בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 4 (צילום: שי גיל)
הסלון תחום בשני קירות זכוכית - אחד פונה לכניסה ולגינה המערבית, והשני לגינה הדרומית|צילום: שי גיל

בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 5 (צילום: שי גיל)
מבט מהגינה לסלון|צילום: שי גיל

הדיירים: בדירת הגן גרים בני זוג, שניהם עובדים בהייטק, ושתי בנותיהם הקטנות. בדירה בקומה העליונה גרים סבא וסבתא - הוריו של הגבר.

הבית: אמה של הסבתא והסבתא נולדו וגדלו בבית העומד עד היום בעיר בשרון. כשבני הזוג רצו לבנות את ביתם בסמוך לסבא וסבתא, הוחלט לנצל את העובדה שהבית עומד בצד המגרש, ששטחו כ-940 מ"ר, להשאיר אותו ולבנות על המגרש, בצמוד לבית, מבנה נוסף. המבנה החדש כולל דירת גן, דירה בקומה העליונה ומרתף. השטח הבנוי הכולל הוא כ-800 מ"ר: שטח הבית הישן (שעומד להשכרה) הוא 85 מ"ר, שטחה של דירת הגן, הכוללת חלק מהמרתף הוא 265 מ"ר, שטח הדירה בקומה העליונה, הכוללת חדר על הגג 220 מ"ר, ו-230 מ"ר משמשים לחניה, מחסנים וחדר מדרגות משותף (המחובר לבית הישן).

משך השיפוץ: כשנתיים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 

שער הכניסה נמצא במרכז הצלע הארוכה של המגרש המלבני, וממנו מובילות דלת הכניסה של חדר המדרגות מדרגות בטון מוחלק רחבות ולצדן ערוגות צמחים. דלת חדר המדרגות היא דלת רחבה וגבוהה המורכבת ממסגרת עץ בשילוב זכוכית וברזל. גרם המדרגות מתחיל במרתף – שם יש חניון משותף – וממשיך עד הגג. המדרגות עשויות אבן עם מעקה ברזל לבן, והדלתות המובילות מגרם המדרגות לדירות עשויות עץ אלון.

משביל המדרגות בכניסה יש שער פנימי המוביל ישירות לגינה המערבית ולכניסה של דירת הגן. הכניסה לדירת הגן מוגדרת בעמודים הממשיכים למרפסת של הקומה העליונה. דלת הכניסה לדירה דומה לדלת חדר המדרגות – מסגרת עץ עם זכוכית בשילוב ברזל שחור. הסלון תחום בשני קירות זכוכית עם פרופיל אלומיניום שחור – קיר אחד פונה לכניסה ולגינה המערבית, והקיר השני פונה לגינה הדרומית. שתי הגינות אינן מחוברות בגלל הכניסה לחניון התת קרקעי, אבל קירות הזכוכית יוצרים ביניהן חיבור ויזואלי. במרכז החלל הציבורי ניצב שולחן אוכל מלבני המורכב מפלטת עץ ורגלי ברזל, ולצדו כיסאות ברזל. מעל השולחן תלויה מנורת תקרה עם אהיל ירוק בהיר. לצד השולחן ניצב קמין ברזל שחור, ובצד השני – בנישה בין שני עמודים – ניצב ספסל ירוק בהיר שתוכנן במיוחד. המטבח בנוי בצורת חי"ת בתוספת אי המשמש לבישול וישיבה. ארונות המטבח צבועים בגוון בהיר ומעליהם מונח שיש שחור.

