץ אלון. גם בחדר הזה בחרנו להשאיר קיר בטון חשוף וכך גם את צינורות מתזי המים שנצבעו בשחור. עמדת העבודה השחורה הוצבה כך שאפשר יהיה להשקיף על הנוף הפתוח ואליה הותאמו רהיטים קלילים בשילוב עץ וצבע לבן. חמור קפיצות כחול משמש כספסל.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, משרד (צילום: עודד סמדר)
חדר עבודה עם נוף
|
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ספרייה (צילום: עודד סמדר)
ספרייה בחדר העבודה
|
צילום: עודד סמדר
1פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, ספסל (צילום: עודד סמדר)
חדר העבודה. חמור קפיצות כחול משמש כספסל
|
צילום: עודד סמדר

<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

שיתוף פעולה מושלם

חדר השינה הראשי: מסדרון ארוך בקצה פינת האוכל מוביל לחדר השינה של בעלי הבית, הכולל גם חדר רחצה גדול וחדר ארונות גדול. בין החללים מפרידות דלתות הזזה מעץ שנבנו על ידי נגר אומן בדומה לתריסים ונצבעו בשחור. המיטה נצבעה בגוון אפור גרפיט ומשני צדיה נתלו גופי תאורה של המעצב אסף וינברום. על התקרה נתלה מאוורר תקרה שחור במראה תעשייתי. שטיח בשחור לבן, מראת ברזל שחורה ויצירת אמנות המדמה קוביית לגו ענקית מוסיפים עניין לחלל.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, חדר שינה (צילום: עודד סמדר)
חדר השינה
|
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, חדר שינה (צילום: עודד סמדר)
חדר השינה. יצירת אמנות דמוית לגו ענק
|
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

קירות חדר הרחצה חופו טיח בגון בטון האטום למים. המקלחון מופרד בקיר זכוכית ענקי. רצפתו חופתה בעץ טיק בורמזי והקירות באריחים ענקיים בצבע שחור. הארון התלוי נצבע בשחור ועליו הונח שיש בגון אפור גרפיט וכיור רחצה מינימליסטי. שטיח עגול מחבל וכיסא במבוק שחור יוצרים שילוב מעודן ומעניין בין זול ויקר.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
רצפת המקלחון חופתה בעץ טיק בורמזי והקירות באריחים ענקיים בצבע שחור
|
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, כיור (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

חדר השינה של הנכדים: חדר זה נמצא במסדרון המוביל לחדר הראשי וכולל ספה מרווחת הנפתחת למיטה, ארון שחור שתוכנן במיוחד ושטיח בגוון אפור כהה. בהמשך המסדרון נמצא חדר הרחצה של הנכדים שבו מקלחון שקירותיו חופו באריחי גרניט פורצלן מצוירים של המעצבת פטרישיה אורקיולה. שאר הקירות חופו בטיח אטום למים בגוון בטון. הארון הצף הוא בגוון אגוז כשעליו חיפוי שיש בגון אפור גרפיט. ארון צדדי משמש למכונת כביסה ומייבש ולחומרי ניקוי.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, סלון (צילום: עודד סמדר)
חדר השינה של הנכדים
|
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, משרד (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, חדר רחצה (צילום: עודד סמדר)
חדר הרחצה של הנכדים. אריחים של פטרישיה אורקיולה
|
צילום: עודד סמדר

מדור הקודם: בגיל 40 עם וילה מדהימה במושב

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

דבר המעצבת: ביצוע הפרויקט היה עונג צרוף. שיתוף הפעולה בין האדריכל וביניי לבין בעלי הבית היה מעבר למצופה. האמון שהם נתנו בנו והאפשרות להגשים את החזון העיצובי שלנו תוך מילוי דרישותיהם היו מושלמים.

ורד מאיו ינקוביץ, מעצבת פנים ומלבישת בתים, בעלת סטודיו MYtouch

אדריכל איציק עיני

טיפ: כדי לחסוך זמן במהלך הפרויקט ולמנוע חיכוכים ואי הבנות חשוב מאוד לתאם ציפיות עם בעלי הבית כבר בשלב תכנון הפרויקט. בנוסף, כשמעצבים בית מתחילתו ועד סופו, חשוב למצוא מקום גם לרהיטים ולחפצים ישנים של בעלי הבית ובמיוחד לפריטים בעלי חשיבות רגשית. אותם פריטים מקנים תחושה של בית, של ביטחון ושל שייכות. התוצאה היא שילוב בין ישן וחדש ויצירת מראה אקלקטי ומעניין.

פריט אהוב: יצירה של האמן שי פרי העשויה מחומרים ממוחזרים ותלויה על קיר הבטון החשוף מפיחה בבית משב רוח צעיר, רענן ומשעשע ועוזרת לחבר בין מרקמים וגוונים.

פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, קיר (צילום: עודד סמדר)
יצירה מחומרים ממוחזרים של האמן שי פרי
|
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, קיר (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
פנטהאוז ורד מאיו ינקוביץ, ג, מסדרון (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר


השתתפה בהכנת הכתבה: אודית לורן בלקין