שבלולי שום וגבינות מהירים
מכירים את אלה שלא צריכים להתארגן לאירוח - הם פשוט נכנסים למטבח, מתקתקים משהו, ותוך כמה דקות כל הבית מתמלא ניחוחות טובים? אז גם אתם יכולים להיות כאלה, וזה המתכון שיעזור לכם בזה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-25 שבלולים:
1 חבילה בצק עלים קפוא מרודד
100 גרם חמאה מומסת ללא חומרים משמרים
כוס גבינה צהובה מגורדת מ-100% רכיבים טבעיים
כוס מוצרלה מגורדת
5-6 שיני שום, כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מפשירים את הבצק במקרר כמה שעות או למשך הלילה.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות.
3 פורסים את הבצק המופשר על משטח העבודה. אם הוא ארוך מדי, אפשר לחלק אותו לשניים ולעבוד עם חלק אחד בכל פעם.
4 מערבבים בקערה את החמאה, הגבינה הצהובה, המוצרלה, השום והפטרוזיליה.
5 מורחים את תערובת החמאה והגבינות על הבצק באופן אחיד, בעזרת מברשת או כף. משאירים בקערה מעט מהתערובת כדי למרוח על השבלולים לפני האפייה.
6 מגלגלים את יריעת הבצק לשבלול מהודק, כמו רולדה.
7 חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בשכבה אחת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. זה בסדר אם נראה שיש רווחים בין שכבות הבצק, הוא תופח בתנור.
8 מורחים על השבלולים את מעט תערובת החמאה שנשארה בקערה, ואופים כ-15 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים. מגישים מיד ומכניסים טוב הביתה.