בחירת הבקבוק והפטמה המתאימים ביותר עבור התינוק יבטיחו כי פעולת היניקה תהיה קלה ונוחה, ושהוא יקבל את כמות התזונה הרצויה לו.
ישנם בקבוקים העשויים מזכוכית, שמתאימים לשימוש מיום הלידה ועד לגיל שנה וחצי בלבד. בקבוקי הזכוכית בעלי תו תקן ממכון התקנים אינם שבירים. עם זאת, בקבוקים אלה כבדים ואינם מיועדים לאכילה עצמאית.
בקבוקי הפלסטיק לעומתם קלים יותר, עשויים מחומרים עמידים ונוחים לניקוי. עם זאת, כדאי לשים לב להוראות השימוש בבקבוקים מפלסטיק, מחשש לשחרור של ביספינול A - חומר רעיל החשוד בשיבוש הפעילות ההורמונלית בגוף.
ישנם גם סוגים שונים של פטמות לבקבוקים. ישנן פטמות שדומות יותר במרקם ובצורתן לפטמות אם אמיתיות. פטמות הלטקס הן רכות וגמישות, עשויות מחומרים טבעיים ומתאימות לשימוש גם בגיל מאוחר, כשהילד כבר הצמיח שיניים.
פטמות הסיליקון עשויות מחומרים סינטטיים ובעלי נטייה להיסדק. עם זאת, הן לא סופגות ריחות ולא נפגמות כתוצאה מעיקורים רבים. את הפטמה חשוב להתאים לגיל התינוק, לשלב ההאכלה ולסוג המזון. אם הנקב בפטמה יהיה גדול מדי, התינוק יבלע חלב בכמות גדולה מדי, ואם הפתח יהיה קטן מדי, התינוק יתאמץ, יתעייף ויבלע אוויר.
לפני שמשתמשים בבקבוק יש לעקר אותו, את הפטמות ואת המוצרים הנלווים. אפשר להרתיח את הבקבוקים או להשתמש בטבליות עיקור או בסטריליזטור למיקרוגל.
כללי זהירות לשימוש בבקבוקים:
- זרקו בקבוקים בלויים, שרוטים או סדוקים או בקבוקים בני שנה ומעלה.
- השתמשו במוצרים שלא מכילים ביספינול A.
- השתמשו במוצרים איכותיים בעלי תו תקן מיצרן מוכר.