הורים
טליה הדר
07.03.17

אוזני המן שמכינים בצ'יק

3 רכיבים וגג חצי שעת עבודה

צילום: טליה הדר - EshetStyle
צילום: טליה הדר - EshetStyle

את המתכון הבא קיבלנו מטליה הדר, בעלת הבלוג EshetStyle שמציע מתכונים פשוטים, טיפים פרקטיים וקיצורי דרך במטבח. וזה לחלוטין אחד מהם

צילום: טליה הדר - EshetStyle

רכיבים (לכ-40 מיני-קטנטנות, או 20 רגילות): בצק פריך מתוק (חצי חבילה), שוקולד למריחה, סוכריות עדשים וקערית קטנה עם מים (אבל זה לא נספר ברכיבים)

צילום: טליה הדר - EshetStyle

הבצק מגיע קפוא ועליו להיות כ-5 שעות במקרר כדי לעבוד אתו. יש לחמם תנור על 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה ולקרוץ עיגולים - קטנים למיני אוזני המן, גדולים לגודל סטנדרטי

צילום: טליה הדר - EshetStyle

מה שנשאר מגליל הבצק, החזירו למקרר (מיד תבינו), כעת טבלו אצבע בקערית המים ועברו על שולי העיגולים (לא באמצע!) והניחו שוקולד במרכז כל עיגול

צילום: טליה הדר - EshetStyle

סגרו כל עיגול למשולש, קודם הצמידו לשפיץ ואח"כ תטפחו מעט עם האצבע כדי להשטיח את החיבור וכך עשו בכל אחת מפינות המשולש

צילום: טליה הדר - EshetStyle

סיימתם לסגור את כולן? כעת הוסיפו סוכריית עדשים. פשוט לתקוע בחלק החשוף של השוקולד. סתם שתדעו – ההרטבה ואיחוד הפינות גורמים לבצק שלא להיפתח באפייה

צילום: טליה הדר - EshetStyle

כעת לתנור, שימו את המגש בשלב האמצעי (חימום רגיל למעלה ולמטה), לכ-10-15 דק' עד שקצוות השפיצים של המשולש מזהיבים (לא מדי שלא יתייבשו!)

צילום: טליה הדר - EshetStyle

זוכרים את שאריות הבצק שהתבקשתם להשיב למקרר? אחדו את הבצק לכדור, קרעו חתיכות קטנות, הניחו שוקולד צ'יפס בכל אחת וסגרו לכדורון

צילום: טליה הדר - EshetStyle

הכניסו לתנור מחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה (כ-10 דק'), המתינו לצינון כ-10 דק' נוספות, פזרו אבקת סוכר ובתיאבון

צילום: טליה הדר - EshetStyle

וכעת למשלוח מנות: צנצנת פלסטיק עם מכסה בהברגה, מדבקות לב צבעוניות, סרט צבעוני, מספריים

צילום: טליה הדר - EshetStyle

 ו... זהו. תודו שזה מושלם, קליל, מהיר ואחלה פעילות להעביר עם הילדים אחה"צ. פורים שמח!