התור בכניסה למסעדת לחם בשר בנמל תל אביב ארוך ומרשים. בין הסועדים הפוטנציאליים משפחות וזוגות מכל רחבי הארץ, שהגיעו כדי לממש את זכותם הטבעית לארוחה משובחת. מארחת מקבלת את פנינו בכניסה, בחוץ הבריזה מלטפת את הסועדים ובפנים אווירה אורבנית ומוקפדת. לא סתם ניתן למקום השם "לחם בשר", מסביר לנו השף אילן מזרחי – המסעדה מבוססת על חומרי הגלם הבסיסיים והטובים של בני האדם שנועדו להשביע אותם.

התפריט המוגש לשולחן מגלה לנו שמדובר במטבח אוריינטלי עם נגיעות ים-תיכוניות וגם ארגנטינאיות באינטרפרטציה מודרנית. אנחנו פותחים בלחמעג'ון כבש ששורשיו טורקיים. זהו מאפה בצורת חצי ירח במילוי בשר כבש טחון, ירקות שורש, פלפל קלוי וזיתי קלמטה, המוגש בליווי מטבל טחינה. לצדו מוגשת לשולחן מנה מכובדת של סלט קינואה אדומה, המכיל בין היתר קינואה אדומה אורגנית, סלק, אגוזי לוז, חמוציות, בצל סגול קצוץ דק ועשבי תיבול. גם מקומו של הקרפצ'ו סינטה לא נפקד – מסינטה מיושנת בכבישת בלסמי, מיץ לימון ושמן זית, המעוטרת בפיסטוקים קלויים ובעלי ארוגולה טריים.

השף מזרחי הוא בכלל אישיות מסקרנת בנוף הקולינרי. את התפריט של לחם בשר הוא הגה כאשר היה בן 21 בלבד, ומאז נשאר התפריט המנצח על כנו כבר יותר מארבע שנים והסועדים מחמיאים לו שוב ושוב. הוא מצדו, בניגוד לרבים מהקולגות שלו, מפגין ענווה מרשימה.

"הגעתי מבית שכל הזמן היה בו אוכל", הוא מספר. "כילד הייתי יושב ליד סבתא שלי. המשפחה שלה התגוררה בירושלים כבר 250 שנה. היא הייתה מדברת ערבית ואני הייתי יושב לידה, מקלף במיה, מייבש מלוחיה, ממלא מעיים ומכין כנאפה עם הוראות מדוקדקות. גם אבא שלי בשלן, בגיל ארבע כבר מצאתי את עצמי מכין את הארוחה הראשונה שלי בחיים וכך זה המשיך".

ההשפעות הארצישראליות שהוא מביא אתו בהחלט ניכרות בחומרי הגלם וגם בהמשך התפריט שהוא בוחר עבורנו. סינייה טלה חגיגית מוגשת לשולחן והחך שלנו מאושר. אחרי שהבשר נימוח בפה, אנחנו מגלים שמדובר בתבשיל טלה בבישול ארוך, עם תבלינים ארומטיים, ירקות שורש, צנוברים, פלפל קלוי וטחינה, מונח על קרם חצילים במחבת עטופה מאפה לוהט. וכן, זה טעים כמו שזה נשמע.

התפריט מחייב ללוות אותו ביין גוורצטרמינר 2014. הגברבר שלצדי סעד גם הוא את לבו בנתח אנטריקוט טרי לצד רוטב צ'ימיצ'ורי, והשף גילה לנו שהנתח מעושן במקום במשך 21 יום במקררי עישון מיוחדים שנמצאים במסעדה. "מרגש אותי לראות אנשים שנהנים מהאוכל שאני עושה, אני משקיע המון מחשבה וזמן בחומרי הגלם שיהיו טריים בהתאם לעונה. מאוד חשוב לי שאדם שמגיע לכאן יקבל לא רק אוכל טוב אלא גם חוויה אינטימית. אני אוהב אוכל שמוכן באהבה. אם יכולתי הייתי יוצא בכל בוקר לקטוף גם את עשבי התיבול באופן אישי".

את החגיגה הים-תיכונית המענגת קטעו הקינוחים. השמועות מספרות שלא מזמן היו כאן קינוחי חלבה ושערות קדאיף, מלבי קריר ועוד, אבל בינתיים הסתפקנו בקינוח מערבי למדי שנקרא "קוקילידה" וגם בהבטחה של השף שבקרוב מאוד יחזרו הקינוחים המקוריים.

אם אתם מחפשים בילוי קולינרי לערב קיץ עם בריזה ואוכל משובח, נראה שמצאתם את המקום. לנו לפחות הוא היה מושלם.