בחודש הבא יחגוג גדי מוזס יום הולדת 81 כשאת יום ההולדת הקודם עוד ציין בשבי חמאס. בסוף השבוע שעבר הוא חזר לאחר 482 ימים בעזה במסגרת העסקה השנייה לשחרור חטופים בין ישראל לחמאס. עם חזרתו הצהיר כי יעשה ככל יכולתו על מנת לשקם את קיבוץ ניר עוז, והבוקר (שלישי) שיתף ב"חדשות הבוקר" בנו, יאיר, בעוצמות של אביו. "ידענו שהוא מסוגל לשרוד. אבא חזר בריא ובמצב טוב יותר משיכולנו לדמיין. קרה לנו נס", אמר.

היו סיפורים שסיפר והדהימו אתכם?
"לא ידענו כלום ממה שעבר, לא היה לנו מידע מאז הסרטון בדצמבר 2023. אבא סיפר איך שרד ושהקפיד ללכת כמה שהיה יכול בחדר".

מה נתן לו את הכוח לשרוד?
"האמונה בעצמו ובעם ישראל שבסוף יחזור. כשראה את ההמונים שנכנסו ב-7 באוקטובר התחושה שלו הייתה קשה אבל הוא גם ידע שיש עם וצבא חזק שיעשו הכל כדי להחזיר אותו".

יאיר, שבינתיים הספיק לגלח את הזקן שגידל בכל תקופת השבי של אביו, שיתף כי אביו היה מודע למאבק לשחרורו. "ראה חלק מהשחרור הראשון, זה שימח אותו. הוא לא ידע בדיוק מה קרה בניר עוז וראה את אמא, דורון והילדות שחזרו והבין שהן לפחות בחיים", אמר והוסיף, "על אחותי והבנות שלה הוא לא ידע כלום עד ששוחרר. רק כשחזר אמרו לו שכל המשפחה מחכה. הוא שאל: 'גם מורן?'".

פורסם שעברתם איתו שם-שם על החברים שנרצחו.
"עוד לא על כולם, כל מי ששאל אמרנו. הוא הוכה בתדהמה, רובם חברים טובים מהקיבוץ והיה לו קשה לשמוע שהם נפגעו. כל שם חיזק את הרצון שלו להמשיך לפעול למען שיקום ניר עוז".

הוא ביקש להגיע לניר עוז?
"זה ייקח עוד קצת זמן, הוא יראה ואני בטוח שיהיה מאוד קשה שם. כל מי שהיה שם מבין שלהיות במקום זה שונה מלראות תמונות".

אתה חושב על המשפחות של שלב ב' בעסקה?
"בטח, ברור שלא נפסיק. אני אומר את זה בכל מקום שאפשר, זו התחלה ואנחנו משפחה אחת גדולה. אנחנו נמשיך במאבק. חייבים ללכת לדיונים על המשך העסקה בלב פתוח, אין מאושר ממני שאבא חזר אבל חייבים לעשות הכל כדי שכולם יחזרו".

מה הכי מרגש אותך היום?
"שאבא איתנו. הוא אומר שהוא יכול לישון לבד במיטה אבל אנחנו מסבירים לו שזה בשבילנו. אתה רק רוצה להיות איתו, הוא איש כזה חזק".