מיני סופגניות שוקולד ופררו רושה
ריבת חלב, ריבה קלאסית, קרמים מכל הסוגים ואפילו במבה - נתקלנו בכל כך הרבה סוגי סופגניות השנה שכבר התבלבלנו. מזל ששמנו יד על המתכון הביתי והנהדר הזה, שגרם לנו לפתוח את הראש למשהו קצת אחר
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבצק:
250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח
5 גרם שמרים יבשים או 15 גרם שמרים טריים
40 גרם (3 כפות) סוכר
שליש כפית מלח
1 ביצה
2 כפות שמן
חצי כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי או רום
80 מ"ל (שליש כוס) חלב, חמים
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
60 גרם שוקולד חלב, קצוץ
60 גרם שוקולד מריר, קצוץ
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
12 כדורי פררו רושה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים מלח, ביצה, שמן, תמצית וניל, ברנדי או רום וחלב חמים בהדרגה ולשים יחד עד לקבלת בצק אחיד (במידת הצורך מוסיפים מעט נוזלים).
2 מוסיפים ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3 גוזרים נייר אפייה לריבועים של 10 ס"מ, מסדרים על תבנית אפייה ומרססים בספריי שמן או משמנים מעט. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-12 פיסות שוות ויוצרים כדורים הדוקים בגודל של כ-4 וחצי ס"מ.
4 מניחים כדור בצק על כל ריבוע נייר אפייה, משמנים מעט את חלקן העליון של הסופגניות ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
5 מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב ועמוק. מעבירים לנייר סופג ומצננים.
6 מכינים את המילוי והציפוי: ממיסים את שני השוקולדים יחד במיקרוגל או על בן מארי, מצננים עד שהשוקולד חמים אך עדיין נוזלי. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
7 מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי הקצפה, ומקציפים קצרות רק עד לקבלת קרם חלק ויציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן רחב.
8 יוצרים בראשה של כל סופגנייה נקב בעזרת סכין, ממלאים במעט קרם שוקולד ומזלפים את הקרם בנדיבות על כל סופגנייה. נועצים בקרם כדור פררו רושה ומגישים.
לבלוג של ענבל – פיית העוגיות