משתוקקת לשפתיים עסיסיות ומצח נטול קמטים וסדקים? כדאי שתקחי את הנתון הזה בחשבון. מחקר חדש מצא כי ככל שהשינויים הקוסמטיים משטיחים לנו את העור ו"משבשים" את הבעות הפנים שלנו, הדבר משפיע על הקשר וההבנה של ילדינו את תחושותינו. ובעברית: איך בן הארבע יכול לדעת שאמא כועסת כשהמצח שלה לא מתקפל אל תוך עצמו?
נעמה קסרי היא אחת עם מצח חף מקמטים ועור מתוח ומורם והיא מתנגדת נחרצות למחקר. "נו, באמת, הילדים שלי לא יזהו מתי אני כועסת ומתי אני שמחה?" היא מספרת בתוכנית הבוקר לליאון ופאולה רוזנברג. "אני בת 39 וקצת. אתם זוכרים אותי בת 28 כשרצתי בבגד ים ב'הישרדות'. אני עושה הזרקות מגיל 29 כי אני אוהבת את זה. אין לי בעיה להתבגר אבל אני לא רוצה להתקמט. עשיתי בוטוקס, מילוי רקות, מעט הרמה של עצמות לחיים בהזרקות, עיצוב ומילוי שפתיים ועוד. ברור לי שאני נראית שונה מפעם. אני אוהבת את ההיא של פעם וגם את היום. וידוע לי שיש אנשים שחושבים שהלכתי רחוק מדי. אני לא חושבת. "אם הבת שלי תבוא בגיל 18 ותגיד לי שהשפתיים שלה דקות מאוד וזה מאוד יפריע לה וזה יעלה לה את הביטחון העצמי, אז למה לא?".
כשהיא נשאלת איפה עובר הגבול מבחינתה, עונה קסרי: איך שאני רואה את זה - אם את מרגישה טוב יותר עם עצמך - את גם אמא טובה יותר. אני לא חושבת שהשינויים שאני עושה מעניינים את הילדים שלי כל כך".
ד"ר אילן טל שהתראיין גם הוא בפאנל לא מסכים. "אנחנו הצינורות של הילדים שלנו לעולם וגם לעצמם. איך ילדים יודעים מה הם מרגישים או מה הם מעוררים אצל האחר? לפי איך שאנחנו מגיבים אליהם: בין אם בהבעות הפנים, בטון הדיבור ועוד. צריך לזכור שילדים מרגישים הכול. נניח ואני ילד רך בן שנתיים ואמא עושה שינוי משמעותי בשיער למשל, אני עשוי לחשוב שזו לא היא. לכן חשוב לתקשר לילדים את השינויים, במיוחד באיזורים שמשנים את הבעות הפנים שכן הילדים צריכים לקרוא מחדש את ההורה. וחשוב להסביר להם על השינוי מראש ולתקשר אותו".
>> הצצה לחיים של אמא נעמה קסרי