בין כל הסכנות הבריאותיות והאחרות המתלוות לקעקועים, סמנו לעצמכם אחת נוספת: חוסר תקשורת בין המקעקע למקועקע. נערה בת 18 שביקשה לקעקע על פניה שלושה כוכבים, נרדמה במהלך הקיעקוע והתעוררה עם 56 כוכבים שחורים על פרצופה.
מסקנה: בנוסף לכל הוראות הבטיחות, יש להקפיד גם על שנת לילה מספקת לפני ביצוע הקעקועים.
רואה כוכבים
קימבלי ולמינק תובעת מאמן קעקועים 8500 יורו לאחר שלטענתה ביקשה לקעקע שלושה כוכבים ליד עינה, ויצאה מהסטודיו עם אינספור כוכבים על פרצופה. הצעירה מהעיר קורטריק שבמדינה שילמה 55 יורו עבור "הגרפיטי, ששינה את חיי".
לדברי ולמינק, המקעקע היה רומני ולכן הוא לא הבין את בקשתה. "נרדמתי בזמן שהוא קעקע את פני והתעוררתי לסיוט הזה", היא הסבירה, "זאת בעיה רצינית ואני ממש נבוכה לצאת כך לרחוב. זה נראה נורא".
לטענתה, המקעקע לא ידע לדבר אנגלית וצרפתית. "אמרתי לו מפורשות גם בצרפתית, שפת האם שלי, וקצת באנגלית כשהוא נראה לי מבולבל, שאני רוצה שלושה כוכבים קטנים ליד העין השמאלית. אבל הוא כנראה לא הבין אותי".
מנהל הסטודיו לקעקועים, רוסלאן טומנינטס, טוען שהוא דווקא הבין בדיוק מה רצתה הנערה: 56 כוכבים. "היא הייתה ערה במשך כל העבודה והסתכלה מספר פעמים במראה במהלך הפרצדורה", סיפר.
לטענתו הבעיות התחילו כאשר היא חזרה לביתה. "אביה ובן זוגה אמרו לה שזה לא מתאים לה. וכעת הם אומרים שסיממתי אותה והיפנטתי אותה. איזה שטויות!".
כדי להסיר את הקעקועים מהפנים תזדקק ולמינק לניתוח שעלותו מסתכם ב8500 יורו. עם זאת, גם הציוד המשוכלל והמתקדם ביותר להסרת הקעקועים עתיד להשאיר בפניה סימנים וצלקות.
פסיכולוג בלגי אומר כי הטראומה שחוותה הנערה הוא בלתי ניתן לתיאור. "היא מרגישה כמו מופע קרקס, בדיוק כמו שהיא נראית".
1. על פי החוק, אין לבצע קעקועים למי שטרם מלאו לו 16 שנים ללא הסכמת הוריו. מכונים לקעקועים נדרשים לבקש תעודת זהות ממי שמבקש לבצע כתובת קעקע, אם כי לא כולם מקפידים על כך. בשנת 2006 קבע משרד הבריאות תקנות מחמירות לבתי עסק בתחום. בין השאר נקבע כי מי שרוצה לעסוק בביצוע כתובות קעקע יאלץ לעבור הדרכה מקצועית במניעת זיהומים, ולהציב בכניסה למכון שלט שמזהיר כי קעקועים ופירסינג עלולים לגרום לכאבים, זיהומים, צלקות ותגובות אלרגיות.
2.קעקוע מתבצע על ידי החדרת פיגמנטים של צבע לשכבת הדרמיס של העור (השכבה האמצעית, אחרי האפידרמיס) באמצעות מחטים חד פעמיות. במהלך החלמת הפצע, העור הפגוע מתקלף וכעבור 10 עד 14 ימים אפשר לראות בבירור את הקעקוע. לפני התהליך מציירים את התמונה המבוקשת על העור. אחר כך משתמשים באקדח קעקועים מיוחד (כיום משתמשים באקדח אלקטרומגנטי), לו מתקינים ראשים שונים בהתאם לסוג כתובת הקעקע. באמצעות האקדח מחדירים את הצבע אל העור. עם השנים, כתובת הקעקע הולכת ודוהה כי הפיגמנט זולג בהדרגה אל שכבת הדרמיס.
