בעוד הציבור היהודי בישראל שסוע בין ימין לשמאל, מזרח למערב, דתי לחילוני 45% מהם עדיין מגדירים עצמם קודם כל כ"היהודים". רק 31.2% מהיהודים בישראל מגדירים עצמם קודם כ"ישראלים". כך עולה מסקר מיוחד שנערך לקראת פסטיבל "לא בשמיים". מהסקר עולה עוד, כי 81.9% חושבים שהציונות לא סיימה את תפקידה עם הקמת מדינת ישראל, ואילו היה צריך להקים את מדינת ישראל במקום אחר, שליש (32.4%) מהמשיבים, רובם גברים, היו בוחרים באמריקה כיעד להקמת מדינת ישראל, לעומת הנשים שהיו בוחרות באירופה. 5.7% בלבד היו בוחרים באפריקה. בשאלה על מימוש הציונות, סבורים מרבית משתתפי הסקר (61.7%) שציונות משמעותה מגורים בישראל. 

הסקר התייחס גם ליחסי עדות ותרבויות בישראל. 41% מהמשיבים חושבים שתרומתם של בני עדות המזרח לבניין הציוני זהה לזו של יהודי אירופה. מחצית המשיבים (50.7%) חושבים שהתחום המשמעותי ביותר לו תרמו בני עדות המזרח הוא "כוח עבודה". לעומת זאת, בשאלה על יחסם של אבות הציונות לעולי המזרח, סבור רוב גדול - 75.8%, כי אבות הציונות "התנשאו כלפי המזרחים". 

62.3% סבורים שהחרדים עוינים היום את הציונות יותר מאשר בעבר. ומי הקבוצה שהכי מאיימת על  המשך קיומה של מדינה ישראל כמדינה ציונית? 36.9% חושבים שהחברה הערבית היא המאיימת ביותר, 23.8% מצביעים על כך שהחרדים הם המאיימים ביותר,  ונתון כמעט זהה- 23.2% חושבים שהשמאלנים המאיימים ביותר על מדינת ישראל כמדינה ציונית, מיעוט קטן חושב שהמתנחלים (8.6%) ובעלי ההון 7.5%) הם האיום המרכזי.

מירי שלם, מנכ"לית המכון לאסטרטגיה ציונית: "הסקר מראה באופן מובהק שהציבור הישראלי רואה את הציונות כתנועה רלוונטית וחיה גם כיום, אשר שומרת על ערכיה המקוריים לצד התחדשות בהתאם לאתגרי ההווה. כמו כן הסקר מוכיח כי למרות הפערים בין חלקי החברה הישראלית, הציבור רואה חשיבות עליונה בהפחתת הניכור והשנאה בין הקבוצות השונות."

בסקר השתתפו 509 גברים ונשים בגילאי 18+ במדגם ארצי המייצג את האוכלוסייה היהודית, דוברת העברית בישראל. הסקר נערך על גבי פלטפורמה אינטרנטית באמצעות פאנל אינטרנטי שבשימוש חברת Ipsos, בין התאריכים 14-15 ביוני 2017. 

בפסטיבל "לא בשמיים", שעניינו בזהות יהודית וישראלית ומתקיים השנה בפעם ה-19, ידונו המשתתפים בכנסים לציון מלאת 120 לקונגרס הציוני הראשון.