LIVING

אלגנטית בסביון: החיים בשחור לבן

המטבח מחופה בזכוכית לבנה, קולט האדים הדרמטי מזכוכית שחורה. רצפת פרקט מרשימה בצבע שחור משחור ואמבטיה ענקית בלבן צחור. קבלו שיפוץ וילה במיליון שקלים ושני צבעים

יובל סמואלוב | living | פורסם 18:47 04.07.12 

שנה גודל אות

הדיירים: זוג צעיר עם ארבעה ילדים קטנים, הגדולה בת עשר והקטן בן שנתיים. שניהם עובדים בעסק משפחתי בתחום ההיי-טק. עברו לבית מדירה מרווחת ביישוב סמוך.

סטודיו סמואלוב- ליד היציאה למרפסת הקדמית (צילום: גלית טרגר)
עיצוב מודרני ונקי עם אופי משפחתי
|
צילום: גלית טרגר
סטודיו סמואלוב-ליד היציאה למרפסת הקדמית (צילום: גלית טרגר)
וכמה פרחים צהובים בשביל האווירה
|
צילום: גלית טרגר

הבית: הבית, בן שתי קומות ומרתף, נמצא ברחוב קטן בסביון. יש בו כ-375 מ"ר בנוי על מגרש גדול של שלושה דונם. הבית נבנה בשנות ה-70 בשיטה "אמריקאית" של בנייה מתועשת - שלד עץ עם חיפוי פלטות OSB מטויחות בחוץ וגבס בפנים. איכות הבנייה המקורית הייתה גבוהה מאוד ולכן מצב המעטפת היה סביר בהחלט, גם אם לא ממש עדכני או אסתטי. המצב של הבית בפנים היה רע מאוד, גם מבחינת תחזוקה וגם מבחינת סגנון, שהיה כבד ותקופתי.

החזון: השאיפה הייתה ליצור בית מודרני ונקי מאוד, בצבעים מונוכרומטיים של שחור ולבן, אך מבלי לוותר על אופי משפחתי. המראה והתחושה של הבית הקיים היו מיושנים וכבדים מאוד, עם חיפויי עץ, שטיחים מקיר לקיר, דלתות כבדות וכיו"ב.

מסדרון חדר הילדים (צילום: גלית טרגר)
הילות האור מגוונות את המינימליזם של החלל. מסדרון חדר הילדים
|
צילום: גלית טרגר
סטודיו סמואלוב- קיר מערכות וקמין בסלון (צילום: גלית טרגר)
וברחבי הבית נעשה שימוש בעצים מיוחדים. קיר מערכות וקמין בסלון
|
צילום: גלית טרגר

מבחינת תשתיות - היה ברור שאנחנו הולכים על החלפה של הכול, לרבות אלומיניום חדש, אינסטלציה, חשמל וכל הנגרות. במהלך ההפשטה של הבית נחשפו במקומות רבים לוחות עץ ובמקרים מסוימים גם קורות, שנפגעו מלחות ומזיקים. הדבר הצריך טיפול עמוק מהמתוכנן במעטפת. על מנת להתמודד עם העניין נשכר קבלן המתמחה בבנייה קלה בעץ ובברזל, שעבד שנים רבות בארה"ב על בתים מסוג זה וידע לתת מענה הולם לבעיות השונות שהתעוררו לאורך הדרך.

משך השיפוץ: השיפוץ ארך כ-6 חודשים, וקדמו לו 3 חודשי תכנון.

עלות השיפוץ: מיליון שקלים, לא כולל עבודות הפיתוח והגינה.

תיאור כללי של השיפוץ: נקודת המוצא של השיפוץ הייתה לשנות לחלוטין את אופיו של הבית, אך להסתמך על חלוקת החלל הקיימת בקומה התחתונה. למעט המטבח וחדרי הרחצה, שהיו מתוכננים בצורה מיושנת והצריכו חלוקה מחדש, שאר החללים המקוריים היו בעלי פרופורציות נעימות, עם כיווני אוויר ואור טובים ונהנינו לעשות בהם שימוש חוזר. בקומה העליונה, שהוקדשה לסוויטת הורים, החלל חולק מחדש.

