אנחנו נכנסים לאוטו. כל אחד סוגר את הדלת שלו, חוגר חגורה ומסתדר בכיסא. המפתח מסתובב, וזהו, יצאנו לדרך. כעת מתחילה נסיעת המבחן שלכם, שלא לומר הספירה לאחור: בתוך כמה זמן נתחיל לריב? מתי החלל הקטן והמתגלגל הזה יהפוך לסיר לחץ רותח? לפי סקר חדש, כעבור 20 דקות מתחילת הנסיעה, זוג ברכב מתחיל לריב, ואם לדייק: לקראת הדקה ה- 22.

זוג רב באוטו 2 (צילום: Alexey Avdeev, Istock)
"ידעתי שאני צריך לפנות ימינה בצומת"|צילום: Alexey Avdeev, Istock

"מעדיפים לנסוע בלי בן הזוג"

בסקר, שנערך על ידי יצרנית הרכב הספרדית "סיאט", השתתפו 3,000 נהגים שנמצאים במערכת יחסים ארוכה, לרבות נישואים. נמצא שלאחר סיום הריב, רוב הזוגות לא ידברו זה עם זה עד שיגיעו אל יעדם, ואחד מעשרה נהגים אף הודה כי ריבים איומים ברכב הובילו אותו לפרידה מהפרטנר. על מה רבים? כמה סיבות:

* חילוקי דעות לגבי מסלול הנסיעה ואיבוד הדרך (44 אחוז).
* כאשר בן הזוג מעיר לנהג על כניסה לחנייה או על מהירות מופרזת (כ- 35 אחוז).
* כאשר אחד מבני הזוג מעיר לנהג על המוזיקה ברכב (20 אחוז).
* מריבות על מיזוג האוויר (15 אחוז).

כמו כן, מתברר שמריבות שמתחילות ברכב נוטות להיות קשות לא פחות מכאלה שמתנהלות בבית; עשרה אחוזים מהנחקרים אמרו שנפרדו מהפרטנר לאחר ריב שהתחיל ברכב, וחמישית מהנהגים הודו שעצרו בעבר את האוטו בצד הדרך וסירבו להמשיך לנהוג עד שבן הזוג ירד. מספר דומה של נהגים סיפר שבשעת ריב סוער, עצרו בצד, יצאו בעצמם מהרכב, והעדיפו לחזור הביתה ברגל.

"מעניין לגלות שרוב המתח במכונית מגיע בדרך כלל מבן הזוג ולא מהנהג עצמו", אומרים עורכי הסקר. "לא סתם 22 אחוז מהנשאלים אמרו שנסיעה ברכב עם בן הזוג היא עבורם אירוע מלחיץ, ולכן הם מעדיפים לנסוע לבדם".

איך מדלגים על המריבה?

"רוב הזוגות חוזרים על אותה מריבה שוב ושוב," אומרת לימור בנדל, יועצת זוגית וסקסולוגית, "ורוב הריבים נובעים מחוסר יכולת לבטוח בבן הזוג שמאחורי ההגה ולהאמין שהוא פועל נכון. בני הזוג שלא נוהגים, ממהרים להעיר הערות, וכמו במריבות אחרות שמתפתחות בין שניים - הבעיה היא בעיקר באופן שבו נאמרים הדברים".

מה זוגות יכולים לעשות כדי למנוע את המריבה? בנדל מגישה כמה טיפים:

1. לקחת נשימה לפני שמעירים: רוב ההערות שקשורות לנהיגה (מהירות מופרזת וכו') יכולות להתברר כלא רלוונטיות כעבור דקה או שתיים.

2. במקום לפנות בלשון 'אתה', לעבור ללשון 'אני'. למשל, במקום "אתה נוהג מהר מדי", אפשר לומר: "המהירות הזאת עושה לי בחילה". אדם שמטיחים בו האשמות נוטה להתגונן, הילד שבו יוצא והוא עלול אפילו להגביר את המהירות. אם נדבר על עצמנו, סביר שבן הזוג ירצה להתחשב.

3. שיחה מקדימה: מאחר שנושאי הריב הם בדרך כלל קבועים, כדאי להיערך להם מראש, למשל אם רוצים להימנע מראש ממהירות מופרזת, אפשר לקבוע מלכתחילה שיוצאים חצי שעה לפני הזמן, ונוסעים לאט יותר.

ובאופן כללי, מציעה בנדל, אם הריב כבר התחיל, אז במקום לשבת ולשתוק כדאי שאחד מבני הזוג ירים את הכפפה ויקליל את האווירה באמצעות בדיחה או העברת נושא. כך אפשר לעצור את ההתנהלות המתוחה ולהתחיל מחדש.

>> הבעל התנצל בפנייך? הזוגיות תחזיק מעמד, ואת תאריכי חיים