"זה התחיל לפני כשלושה שבועות", מספרת הלן אנג'ל, "לבת שלי היה חום גבוה במיוחד - 40.4. הלכנו לרופא וישר אמרו לי שזה טבעי, שזה בגלל שהיא נכנסה לגן, בגלל הנזלת. אמרו שלא צריך להילחץ אבל כל יומיים החום עולה ויורד מחדש, וככה חוזר במשך שבוע. בשלב מסוים התחלתי לראות שהתחיל דלף בנחיר אחד. הלכתי לחבר הכי טוב שלי, גוגל, שהפחיד אותי כרגיל. אמרתי 'אלוהים אדירים', ורצתי לבית החולים".
במוקד שללו את האבחנות המפחידות מהאינטרנט, אבל החליטו לבדוק את תעלות האף של בתה של אנג'ל. כשהרופא הסתכל עם פנס אל תוך תעלות האף, הוא אמר שהוא חושב שהוא רואה משהו ושלח את אנג'ל ובתה לצילום רנטגן, שם איבחנו כי יש באחת התעלות גוף זר. במיון באף-אוזן-גרון לילדים, הרופאה קיבלה את הפעוטה ובעזרת מכשיר הצליחה להוציא סוללה עגולה וקטנה, שהתחילה קורוזיה, דלקת, כוויה על המחיצה. אחרי יומיים וחצי באשפוז, ועוד 10 ימים של אנטיביוטיקה - יולי הקטנה הבריאה והכל חזר לקדמותו.
"אם יש משהו שחשוב לי להגיד", אומרת האם לסיכום, "זה לא להירדם בשמירה, לא להקשיב לקולות שאומרים 'אמא היסטרית'. נכון, אני היסטרית ובודקת כל דבר פעמיים, אבל בזכות ההיסטריה הזאת מצאנו סוללה".
"ילדים דוחפים את זה פנימה ולא מצליחים להוציא"
"הדבר הזה קורה כל הזמן", אומר ד"ר יניר אבנר, מנהלת שירות אף-אוזן-גרון ילדים במרכז הרפואי מאיר של כללית, "כל יומיים-שלושה מגיע ילד. זה יכול להיתקע עמוק, אבל רוב הילדים מכניסים חרוזים, מדבקות, מחקים. הם דוחפים את זה פנימה עם האצבע ופתאום לא מצליחים להוציא את זה. סוללות כפתור כמו במקרה הזה, בגלל המבנה שלהן, יכולות להחליק יותר עמוק. חרוז יכול להחליק, סוללה יכולה תוך שעתיים להתחיל לעשות נזק באף".