סטודיו סמואלוב- שרותי-אורחים-לפני (צילום: תומר ושחר צלמים)
המראה המיושן. שירותי האורחים לפני השיפוץ
|
צילום: תומר ושחר צלמים
סטודיו סמואלוב- שרותי אורחים (צילום: גלית טרגר)
משחקים נועזים של שחור ולבן. שירותי האורחים
|
צילום: גלית טרגר

חידשנו את המעטפת החיצונית בטיח וצבע, וחיפוי עץ מרועף באזור המרפסת האחורית. מכיוון שהבית היה גדול מאוד והתקציב היה מוגבל, החלטנו להשתמש באלמנטים קיימים עד כמה שניתן, עם התאמות לצרכים ולאווירה החדשים. כך, למשל, השמשנו את מרבית הדלתות הישנות, שעברו צביעה מחדש בשטח – מדלתות עץ כבדות לדלתות צבע בהירות. הדבר שימר את הטקסטורה של העץ ונתן המון אופי לבית. באופן דומה חידשנו את גרם המדרגות הראשי, שעבר צביעה בשחור והחלפת שלחים, ואת ארונות הקיר בחדרי הילדים, שעברו צביעה.

על מנת להשיג מראה נקי ומאוורר, יצרנו מעטפת בצבעים ובצורות ניטראליים, ושיבצנו בה "איים" חמים יותר, באמצעות שימוש בעצים מיוחדים ובמשחקי טקסטורות.

 מטבח: משחקי טקסטורות

הכניסה לבית מובילה ישירות לצומת בה נפגשים המטבח, פינת האוכל והסלון. במטבח הבאנו לידי ביטוי את התפיסה העיצובית של הבית – קווים נקיים, צבעוניות מינימליסטית ודרמטית ומשחק טקסטורות. הארונות השחורים עשויים מפורניר צבוע בשכבת צבע עדינה, שאינה סותמת את החריצים הטבעיים של העץ ומאפשרת לראות ולהרגיש את הטקסטורה שלו.

חדר שינה
דלת זכוכית חלבית תורמת לדינמיות של החלל, חדר השינה של ההורים
ארון קיר בחדר השינה (צילום: גלית טרגר)
מסגרות מפרופיל דקורטיבי וידיות קריסטל. ארון הקיר בחדר השינה
|
צילום: גלית טרגר

הקיר בגב המטבח מחופה זכוכית לבנה, שמוסיפה לחדר ברק ומתכתבת עם קולט אדים דרמטי מזכוכית שחורה. הפלטה העליונה של האי עשויה מבוצר של עץ אפריקאי מעושן, שעבר תהליך של סירוק להעמקת הטקסטורה הטבעית שלו, ונותן נגיעה חמה דומיננטית על גבי האי הלבן. זוג מנורות ניקל גדולות מעל האי עוזרות לארגן את החלל ונותנות נגיעה מודרנית.

על הקיר של פינת האוכל הדבקנו טפט סקנדינבי פרחוני חזק, שמכניס עניין ומושך אליו את המבט מהכניסה. גופי תאורה צמודי תקרה המפיצים הילות אור בצורת רוזטות מורכבות מוסיפות גם הן טקסטורה ומגוונות את המינימליזם של החלל.

 חדר רחצה ילדים: ארון עם עניין

 חדר הרחצה של הילדים חופה באריחי קיר לבנים מבריקים בפורמט גדול, שנתנו ניקיון קלאסי עליו הלבשנו ארון מפורניר "עור נחש" אקזוטי, שהכניס הרבה עניין וחיוך לחדר. זוג כיורים עגולים גם הם מעלים חיוך, ורצפת אריחי גרניט פורצלן דמויי פרקט מחממת את החלל.

