שינה טובה היא החלום הנשגב של כל הורה. גם בעבור הילדים, למרות שלפעמים זה ממש לא נראה ככה, השינה היא קריטית להתפתחות תקינה ומילוי מצברים. יש המון טיפים לגבי הטבת איכות השינה של ילדים, הקשורים בשגרת ערב קבועה, הירדמות עצמאית ועוד, אך אחד הנושאים שפחות מדברים עליו בהקשר זה וגם לו יש משמעות רבה הוא התזונה. מסתבר שהאוכל שנגיש לילדינו בארוחת הערב ישפיע על הלילה שיבוא אחריו, ושאנחנו יכולים לעזור לילדים ללכת לישון על בטן שקטה ושבעה.
הורמון הסרטונין: חומוס ואגוזים
סידן ומגנזיום: ירקות ירוקים ושומשום
גם מזונות העשירים בסידן ומגנזיום יכולים לשפר את איכות השינה. המינרלים האלה עוזרים להרגיע את מערכת העצבים, ולעזור לילדים לשמור על שינה רציפה. את הסידן ניתן למצוא במוצרי חלב, שקדים, שומשום, עלים ירוקים, תפוזים וסרדינים. מגנזיום נפוץ בזרעים, אגוזים וירקות ירוקים. כדאי לשלב את המזונות הללו בתזונה.
עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:
איך מלמדים תינוק להירדם?
מהי שעת ההשכבה הכי נכונה לילדים?
שינה זה לרווקים: 8 תובנות של הורה עייף
מחוץ לתפריט: חטיפים מלוחים וממתקים
מובן שבדיוק כמו שיש מזונות שיעזרו לשינה, כך מזונות אחרים עשויים להפריע אותה. חלק מהמזונות הם ברורים למדי, כמו קפאין, שנמצא במשקאות קלים, תה ושוקולד, וגם מזונות עשירים בסוכר הם בעייתיים. כדאי להימנע מחטיפים עתירי סוכר ומלח ומקינוחים כמו עוגות וממתקים, מאחר שהעליה החדה בסוכר תייצר תנודות קיצוניות ברמת הסוכר בדם במהלך הלילה, והשינה תופרע. התהליך עובד כך: לאחר אכילת הסוכר רמת הסוכר בדם תעלה. מעט אחר כך היא תצנח משמעותית. על מנת לייצב את המצב ישחרר הגוף אדרנלין, הורמון הדחק, שעשוי להעיר את הילד משנתו או לא לאפשר לו להרדם מראש.
רגישויות: מוצרי חלב וסויה
ישנן גם רגישויות שהן אישיות לכל ילד, וצריך לבדוק האם יש מאכלים שלא מתעכלים היטב בבטן הצעירה. יש המון ילדים שרגישים למוצרי חלב, קמח לבן, סויה, תירס, ביצים, שוקולד ואגוזים. רגישות כזו עשוי לפגוע משמעותית בשינה, ואם יש חשש לרגישות כדאי לעשות דיאטת אלימינציה, במסגרתה לא חושפים את הילד למוצר הבעייתי במשך שבועיים ורואים האם חל שיפור.
ייעוץ מקצועי: התזונאית קרן בן מאיר ויועצת השינה שני לוין
בעניין של אוכל? צפו באירוע הגמר של מאסטר שף בשבת 5.4.14, בשעה 21:00