חמישה תינוקות (!) נחנקו למוות בגני הילדים של עובדים זרים בתוך חודש וחצי. ככה זה, כשבתוך חדרון קטן, נמצאים 30 פעוטות ותינוקות בני יומם תחת השגחה של שתי נשים בלבד, במקרה הטוב. הצפיפות וההזנחה בגני הילדים שנקראים "מחסן ילדים" כבר הפכו למגיפה. מלבד מקום, יחס וביטחון של ממש - לילדים האלה אין בגדים ומזון, הדברים הכי יומיומיים שנראים לנו כה מובנים מאליהם.

התמונות הקשות והמצמררות והדיווחים הטראגיים מניעים אנשים רבים לפעולה. דן-יה שוורץ בראל הציעה יוזמה שלא דורשת מכם כל מאמץ, רק נתינה לשם נתינה: העבירו את תלושי החג שקיבלתם לטובת הילדים של מבקשי המקלט. שוורץ בראל, מנהלת השיווק של הסטארט-אפ EveryThingme  מבהירה כי התרומות יועברו לעמותת אליפלט (אזרחים למען ילדי פליטים). והיוזמה פונה לציבור הרחב, בדגש על עובדי היי-טק. לפרטים נוספים ניתן להיכנס לעמוד האינטרנט שהקימה לטובת היוזמה.

גם יוליה רשתי, עובדת הייטק, ואיטל בציר אלשיך, בעלים של משרד יחסי ציבור,  חברו יחדיו לטובת גיוס תרומות למען ילדי הפליטים. הן יצאו לפני כשבוע בהודעה בקבוצת פייסבוק "ילדים של תקווה"  שנעשתה ויראלית והגיעה לשלל אזרחים מהצפון ומהדרום שנרתמו לעזור. ביחד, הן גייסו קופסאות של תחליפי חלב לתינוקות, 1,500 חבילות טיטולים, בובות לילדים ו-40 ארגזי  צעצועים ועוד – אותם העבירו לשבעה גנים, בהם שוהים למעלה מ-500 ילדים.

"דווקא עכשיו בפסח, התורה מצווה אותנו לדאוג לאלמנה ליתום ולגר בקרבך. כי גרים הייתם בארץ מצרים", אומרת לנו איטל. "הפליטים מבקשי המקלט הם הגרים של היום. אני מקבלת לא מעט תגובות, הרבה מאוד היענות ותמיכה ורוח התנדבות אך גם לא מעט תגובות אטומות וכואבות שמופנות אל אותם פעוטות וילדים, שלא מבחירה הגיעו הנה ונקלעו למצב הקיים. כפליטים שעברו סבל ושואה עלינו להיות רגישים עוד יותר למקרים שבהם בני אדם נפגעים אנושות. ביום שנאבד את הרגש נאבד את עצמנו".

רשתי מוסיפה: "ילדי הפליטים נולדים ללא מעמד, הם אינם קיימים ברשומות, נטולי זכויות והגנה וחיים בסיכון פיזי ורגשי מתמיד. אנו כחברה לא יכולים לנהוג בהם כשקופים ובלתי נראים, כשפוגשים אותם רואים שילד הוא ילד בכל העולם עם פנים ועם שם".

רוצים לעזור? כעת, אומרות לנו השתיים, הצורך העיקרי של ילדי הגנים הוא בחלוקת אוכל עבורם. " כבר התחלנו לגייס אבל אנחנו נשמח למזון יבש כמו אורז, פסטה - רק מסוג ה"דמוי אורז" או קצרה, ופתיתים, רסק עגבניות, קטשופ, עדשים (רק כתומות), שמן/מלח/סוכר/קמח/סולת. עוגיות פתי-בר או שלוקים. קופסאות שימורים טונה. מוצרי היגיינה: נייר טואלט, מגבות נייר, אקונומיקה,  שקיות זבל גדולות, חומרי ניקוי וסבון ידיים, סמרטוטים וסמרטוטי ריצפה, מטאטאים ומגבים. חיתולים (בעיקר גודל 2-4) ומגבונים. כמו כן, אנחנו מתכננות כל שבועיים להביא לילדי הגן עוגות לשבת. לשם כך זקוקות להורים שמוכנים להתגייס ולהביא בחמישי עוגות על מנת שנחלק ל-10 גנים".

לפרטים: ילדים של תקווה

איטל ויוליה לא לבד. הנה עם כמה מהארגונים והעמותות להם תוכלו לתרום:

עמותת אליפלט:

החזון של עמותת אליפלט – אזרחים למען ילדי פליטים הוא לחלץ את מאות התינוקות וילדי הפליטים ממעגל המצוקה והרעב בו הם לכודים. מתנדביה המסורים הם אזרחים, בני עם של פליטים, אנשי הלב שקמו להגן על ילדי פליטים אחרים המופלים ונרדפים על רקע גזעני.
לתרומות

מסיל"ה 

מספקת מידע וסיוע סוציאלי לקהילה הזרה- מהגרי עבודה ומבקשי מקלט - המתגוררים בתל אביב. בין השירותים: מידע ליווי וטיפול אישי שוטף בשגרה, סיוע במקרים טיפוליים ומיוחדים, ועבודה התנדבותית. מסיל'ה תשמח למתנדבים ולתרומות.
לפרטים: 03-7248238

עמותת צמאון 

עמותת צימאון אותה ייסד הזמר שלמה ארצי אימצה את אחד הגנים, הגן של דניאלה. 50 ילדים בני חודש ועד ארבע שנים, שמגיעים בשש בבקר, הולכים בשבע בערב, ונמצאים במרתף קטן ללא חלון אור ואויר צח. 63  מתנדבים מסורים ואוהבים, מגיעים לגן אחת לשבוע, לשעה וחצי, משחקים איתם, מחבקים, מדברים, מלטפים, מעניקים להם רגעים של אהבה.
לפרטים: עמותת צימאון בפייסבוק

א.ס.ף: ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט בישראל

עמותת א.ס.ף הוקמה בשנת 2007 במטרה לסייע לפליטים ולמבקשי מקלט בישראל. העמותה פועלת לקידום זכויותיהם של פליטים ופליטות בפני רשויות המדינה, לרבות ליווי ותמיכה לכל הזקוקים לכך: אלפי נשים, גברים וילדים המתמודדים מדי יום עם נסיבות החיים הקשות שמהן נחלצו, ללא מעמד וללא נגישות לאמצעי מחיה או לשירותי רווחה.
לתרומות: כספיות או מזון.