להתעורר בבוקר עם חיוך זה יופי של קונספט ואחלה שורה משיר, אבל המציאות מעידה שמדובר לא פעם במשימה בלתי אפשרית. עם שעון מעורר או בלי, קימה בבוקר לרוב מלווה באינספור מטלות וכשיש לכם ילדים לפזר בטריליוני מסגרות, הרי שמדובר בשעון חול שתמיד פועל נגדנו.

מצד שני, אם מחשבים מסלול מחדש (שמתחיל אגב כבר בערב של לפני), אתם יכולים לשנות את הבקרים שלכם ולצאת מהבית עם אנרגיות חיוביות יותר לעולם. יש לנו כמה טיפים קטנים אבל יעילים שאולי לא יגרמו לכם לדלג לגן/בית הספר/תיכון/עבודה אבל בהחלט יעלו בפניכם חיוך של מונה ליזה וגוד וייבס.

אל תמהרו לקפוץ מהמיטה

התעוררות היא רגע קדוש וחשוב שתיקחו לכם רגע או שניים לפני שאתם מתגלגלים החוצה. תימתחו כראוי, קחו נשימות ארוכות, התרוממו על הצד (נשמע הכי זקן שלנו, אבל הגוף שלכם יודה לכם). מוזמנים גם ללמד את הילדים לעשות זאת, אבל גם אם לא, לפחות אתם תתעוררו הרבה יותר רגועים ומשוחררים כשתגיעו אליהם.

מצד שני, צאו מהמיטה זמן סביר לפני היציאה מהבית

יציאה פזיזה מהבית היא ביג נו נו במיוחד עם ילדים. לחץ הוא האויב מספר אחת בבקרים בקרב משפחות לילדים צעירים והוא זה שמוביל להרבה מאוד ריבים ועצבים על הבוקר. קשה לקום מוקדם, אבל קשה עוד יותר לצאת בסטרס. ההכנה בבוקר חייבת להיות ברוגע כלשהו אם אנחנו רוצים לצאת עם אוויר לנשימה וחיוך על הפנים. אז שימו שעון ותעירו את הבית בזמן.

אמא מחבקת ילדה  (צילום: Thinkstock)
אף פעם לא מזיק|צילום: Thinkstock

חבקו את הילדים

כוחו של חיבוק הוא אדיר בכל כך הרבה רמות. בין היתר אומרים שחיבוק מדכא לחץ נפשי ומשחרר אל מחזור הדם אנדורפינים וסרוטונין שמשפרים את מצב הרוח. רוצים לומר: להתחיל יום עם חיבוק זו ההתחלה הכי יפה שיכולה להיות. אנחנו לא יודעים כמה בני משפחה חיים אצלכם בבית, וכמה כוחות יש לכם על הבוקר – אז אנחנו נותנים עוד אפשרות: אם לא חיבוק, אז "בוקר טוב חמודים" גם יעבוד. כל דבר שפותח את הבוקר בטוב.

שתו מים

עבור הבוגרים, הנהירה לקפה היא הכרחית ומשמעותית, אבל חכמים כבר אמרו זאת לפנינו: הדרך הבריאה והנכונה היא להתחיל דווקא עם כוס מים (ולימון למקצועניים). מים מעניקים לנו תחושת מרץ ואנרגיה, מזרזים את חילוף החומרים, מסייעים בהפחתת תחושת רעב ועוד הרבה דברים נוספים וחשובים. עבור הילדים שמדשדשים בבוקר למטבח ובקושי פוקחים עין, אתם מוזמנים לפנק אותם במים מינרליים עם פלוס טעים: מים בטעמים עם רכיבי פרי אמתי שיזרים להם יופי של אנרגיות.

וכמובן תאכלו משהו ליד המים

רצוי בריא, רצוי קליל, רצוי טעים. עזבו עוגייה, העדיפו יוגורט, קורנפלקס, כריך, בננה, דייסה (כן, היא טעימה גם בגיל 40).

ילדים שותים נביעות ליצ'י (צילום: ליאור נורדמן)
מים מעניקים לנו תחושת מרץ ואנרגיה|צילום: ליאור נורדמן

הכינו את המטלות המרגיזות בערב שלפני

אחת המשימות הסיזיפיות שיכולות להעכיר כל לו"ז בוקר הוא סידור המערכת ובחירת הבגדים. עוד לא פגשנו את הילד שקם בחדווה למשימות האלו, ובסוף אלו אנחנו, ההורים, שעושים זאת עבורם. הכינו את הכול מראש, כך שבבוקר כל מה שיישאר לילד לעשות זה ללבוש את האאוטפיט שנבחר, לצחצח שיניים, ולהוציא אתכם מהדעת שהוא שוב במסך. קל. התיק כבר מוכן, עכשיו אפשר לצאת לדרך. עם הרבה פחות עצבים.

הכינו את הכריכים שהילדים רוצים (ותשאירו פתק קטן)

תגידו שאנחנו שמאלציים ורגשניים, אבל אין דבר בעולם שפתק קטן לא יכול לתקן. כריך טעים (או כזה שנבחר על ידי הילד – כן, גם חמאת בוטנים וקוטג' אם זו ההעדפה של החמוד) ופתק שעליו כתוב: "שיהיה לך יום טעים והמון בהצלחה במבחן בחשבון, יא צ'ארמר", מיד מזיז לנו משהו בלב. ולא משנה מה תגידו, גם המתבגרים שלנו ישמחו לראות דבר כזה, רק תצניעו אותו – שלא תעשו להם פדיחות.

שימו מוזיקה, לא מסך

מי שלא התעורר בבוקר עם ילד דבוק למסך שצועק עלייך: "רגע, עוד רגעעעעעעע אני אתלבששש", לא היה לו חצי ילד. אבל אפשר אחרת. אפשר לקבוע חוקים (ולעמוד בהם) ולהימנע ממסכים בבוקר. מוזיקה תמיד עושה טוב. נסו את זה בבית. רועשת וקולנית או שקטה ומרגיעה, כל דבר שגורם לכם לצאת מהבית בטוב ובאנרגיות הכי טובות.