צילום׃ גיל גוטקין, mako אוכל
לביבות תירס וגבינה לבנה
נהוג לתייג מתכונים כאלה כמתכונים לילדים, ולדעתנו ממש לא בצדק. נכון שילדים אוהבים לביבות, אוהבים גבינה לבנה ואוהבים כל דבר שיש בו תירס - אבל היי, גם אנחנו. בקיצור, מדובר בלביבות לכל בית ולכל המשפחה
גיל גוטקין | mako אוכל
| פורסם 15/03/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 קופסת שימורי תירס
2 ביצים
1 כוס קמח
250 גרם גבינה לבנה מ-100% רכיבים טבעיים
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת מ-100% רכיבים טבעיים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1 מסננים את התירס מנוזלי השימורים ומעבירים לקערה.
2 מוסיפים את הביצים, הקמח, הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, הפטרוזיליה והמלח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3 מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהוא חם יוצרים מהבלילה לביבות קטנות בעזרת כף, ומניחים במחבת. משטחים את הלביבות מעט ומטגנים 3-4 דקות, עד שהחלק התחתון משחים.
4 הופכים ומטגנים עוד 2-3 דקות, עד שגם הצד השני משחים. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הלביבות.
5 מגישים ומכניסים טוב הביתה.