רוצים לזכות בטיסה זוגית לארה"ב? שלחו לנו תמונה עם הכלב שלכם

ילדה עם כלב (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הם מסייעים בהתפתחות, אבל גם מגיעים עם אחריות (אילוסטרציה)|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
הוספת כלב למשפחה הוא אירוע משמעותי בחיי הבית המלווה בהתרגשות רבה מצד כל הנוגעים בדבר. אך לפני שקופצים לאמץ כלבלב, כדאי לשבת רגע בשקט ולחשוב על הכל עד הסוף, לוודא שאתם אכן מוכנים לעניין ומודעים לכל מה שכרוך בו. הנה מספר דברים שכדאי לתת עליהם את הדעת לפני שיוצאים למבצע האימוץ:

1. זמן ואנרגיה. כלבים זקוקים לזמן ולאנרגיה שלכם, ובהתחלה יזדקק הכלב המאומץ, בין אם הוא גור או בוגר, להרבה במיוחד משני המשאבים הללו. חשוב לוודא שתמיד יהיה מי שיעניק לו אותם ביד נדיבה, כך שאם אתם משפחה בה שני ההורים עובדים מסביב לשעון והילדים קטנים מכדי להוציא את הכלב לטיולים ולבלות עמו בבית, אולי עכשיו זה לא הזמן לאמץ.

2. אופי הכלב. לכל סוג של כלב יש אופי שונה, ולכלבים מעורבים בכלל יש אישיות משל עצמם, וחשוב לעשות מחקר ברשת ולנסות להבין איזה מין כלב אתם מעוניינים להביא הביתה. לרוב, יש להיפגש אמצע בין החלום של הילד (דינוזאור) לבין זה של ההורה (חתול ללא פרווה), ולמצוא משהו באמצע, לא נבחן ולא אפתי, לא פחדן ולא תוקפן. במידה והכלב נלקח מעמותה, ניתן לברר עם הצוות מהו אופיו, ומהם הצרכים שלו, ולראות אם הם תואמים את שלכם.

3. כלב גדול או קטן? אפילו אם משחר ילדותכם חלמתם על כלב דני ענק, וכעת אתם מעוניינים להגשים חלום זה לילדכם, אלא אם אתם חיים במקום מרווח במיוחד, אל תתפתו לכך. כלב שמידותיו אינן מתאימות לבית יסבול מבעיות בריאותיות, ישתעמם ועשוי לפתח התנהגויות לא רצויות ולהרוס לכם את הרהיטים. כלב גדול זקוק לבית גדול וחצר גדולה.

>> וגר תינוק עם כלב: למה כדאי לגדל אותם יחד?
>> הכי מתוק שיש: כשכלבים ותינוקות נפגשים8
תופעות נפוצות אצל כלבים

4. גור או בוגר? גורים הם אמנם הדבר החמוד ביותר בעולם כולו, אך הם דורשים גם הכי הרבה עבודה, בדיוק כמו תינוקות אנושיים. יש להעביר אותם אילופים וחינוך רב על מנת שיימנעו מדברים שלכלבים בוגרים הם לרוב אלמנטריים, כמו לעיסת חפצים ועשיית צרכים בבית. אם אין לכם כסף, זמן וסבלנות לחנך ולאמן את הגור, השאירו אותו למישהו אחר, כי את הגורים תמיד מאמצים ראשונים, ותנו בית לכלב שהספיק לגדול קצת ולהשכיל.

משפחה וכלב מציצים מחלונות מכונית משפחתית (צילום: shutterstock_Africa Studio)
אין מחיר לאהבה, אבל צריך להכיר את ההוצאות (אילוסטרציה)|צילום: shutterstock_Africa Studio

5. הכן ביתך. כלב חדש יתחיל את חייו אצלכם בחקר הסביבה החדשה. לפני שיוצאים לאמץ, כדאי לאבטח את הבית: להסיר מהשטח חפצים יקרי ערך ובמקומם לפזר כמה צעצועי לעיסה נחמדים לכלבים, להרחיק את הזבל, תרופות, חומרי ניקוי וכל מה שהייתם מרחיקים אם היה מגיע תינוק זוחל לבקר.

6. מצאו וטרינר. ודאו שהכלב שאתם לוקחים עבר את כל החיסונים והטיפולים הנחוצים (עיקור, סירוס) לפני שהגיע, ואם לא, קבעו לכך תור אצל הווטרינר בהקדם האפשרי. באופן כללי, מצאו לכם וטרינר נחמד בקרבת הבית, והתייעצו עמו לגבי ארגון הסביבה לכלב, סוג המזון שכדאי לרכוש עבורו ועוד. וטרינר טוב יאריך משמעותית את חיי הכלב וישפר אותם.

7. הוצאות כספיות. כלב עולה הרבה כסף, וכדאי להתכונן להוצאות הללו, ולא לאמץ ואז להיות מופתעים, וגרוע מזה: לא להיות מסוגלים לעמוד בהוצאות ולפגוע ברמת חייו של הכלב. יש כיום, אצל חלק מהווטרינרים, ביטוח לכלבים, ומנויים למיניהם, במסגרתם ניתן להשיג הנחות על טיפולים, חיסונים, אשפוזים וניתוחים. העלויות כוללות בהן גם את הציוד לכלב, את המזון, תספורות, חומרים נגד קרציות ופרעושים ועוד. כמובן שככל שהכלב גדול יותר, כך גדלות ההוצאות על מזון וטיפוח, ושכלב לא ממושמע יעלה לבעליו לא מעט כסף בריהוט הרוס ובאילוף. כל אלה מתגמדים אל מול האהבה והשמחה, אבל חשוב לקחת אותם בחשבון.

8. חלק מהמשפחה. כלב הוא אחריות לשנים רבות, עשור לפחות, אם הכל הולך כשורה, ולכן כדאי לקחת כלב כאשר ישנה יציבות בבית. אם נסיעה ארוכה לחו"ל עומדת על הפרק, למשל, כדאי לחשוב היטב האם זה הזמן הנכון לאמץ, ולברר מהי המדיניות בארץ אליה עומדים לעבור. משפחה שיוצאת הרבה לטיולים צריכה למצוא לעצמה מערך בו מישהו מטפל בכלב כשהיא לא נמצאת, ובאופן כללי יש להתחיל להכניס את הכלב לכל שיקול עתידי, ברגע שהוא הופך לחלק מהמשפחה.

>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?