טרנדים בעולם המזון הם דבר שבשגרה: יש צמחונים, טבעונים, פליאו, חובבי אטקינס, האוכלים לפי סוג הדם, הירח ומה לא. לא נהוג להחיל את מרבית השינויים הללו בתזונה גם על הילדים, ובמקרים שכן, דרושה התייעצות עם בעל מקצוע. דיאטה חדשה, המכונה דיאטת אלקליין, או דיאטה בסיסית, הפכה לנושא שיחה חם במשחקיות ובגנים בחו"ל, ואמהות רבות מעבירות את עצמן ואת ילדיהן לתזונה שמגיעה מהודו, ומכילה בעיקר ירוקים, אגוזים, סויה וקטניות.
>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
"כדאי להתחיל עם הדיאטה מוקדם"
במסגרת הדיאטה, שאמהות סלבריטאיות משפיעות בעולם הלייפסטייל, כמו גווינת פאלטרו, נשבעות לה אמונים, אוכלים כמעט אך ורק מזונות בעלי רמת חומציות נמוכה, בין 7.35 ועד 7.45 (מכאן השם דיאטה בסיסית: בסיס, בניגוד לחומצה). הסברה היא שכאשר אוכלים מזונות חומציים, ביניהם מוצרי חלב, בשר, דגים, פסטה ואורז - חוסר איזון מתרחש בגוף. אין הוכחה מדעית לשיפור הבריאות של הניזונים מתפריט כזה, אך רבים אומרים שהמזון הזה מנקה את הכבד והכליות, ומגן על הגוף מאובדן מינרלים חשובים, דבר שמוביל למחלות והשמנה.
עוד ב-mako בית ומשפחה:
"ככל שמתחילים יותר מוקדם בתזונה כזו אצל ילדים, היתרונות הבריאותיים רק מתעצמים", אומרת נטאשה קורט, גורו של דיאטת אלקליין שבבעלותה שירות קייטרינג של התזונה ובתה בת החצי שנה ניזונה רק מתזונה זו. "ככל שהילדים מתחילים מוקדם יותר, הסיכוי שידחו מזונות מסויימים יורד". כהוכחה לכך, בתה של קורט שותה שייקים ירוקים העשויים מתפוחים, קייל וחלב קוקוס, ונהנית. "הדיאטה משפרת את השינה, את מצב העור ויש יותר אנרגיה בבוקר. הדיאטה מתאימה במיוחד לפעוטות כי היא מכילה כמויות אדירות של פירות וירקות טריים. אין סוכרים בדיאטה, והסוכר מוחלף במתוק טבעי כמו סוכר קוקוס ושומנים טבעיים מאגוזי קשיו וקוקוס. אפשר להכין מאכלים שילדים אוהבים, כמו פיצה ובראוניז, גם בלי המרכיבים המתועשים והלא בריאים".
"בעצם מדובר בתזונה טבעונית מחמירה במיוחד, ולא חסרים בינינו, כבר עשורים, הורים טבעוניים שמגדלים את ילדיהם בדרכם האידאולוגית", אומרת התזונאית חיה קורן. "רוב ההורים הטבעוניים שאני פגשתי היו אחראיים מספיק כדי לעשות לעצמם ולילד בדיקות דם כל חצי שנה או שנה, לבדוק את ההמוגלובין, רמות ה-B12, ועוד, כדי להבטיח שהבחירה הזו לא גורמת לנזק. אני מקווה מאוד שהורים לא מקלים ראש בעניין ונותנים לאופנות להשפיע בתקופה כל כך קריטית בהתפתחות הילד. אם מחליטים להוציא מהתפריט את הביצים, החלב והבשר, יש לחשב כיצד הגוף בכל זאת יקבל את הנדרש. יש מקורות אלטרנטיביים, כמו עדשים, אורז מלא, ברוקולי ואגוזים, ואפשר גם לקחת תוספים, אבל חייבים להיות מאורגנים ועם היד על הדופק, ולהתייעץ עם בעל מקצוע".