סטודיו סמואלוב- חדר רחצה ילדים (צילום: גלית טרגר)
חדר הרחצה של ההורים לפני השיפוץ
|
צילום: גלית טרגר
סטודיו סמואלוב- חדר רחצה הורים (צילום: גלית טרגר)
אחרי: מרווח ומזמין
|
צילום: גלית טרגר

 קומה עליונה: אווירה של פנאי ופינוק

בקומה העליונה נמצאים חדר השינה הראשי וחדר הרחצה הצמוד אליו. כל הקומה הזו תוכננה סביב משחקים של שחור ולבן, עם בחירה נועזת של רצפה – פרקט שחור בחדר השינה ואריחי גרניט פורצלן שחורים בחדר הרחצה. וילונות לבנים מרככים את הקווים החדים של החללים, ויוצרים אווירה של פנאי ופינוק. דלת זכוכית חלבית מחברת בין שני החדרים, ותורמת לדינמיות של החלל, כשהיא מאפשרת לאור לעבור ביניהם.

גב מיטה מרופד בבד אפור עם טקסטורה חזקה, ובנוסף - ספסל מרופד מאותו הבד למרגלות המיטה, מכניסים לחדר רכות, וגופי תאורה מיריעות בד מתוחות מוסיפים לרכות הזו. ארון קיר גדול בצבע שלייפ-לק עוטר במסגרות מפרופיל דקורטיבי ובידיות קריסטל, על מנת לשבור את הגודל שלו ולהכניס אלמנט רך ואישי יותר.

בחדר הרחצה כיורי חרס לבנים וגדולים בקווים אליפטיים, דומים לסירות, יושבים על ארונות תלויים מעץ אגוז מיוחד, ששובר את המונוכרומאטיות של החלל.

סטודיו סמואלוב- פינת משפחה (צילום: גלית טרגר)
החוכמה היא לעשות כמה שפחות ולהגיע לתוצאה הרצויה
|
צילום: גלית טרגר
_OBJ

דבר המעצב: תמיד כיף לעבוד עם לקוחות שמוכנים לקחת בחירות נועזות ולא להתפשר על מראה בינוני או שגרתי. התהליך היה אינטנסיבי מאוד והיקף השיפוץ התרחב תוך כדי תנועה, ובכל זאת צלחנו את הדרך הזו מבלי לעלות על מוקשים.

 טיפ: כשנכנסים לשיפוץ עמוק אף פעם אי אפשר לדעת איך הוא ייגמר מבחינת לו"ז ותקציב, ולכן כדאי מאוד בכל שלב לקחת צעד אחורה ולבחון מחדש את מצב הפרויקט, לשנות החלטות לפי הצורך ולגלות גמישות.

טיפ 2: בשיפוץ של בית או דירה תמיד ניתן לעשות שימוש חוזר בחלק מן הדברים. לפעמים החוכמה הכי גדולה היא לעשות כמה שפחות, ולהגיע לתוצאה הרצויה במינימום השקעה. זה מצריך אורך רוח וחשיבה מחוץ לקופסא, אך משתלם מאוד כי התוצאה הסופית היא בעלת היסטוריה ועומק אותם לא ניתן להשיג בבנייה חדשה. זו גם ההחלטה האקולוגית והכלכלית הנכונה._OBJ

 פריט אהוב: דלת הכניסה הכבדה, עם פיתוחים וחריטות מיוחדות, פורקה ונשלחה לצביעה מקצועית בגימור שחור מבריק למחצה. התוצאה עלתה על הציפיות שלנו והתקבלה דלת ייחודית עם המון עומק ועניין.

עיצוב ואדריכלות: סטודיו סמואלוב, אדריכלות פנים.

במדור הקודם: ממתפרה לדירה מקסימה

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

הבית הלהיב אתכם? ספרו בפייסבוק