>> במדור הקודם: השרון: עשו לווילה שיפוץ יפהפה בתקציב מוגבל

>> לכל הכתבות במדור בשיפוץ

 

מחיצה מלוח פח עם דוגמה שנחתכה ב-CNC בשילוב דלת רחבה ואטומה מפרידה בין החלל הציבורי לחדרי השינה. בכל חדרי השינה יש חלונות ארוכים, גם הם עם פרופילים מאלומיניום שחור. בחדר ההורים המיטה ניצבת בין שני חלונות הפונים לגינה הדרומית וקבועים בקיר שנצבע בירוק כהה. מצדי המיטה תלויות מנורות לילה מוזהבות, ובקצה המיטה יש ספסל מרופד. בחדר נבנו שני ארונות קיר גדולים ולבנים עם דלתות ממוסגרות וידיות כפתור מוזהבות. בחדר הרחצה הצמוד הרצפה וחלק מהקיר חופו באריחים מצוירים בגוונים בהירים, ושאר הקירות חופו ובאריחים לבנים מרובעים. החלל כולל מקלחון וארון מפורניר עץ אלון ומעליו כיור לבן.

בין שני החדרים של הבנות יש חדר רחצה, ובכל חדר יש דלת הזזה המובילה לאזור הכיור. דלת נוספת מובילה משם לחדר שבו נמצאים האמבטיה והשירותים. ארון הכיור נצבע בצהוב עם משטח שחור הממשיך על הקיר. מעליו יש מראה המגיעה עד התקרה.

בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 1 (צילום: שי גיל)
הבית מבחוץ. הבית עם גג הרעפים מצד שמאל הוא הבית הישן|צילום: שי גיל

בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 3 (צילום: שי גיל)
הגינה המערבית והכניסה לדירת הגן|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 2 (צילום: שי גיל)
דלת הכניסה לדירת הגן|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, ג - 13 (צילום: שי גיל)
צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 9 (צילום: שי גיל)
הכניסה לדירת הגן|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, ג - 19 (צילום: שי גיל)
הספסל נבנה במיוחד לנישה|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 6 (צילום: שי גיל)
הסלון|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, ג - 20 (צילום: שי גיל)
הסלון|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 8 (צילום: שי גיל)
מבט מהגינה לסלון|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 15 (צילום: שי גיל)
פינת האוכל והמטבח|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 12 (צילום: שי גיל)
ליד פינת האוכל הותקן קמין ברזל שחור|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 11 (צילום: שי גיל)
מחיצה מלוח פח עם דוגמה שנחתכה ב-CNC בשילוב דלת אטומה מפרידה בין החלל הציבורי לחדרי השינה|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 10 (צילום: שי גיל)
צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, ג - 22 (צילום: שי גיל)
צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 14 (צילום: שי גיל)
המיטה ניצבת בין שני החלונות הארוכים|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 17 (צילום: שי גיל)
בחדר נבנו שני ארונות קיר|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, ג - 21 (צילום: שי גיל)
חדר הרחצה של ההורים|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 16 (צילום: שי גיל)
חדרה של אחת הבנות|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים - 20 (צילום: שי גיל)
חדר הרחצה של הבנות|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, ג - 24 (צילום: שי גיל)
צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, ג - 25 (צילום: שי גיל)
שירותי האורחים|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, ג - 23 (צילום: שי גיל)
גרם המדרגות המתחיל במרתף ומגיע לגג|צילום: שי גיל
בית בעיר בשרון, עיצוב בלומנפלד מור אדריכלים, תוכנית אדריכלית (שרטוט: בלומנפלד מור אדריכלים)
תוכנית דירת הגן|שרטוט: בלומנפלד מור אדריכלים
 _OBJ

פריט אהוב: מחיצה בחיתוך CNC לפי דוגמה שבחרה בעלת הדירה המשתלבת עם דלת ההזזה הגדולה שמפרידה בין החלל הציבורי לחדרים. משחקי האור והפתיחות של החלל מוסיפים לשני הכיוונים – למבואת החדרים ולחלל המרכזי.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

 

תכנון ועיצוב: אדריכלית תמר בלומנפלד ואדריכלית יהודית מור - בלומנפלד מור אדריכלים

 

עבודות אמנות: באדיבות גלריה חזי כהן

פרקט וכלים סניטריים: חזי בנק