חוות דעת הלכתית שפרסם הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, בנושא בשר מתורבת, מצביעה על המהפכה המתקרבת לעולם הקולינרי הכשר: בשר מתורבת הוא כשר ונמצא בקטגוריית "פרווה".
השיטה המקובלת כיום לייצור בשר מתורבת נעשית במעבדות על ידי שימוש בתאים אמיתיים שמקורם בבעלי חיים. לפי חלק מהרבנים, בגלל שמקורו של הבשר המתורבת הוא מבעל חיים, התוצר נחשב ל"בשרי". השיטה החדשה משתמשת בתאים שנלקחו מבעלי החיים עוד לפני שנולדו, כגון תא שנלקח מבהמה לפני שהפכה לעובר, או תא שנלקח מביצה מופרית. פסיקתו של הרב לאו מתייחסת רק לבשר מתורבת בשיטה החדשה.
הרב לאו, בחן את הנושא באופן אישי וסייר במפעל לייצור בשר מתורבת. עם זאת, כדי למנוע בלבול בין בשר "בשרי" לבשר "פרווה", קבע כי אין לפרסם בשר מתורבת כשהוא מעורב עם מוצרי חלב.
עבור שפים שמבשלים כשר ועבור שומרי הכשרות, מדובר בלא פחות ממהפכה. "זה יפתח בפנינו עולם שלם של מאכלים וטעמים", אומר השף הדתי יהוידע ניזרי, שהגיע למקום השלישי בגמר העונה השביעית של "מאסטר שף".
לדבריו, "היום אנחנו צריכים לחפש כל מיני אלטרנטיבות. למשל, במקום לשים חמאה אני שם תחליף כדי להגיש קינוח 'חלבי' אחרי ארוחה בשרית. לנו, שומרי הכשרות, יש מנעד של טעמים ואופציות שאנחנו לא מכירים. אני חושב שלא רק השפים, אלא גם הלקוחות עצמם יהיו שמחים לטעום דברים, עוד מנעד רחב של טעמים".
"אף פעם לא אכלתי צ'יזבורגר לא טבעוני, אבל זה יכול להיות מגניב", הוסיף. "נשמע כאילו אנחנו הולכים לחזון הצמחונות והשלום של 'וגר זאב עם כבש'. גם גבינה, גם בשר. לא נצטרך לאכול את בעלי החיים".
הוא ציין כי למרות הרצון לפתוח עולם טעמים חדש עבור שומרי כשרות, כבר כיום עולם הקולינריה הכשר הוא ברמה גבוהה. "הרבה אנשים שאכלו אצלי וטעמו גם דברים שהם לא כשרים כמו שרצים וכו', אמרו 'וואלה, האוכל יכול להיות טעים גם בלי כל הדברים האלה'. עם עבודה נכונה, עם חומרי גלם איכותיים וטובים, אנחנו מוכיחים שאפשר להגיע לאוכל כשר ברמה גבוהה".
ומה המנה הראשונה שניזרי היה רוצה לנסות עם הבשר המתורבת החדש? "נראה לי סטייק עם חמאה. אבל אין לי ציפייה מיוחדת, טוב לי במה שיש".