הסגר הקודם בישראל כמעט נשכח, בדרך אל הסגר הבא, אבל למקומות אחרים על פני הגלובוס מתווים משלהם, והחוקרים לא מפסיקים לנצל את הסיטואציה על מנת להפיק לקחים שיתנו לאנשי המגיפה הבאה קצת יותר צידה לדרך המאתגרת. מחקר חדש מגלה משהו משעשע דווקא עלינו, ההורים: כשמגיפה משתלטת, אנחנו שולפים את פותחן הבקבוקים ומרימים כוסית.
הורים, עולה מהמחקר שיצרו מדעני אוניברסיטת יורק, נוטים להשתמש באלכוהול כבמנגנון הגנה, ולהתעטף בהשפעתו המאלחשת על מנת לשרוד עוד יום של אי ודאות ופחד. החוקרים תשאלו 320 קנדיים במשך 30 ימים, בתקופת הסגר. "בעוד המגיפה היתה מאתגרת עבור רוב האנשים, המידע שאספנו מצביע על כך שההורים נפגעו באופן מיוחד מבחינת מצבם הנפשי," אומר מתיו קנו, אחד החוקרים, בהצהרה לעיתונות.
החוקרים מצאו שההורים נטו לשתות יותר על מנת להתמודד עם המתח שבאינטנסיביות המשפחתית והאחריות הגדולה מאי פעם על הילדים. "ההורים מתמודדים עם הרבה מקורות מתח חדשים בזמן הקורונה, מה שכולל פעמים רבות עבודה מהבית, לימוד הילדים בזום והתמודדות עם הרגשות שלהם עצמם. הדאטה שאספנו מציע ששתיית אלכוהול, אסטרטגיה ראשית להתמודדות בין אנשים בודדים או כאלה שמתמודדים עם אובדן או קושי, היא עכשיו גם האסטרטגיה של ההורים."
עוד מחקר דרוש, מציינים החוקרים, על מנת ליצור קורלציה שלמה בין העלייה בצריכת האלכוהול לבין הירידה במצב הפיזי והרגשי של בני אדם. "השימוש באלכוהול על מנת להתמודד עם דחק פותח חשש לאלכוהוליזם, כמובן," מציין החוקר ג׳פרי וורדל. "העניין יכול להחמיר עם הזמן, וחשוב לדעת על העניין הזה על מנת לעצור אנשים שמועדים למעוד לתוך אלכוהוליזם, ולעזור להם למצוא אסטרטגיות אחרות, חיוביות יותר ומזיקות פחות, להתמודדות עם המצב."