3. מומלץ לבדוק היטב את המכון בו מבצעים את הקעקוע: לבדוק שהוא מרווח, נקי ונראה סטרילי. על פי המלצת משרד הבריאות, אמן הקעקוע אמור לשטוף את ידיו לפני ביצוע הפעולה, ולהשתמש בכפפות כירורגיות; הדיו והפיגמנט חייבים להיות בשימוש עבור אדם אחד בלבד ולהיזרק לפח לאחר השימוש; כל המחטים חייבות להיות ארוזות וחד-פעמיות. שאר המוצרים הנלווים חייבים לעבור סטריליזציה. בכל מכון חייב להיות מכשיר הקרוי אוטוקלאב, שמבצע עיקור למכשירים. אם לא יודעים כיצד לזהות אותו, לא להתבייש לשאול.
4. בהיבט הבריאותי: אם המקעקע מיומן ומקצועי לא אמורים להיות סיבוכים. אם העבודה אינה מקצועית, יכולים ליווצר זיהומים מקומיים באזור הקעקוע, או זיהומים תת עוריים כמו "שושנה", דלקת שמלווה לעתים בחום, נפיחות ורגישות. שימוש חוזר במחטים או בבקבוקי צבע יכולים לגרום להידבקות במחלות נגיפיות כמו צהבת או איידס.
לפני ביצוע הקעקוע מומלץ לא לשתות אלכוהול או לצרוך סמים שעלולים לגרום להרחבת כלי דם ולהגברת הדימום. רצוי גם לא לקחת אספירין שמדלל את הדם ומעכב קרישה. כדאי לישון טוב בלילה ולא להגיע על בטן ריקה.
5. הכתובות הפופולריות ביותר בקרב בנות בגילאי העשרה הן פיות, פרפרים ופרחים, באזור הכתפיים, הרגליים, החזה, הגב התחתון ועמוד השדרה. בנים מעדיפים לרוב כתובות קעקע של דרקונים, גולגולת, דמויות של בחורות לוחמות, ואלמנטים שקשורים ללחימה וחרבות. המקומות הפופולריים בגוף עבור בנים הם ידיים, רגליים, כתפיים וגב. מקעקעים ממליצים להימנע מקעקועים בחלקי גוף חשופים כמו כף היד או הזרוע.
6. מאבק כוחות בין ההורה לבין הנער או הנערה בנושא קעקוע עשוי להיות קרב אבוד. בני נוער נתונים ללחץ חברתי רב סביב הנושא, ומכונים רבים מאפשרים להם לבצע קעקוע גם ללא הסכמת ההורים. אפשר לנסות לנהל משא ומתן ולהגיע לפשרה, למשל להחליט לדחות את ביצוע הקעקוע. אפשר גם לעודד את הילד לשאול את עצמו שאלות כמו - איך ארגיש עם הקעקוע בעוד חמש שנים? אם הנער בכל זאת החליט לבצע קעקוע, ההורה יכול ללוות אותו למכון, ולוודא שההליך מתבצע כמו שצריך ובתנאי היגיינה ראויים.
במקרים רבים בני הנוער מציבים עובדה ומגיעים אחרי המעשה. במקרה כזה ביצוע הקעקוע הוא לעתים אקט של מרידה. כדאי לנסות למנוע עימותים של הפרת הסמכות ההורית עוד לפני שהם פורצים, באמצעות ביסוס קשר טוב והקשבה לצרכים של הילדים.
7. רבים חושבים שניתן להסיר בקלות קעקועים באמצעות לייזר, אבל חשוב לקחת בחשבון שלא בכל המקרים זה מתאפשר, לעיתים היא ניתנת רק לטשטוש. יעילות הסרת הקעקוע בלייזר קשורה בהרבה מאוד גורמים ובהם איכות הדיו, עומק הקעקוע בעור והמקצועיות שבו הקעקוע נעשה (קעקועים מקצועיים נוטים להיות פרמננטיים יותר), מיקום, הקעקוע (ישנם אזורים בגוף שמצטלקים יותר וכאלה שפחות), סוג העור, וגודל וצבע הקעקוע (לא כל גווני הקעקוע מגיבים באותה צורה).
באתר של משרד הבריאות תמצאו הסברים, המלצות וכללי בטיחות בנושא.
העצות בכתבה באדיבות ד"ר אכי פרידמן, מומחה ברפואת עור, מין ואסתטיקה דרמטולוגית; ד"ר יונינה לשם, פסיכולוגית, מטפלת ומדריכה זוגית משפחתית; יאיר דור, מקעקע מסטודיו "סטייל" לקעקועים.