פעמיים או שלוש בשבוע סוזן פאולר אורזת את המזוודה, נפרדת מחמשת ילדיה, ועוזבת את הבית – כדי לפנות מקום לבעלה, ממנו היא מתכננת להתגרש, ג'וש פאולר. הזוג לשעבר, שנשוי זה 19 שנה ונמצא כאמור בתהליך גירושים, בחר בהסדר לא שגרתי: במקום שאחד מהם יעזוב לצמיתות, הם מחליפים תורנויות בביתם המשותף שבווירג'יניה, כדי לשמור על יציבות עבור חמשת ילדיהם – ששלושה מהם אומצו במהלך מגפת הקורונה – בגילי 11, 13, 16, 18 ו-21.
"רצינו שתהיה להם עקביות", אמרת סוזן בראיון לאתרTODAY.com . "לעבור עם הילדים בין שני בתים נראה לנו רעיון נוראי. חשבנו – מה אם כל מה שהם מכירים ואוהבים פשוט יישאר כפי שהוא?", מוסיף ג'וש.
סוזן אף העלתה פוסט לטיקטוק המסביר את הסידור, וציינה: "כשמתגרשים בצורה ידידותית, אפשר לחשוב מחוץ לקופסה. לא חייבים לאבד את כל מה שהשקענו בבית המשפחתי הזה". התגובות לפוסט, שגרף יותר חמישה מיליון צפיות, לא איחרו לבוא: "זה מראה על רמה גבוהה של בגרות בין שני הצדדים", כתב אחד הגולשים, "בעלי עשה את זה עם גרושתו לשבועיים – עד שזה התפוצץ. שמחה שזה עובד בשבילכם", הוסיפה עוד מישהי. "זה צריך להיות חוק. הילדים לא ביקשו לבוא לעולם הזה – למה לערער להם את החיים כי הנישואין נכשלו?", ציין גולש נוסף. "הלוואי שההורים שלי היו מספיק חסרי אגו לעשות את זה בשבילי", כתב עוד אחד, "תארו לעצמכם הורים שאוהבים את הילדים שלהם יותר משהם שונאים זה את זה. הורות משותפת מדהימה. שמים את הילדים במקום הראשון". גולש נוסף סיכם: "כילד שנאלץ לנסוע שש שעות בין בתים – תודה שאתם שמים את הנוחות שלהם קודם".
@sparklysusan Working through an amicable divorce means we get to think outside the box. What really works best for our family? We realized keeping the kids in their same home is a top priority. Also, it means that we both get to keep living here part time as well, and we don’t have to lose out on all the love and effort we’ve put into this family home.
♬ Walking Around - Instrumental Version - Eldar Kedem
לפי ההסדר, סוזן גרה בבית בימי שני ושלישי, וג'וש מגיע בימי רביעי וחמישי, ובסופי שבוע הם מתחלפים. ההורה שמרדים את הילדים – הוא גם זה שמעיר אותם, וחילופי המשמרות נעשים ב-10 בבוקר, אחרי שהילדים יוצאים לבית הספר, כדי לא להעמיס עליהם.
הסידור זה, אומרים השניים, מכונה "קינון" – "בהשראת ציפורים מסוימות שמתחלפות בשמירה על הקן בעוד בת הזוג עפה להביא מזון", והם מקווים שהיא תקל על ילדיהם: "עם חמישה ילדים, לתאם את לוח הזמנים שלהם זו משימה לא פשוטה", אומרת סוזן, ומוסיפה שבית קבוע מפחית הפרעות בשגרת בית הספר והקיץ.
מעבר להיבט הרגשי, הם מצאו גם יתרונות כלכליים: אין צורך לשכור דירות גדולות לשני ההורים או לקנות כפילויות של ציוד. הבית – ששופץ וקרוב לסיום תשלום המשכנתא – נשמר למען הילדים גם לשנים הבאות. בזמן שכל אחד מהם לא נמצא בבית, סוזן מתארחת אצל חברתה הטובה וג'וש גר עם שותף בעיירה סמוכה.
לטענתם, הסוד להצלחת ההסדר הוא תקשורת פתוחה. "אנחנו מסכימים שלא רוצים להיות נשואים זה לזה, אך אם נסתדר, נוכל לשפר את חיי הילדים שלנו", אומרת סוזן. "היינו צריכים ללמוד לתקשר ולהסתדר כחברים. אנחנו נהיה חלק מהחיים אחד של השני לתמיד בגלל הילדים", מוסיף ג'וש. אף שהם עושים זאת רק כמה חודשים ג'וש טוען ששיטה עובדת "באופן מושלם": "זה לא אומר שאין אתגרים", הוא אומר, "אך זה הכי טוב שיכול להיות".