סדר יומה של הרבנית יסכה רגב עמוס לעייפה בניקיונות והכנות לפסח, אך לא רק. הרבנית רגב ורבניות נוספות ייסדו פרויקט אפיית מצות לנשים בלבד. כך, עם מאפיית המצות הניידת שלהן, הן עוברות מעיר לעיר ומשכונה לשכונה ומשתפות נשים מהקהל הרחב בזכות לאפות בעצמן את המצות שהן תאכלנה עם בני משפחתן בליל הסדר.

"האמת שכלל לא מדובר במיזם חדשני", אומרת הרבנית רגב למאקו יהדות. "אפיית מצות מלכתחילה נעשתה על ידי נשים, כפי המתואר בגמרא. מן הסתם גם המצות שנאפו בחיפזון מפאת חוסר הזמן היו פרי ידן של הנשים. בכלל, מצוות הפרשת חלה היא מהמצוות הייחודיות לאישה אז הנה, פעם בשנה אנחנו זוכות לאפות לשם מצוות מצה".

הפרשת חלה או הפרשת מצה?
פסח כשר ושמח

החילוניות מתלהבות

אז מדובר בעצם בפרויקט פמיניסטי-חרדי?
"השיח התקשורתי סביב הפמיניזם נהפך לפעמים לשיח מתקרבן ולמלחמה כוחנית בין המינים", רוטנת הרבנית. "אנחנו בחרנו להעצים את הנשים בלי טיעוני אפליה והדרה. אנחנו לא נאבקות באף אחד. יש נשים שעל כל דבר שואלות מדוע מקפחים אותן. אנחנו מגיעות מכיוון אחר לגמרי. אנחנו מחפשות להוסיף טוב ואור. אנחנו רוצות להוסיף קדושה, אבל בלי רגשות קיפוח ובלי לטשטש את ההבדלים המשמעותיים והנפלאים בין גברים לנשים".

הפרשת חלה או הפרשת מצה?
שמחה אמיתית של יציאת מצרים

כשם שטרנד הפרשות החלה ההמוניות החל כיוזמה חרדית של שמירת המצווה והתפתח לאופנה פופולרית אצל חילוניות דווקא, מסתמן כי גם כאן נרשמת בקרב נשים חילוניות התלהבות רבה. טרם האפייה הן מתכנסות ללימוד משותף של ההלכות, ומיד לאחר מכן כולן לובשות כפפות ומתחילות במלאכת האפייה.

הפרשת חלה או הפרשת מצה?
פרויקט פמיניסטי חרדי?

 

באפייה שנערכה אמש בצפת השתתפה גם הילה אוחיון, שתחילה פקפקה ביוזמה אך בהמשך נסחפה בה גם היא: "פרסמנו אצלנו בקהילה שיש אפיית מצות לנשים. אמרתי לעצמי שאם יש נשים שיש להן זמן פנוי, הן מוזמנות אליי הביתה לעזור לי עם החלונות והתריסים", היא אומרת בחיוך. "מפה לשם הגעתי בעצמי. הייתה חוויה מרגשת ויוצאת דופן. שירים, ריקודים והמון שמחה אגב אפיית המצות. שמחה אמיתית של יציאת מצרים".