אין תמונה
בתמונה: טיפת מים במעבורת חלל. או פיפי

כשאתה גם צמא וגם צריך להשתין, זה בדרך כלל סיוט. בנאס"א הצליחו לפתור את שתי הבעיות.

מדעני תוכנית החלל של נאס"א השיגו פריצת דרך משמעותית - הצליחו לייצר מים משתן.

"הטעם נהדר", אמר האסטרונאוט האמריקני מייקל בארט לאחר שטעם את המים לראשונה. הרמת הכוסית החגיגית נערכה ביום רביעי האחרון על סיפונה של תחנת החלל הבינלאומית וסיכמה שנתיים של פיתוח המערכת.

למרות הגיחוך שהדבר מעורר, מדובר בפיתוח שעתיד לחסוך לנאס"א מיליוני דולרים מדי שנה על טיסות אספקה, המשוגרות לאסטרונאוטים המוצבים בתחנת החלל. זאת, בין היתר, על רקע הגדלת מספר האסטרונאוטים המשרתים בתחנת החלל משלושה לשישה.

המערכת הוצבה כבר בחודש נובמבר האחרון בתחנת החלל, אולם האסטרונאוטים לא הורשו לשתות את המים עד אשר הושלמו הבדיקות על תוצריה במעבדות נאס"א.

בראיון לסוכנות הידיעות AP אמרה מארי בת' עדן, המדענית הראשית של נאס"א, כי במהלך תהליך הפיכת השתן למים "כל הפיכסה והדברים המגעילים מוצאים מהמים". עדן המשיכה לתאר בפרוטרוט את התהליך הטכני, אבל על זה נוותר לכם.

המערכת מסוגלת לייצר 24 ליטר מים תוך 6 שעות וכבר נעשה בה שימוש כאמצעי לטיהור מים מיידי לאחר הצונאמי שפגע באסיה בשנת 2004.

טקס הרמת הכוסית החגיגי גרר אחריו כמובן לא מעט בדיחות הקשורות לשתן, ברובן לא מצחיקות. בין היתר אמר האסטרונאוט בארט "אני שמח שהמים עברו דרך הצינורות שלנו". אמרנו לכם.

אנחנו לא מבינים את ההתלהבות, צופית גרנט פיתחה מערכת דומה ופשוטה הרבה יותר כבר לפני שנים.