בעולם שבו יש מי שיולדות את הילד הראשון שלהם אחרי גיל 40, אנה ניסנוב כבר חובקת באהבה שלושה נכדים.

איך זה קורה? "התחתנתי מוקדם", מסבירה ניסנוב. "בגיל 15. אני קווקזית. את הילד הראשון ילדתי בגיל 16. המשפט הראשון שלמדתי בעברית היה 'ילדה ילדה'".

ניסנוב ובן זוגה הגיעו לישראל לבדם, ללא משפחה. "לא רציתי להתחתן", היא מודה. "זה נושא רגיש. סיימתי את בית הספר. התחתנתי והתחלתי את הדרך באופן הפוך. בעלי היה בן 24 כשהתחתנו. זה היה מאוד מקובל אצלנו. היום זה פחות. המנטליות שלנו היא מנטליות אכזרית. זה משהו שלא נכון להיום. אני לא הייתי מסכימה לבת שלי להתחתן באותה הצורה".

ניסנוב אולי לא בעד חתונה בגיל כל כך מוקדם, אבל הבת שלה חשבה מעט אחרת ובגיל 17 הודיעה לה שהיא מתחתנת. "היא התקשרה אלי ואמרה 'אמא, אני רוצה לדבר איתך'. ישר חשדתי שמשהו קורה. היא אמרה לי 'אנחנו החלטנו. אנחנו אוהבים אחד את השני, אנחנו רוצים להתחתן'. השמיים חשכו זה לא מילה".

ניסנוב רצתה שבתה תראה עולם ותחווה את כל מה שהיא לא הסכימה לחוות. "היא הייתה עם בן הזוג שלה שנה. מבחינתי זו רעידת אדמה. והיא אמרה 'אמא, אני אוהבת אותו. אל תשווי אותי אלייך'".

החתן, מסבירה ניסנוב, הוא איש עם ראש על הכתפיים, שבנוי למשפחה. "היום יש להם שלושה ילדים. אני אהיה גם הסבתא רבתא הכי צעירה בארץ".

ניסנוב מסבירה שבתה היא התיקון שלה, אחרי שהיא חוותה נישואים קשים שהסתיימו בגירושין. "אני מסתכלת עליהם ואני רואה זוג צעיר שמצליח עם ילדים שאחד יותר יפה מהשני".

יש יתרונות במצב כזה? "בגיל שלי אני כבר פנויה להכל, לקריירה. אני מנהלת באמריקן לייזר. אני אוהבת את מה שאני עושה ואוהבת את הילדים שלי".

אף אחד לא מאמין לניסנוב כשהיא מספרת על מצבה המשפחתי. בעדה הקווקזית, היא מספרת, יש עוד מעטים שמחתנים נערות ללא הסכמתן. "אבל אני פחות מגיעה למקומות כאלה".