ילדים רבים מתייחסים לתוכן האף שלהם כאל בופה. מדובר במנהג שקשה להישאר מולו אדישים, ונוטה להוציא מהסביבה ומההורים תגובות מגוונות, מהתפתלויות של גועל ועד צרחות של: מה אתה חושב שאתה עושה?! אלא שהמדע מחליט עכשיו להתערב ולומר להורים: תניחו לילדים, הם יודעים מה הם עושים. תנו להם להמשיך לאכול את הסמארק שלהם, ותצטרפו לחגיגה.
המחקר הדוחה במיוחד הזה נערך על ידי האגודה האמריקנית למיקרוביולוגיה, ומגלה כי לנזלת הגבשושית שבאף יש מגוון יתרונות רפואיים, החשובים במיוחד לילדים בתקופת התפתחותם. בתוצרת יש חומרים נוגדים לבקטריה היוצרת חורים בשיניים, ועוד תכונות אנטי-בקטריאליות מגוונות שיכולות להגן על הגוף מדלקות במערכת הנשימה, אולקוס ו-HIV.
המומחה לריאות האוסטרי פרופסור פרידריך בישינגר, שלקח חלק במחקר מגדיל וטוען כי אנשים שמחטטים באף ואוכלים את מה ששלו משם הם בריאים יותר, שבעי רצון יותר ומחוברים לגופם מאחרים. ״אכילת השאריות היבשות היא דרך מצויינת לחיזוק המערכת החיסונית״, הוא מסביר. ״מבחינה רפואית, יש בכך הגיון רב, וזה דבר מאוד טבעי לעשות. מערכת החיסון משתמשת באף כמו במסנן. שם נאספות כמויות רבות של בקטריה. התערובת הזאת עובדת כמו תרופה או חיסון".
פרופסור בישינגר מגדיל ראש וקורא להורים להרפות עם הסטיגמה החברתית. למעשה הוא מזמין את כולנו לחטט באף בציבור בגאווה. ״הורים צריכים לעודד את הילדים לחטט באף ולאכול את זה״, הוא אומר, וקורא תיגר על תפיסות ישנות, ועל ההנחיה של רופאים לבקש שהילדים לא יחטטו באף מחשש לדימומים והפצת חיידקים.