יש נשים שלא מגלות שהן בהריון עד שלב מאוחר יחסית, ויש כאלה שמרגישות את ההריון עוד לפני הבדיקה הביתית.

בכל מקרה, אם תשימו לב לכמה סימנים מובהקים המעידים ברוב המקרים על הריון, לא תוכלו לפספס.
כמובן שעוצמת התופעות משתנה מאישה לאישה, ואלה המוקדמות יורגשו אחרי שהביצית תתמקם בתוך הרחם (8 עד 10 ימים לאחר הביוץ) ועוצמתן תפחת בתום השליש הראשון להריון.

רובן דומות מאוד לאלו המתרחשות לפני המחזור החודשי. עם זאת, כאשר מתלווה אליהן עליה בחום ומתארך הזמן שבין הביוץ לבין הדימום, זהו סימן ראשון להריון. מה עוד?

<<מה קורה בכל שבוע בזמן ההיריון?

בחילות והקאות

התענוגות הללו עשויים להופיע גם שבוע לאחר תחילת ההריון. נשים רבות מרגישות חולות בבוקר, חלק מהן חשות כך אחר הצהריים או בערב. אחרות מרגישות בחילות לכל אורך היום. עד היום אין כל הסבר לתופעה זו או פתרון למנוע אותה. אבל אכילה רציפה של ארוחות קטנות לאורך היום או נשנוש של קרקרים מלוחים - ידועה כמקלה מאוד.
אכילת חלבונים ופחמימות לפני השינה (נסי תפוח וכוס חלב) מפחיתה את הבחילות בבוקר שלמחרת.

בחורה מרימה אסלה (צילום: עודד קרני)
כן, את הולכת להכיר אותה ממש מקרוב. אסלה|צילום: עודד קרני
רגישות בשדיים

עם תחילת ההריון השדיים מתנפחים ומתחילים להתרחב ולכך נלווית רגישות גבוהה בכל השד. הוורידים המוליכים אל הפטמה מתעבים, הפטמות מתכהות ומתרחבות, הן בולטות ורגישות יותר. מקורן של תופעות אלו בעלייה ברמת ההורמון HCG המתחילה עם ההריון.

שתן בתכיפות גבוהה

ההריון גורם לרחם להתרחב וללחוץ על האיברים הפנימיים הסמוכים לו כמו שלפוחית השתן. ככל שגדל הלחץ שמפעיל הרחם על השלפוחית כך מתעורר הצורך לתת שתן לעתים תכופות יותר. נשים רבות מתחילות לחוש את הצורך הזה כבר בשבוע או בשבועיים הראשונים להריון, כאשר הרחם רק מתחיל להתרחב ולהכין את המקום לעובר.

עייפות וטמפרטורת הגוף

ההורמונים משתוללים, אלא מה. רמת ה- HCG למשל מגיעה מאפס לפני ההריון ל- 250,000 יחידות למיליליטר תוך 12 שבועות בלבד. טמפרטורת הגוף עולה בגלל העלייה בכמות פרוגסטרון בגוף, מה שגורם לעייפות רבה, ולעיניים להיעצם כבר בשמונה וחצי בערב.

דימומים

אצל לא מעט נשים מתרחש דימום קל, בדרך כלל בין 8 ל-10 ימים מזמן הביוץ, בערך בימים שבהם היית אמורה לקבל וסת. הדימום הקל נובע מההשתרשות של הביצית המופרית בדופן הרחם, שם היא מתמקמת.

סחרחורות ועילפון

גדילת הרחם גורמת לכך שכלי דם גדולים ברגליים אינם מקבלים מספיק דם, ולחץ הדם יורד. דילוג על ארוחות עלול לגרום לתחושת חולשה כללית ובמקרים מסוימים לעילפון, כי רמת הסוכר בדם יורדת. הסוכר בדם הוא המקור העיקרי של מזון לעובר ברחם ולכן מלאי הסוכר מידלדל במהירות רבה מהרגיל.

עצירות

ההורמונים של ההריון מאטים את פעולת המעיים כדי לאפשר להם את מירב הזמן לספוג את מרכיבי המזון החיוניים והוויטמינים הנחוצים. ככל שההריון מתקדם, מתרבים מקרי העצירות.

טיפולי פוריות
עייפה ומעולפת. אישה בהריון
מצבי רוח משתנים

העלייה ברמות ההורמונים השונים גורמת לא רק לשינויים גופניים אלא גם רגשיים; שינויים תכופים במצב הרוח הם שכיחים, כמו גם פגיעות ורגישות יתר. פעילות גופנית מותנה ומנוחה מספקת - עוזרות להקטין את ממדי התופעה.

צרבות

ככל שהרחם גדל ומתנפח כך הוא דוחף את שאר האברים כלפי מעלה. הלב נוטה יותר הצידה והקיבה מקבלת דחיפה מלמטה. הרמות הגבוהות של ה- HCG מאטות את קצב העיכול והקיבה אינה מתרוקנת במהירות הרגילה, דבר שמעלה את רמת החומציות בה.

אתם בהריון? כנסו למדריך שלנו

ויש גם קורס הכנה ללידה בחינם