בני השנתיים יכולים לשחק עם בטטה ולהכין מהן לחמניה; בני השלוש ייהנו לשפוך מוצרים לקערה ולהנות לרדד בצק עוגיות ובני 8 יכולים להכין לבד לגמרי סירות תפו"א: קבלו חמישה מתכונים מעוררי תיאבון שתוכלו להכין עם הילדים בכל גיל. הניקיון עליהם, כן?
מירב דוסטר | mako | פורסם 14:41 26.05.15
אפייה עם ילדים יכולה להיות חוויה מהנה וטעימה לכל הצדדים. זו ההזדמנות של ההורה לבלות זמן איכות עם ילדיו, ללמד אותם על עשייה משותפת, על תהליכי הכנה ושימוש בחומרי גלם, על איפוק ("אימא, מתי העוגיות יהיו מוכנות"?) ולתת להם לחוות את הדרך המאתגרת להגיע אל התוצר הסופי. לילדים ניתנת אפשרות להתאמן על המוטוריקה שלהם, ולקרוץ צורות ככל שדמיונם הפורה מאפשר להם. שרית נובק, הבלוגרית של "מיץ פטל" ואימא לשלושה זאטוטים, מעניקה לכם 5 מתכונים שתוכלו להכין עם ילדים מגיל שנתיים ועד גיל 10, בהנאה ובתיאבון!
מתכון לאפייה עם ילד בן שנתיים – לחמניות בטטה
לחמניות בטטה וקוטג'|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלבגיל שנתיים (ובכל גיל אחר), ילדים אוהבים לשחק עם בצק, לגעת, ללוש, להריח וגם לפעמים לטעום. הם אמנם עדיין בגיל הרך אבל אפשר בהחלט לתת להם כבר לערבב בקערה, לצבוט חתיכה קטנה מהבצק ולתת להם כדי שיוכלו ללוש אותה. רצוי שהעבודה איתם תיעשה בצמוד. בהכנת לחמניות בטטה הם ייהנו מאוד ליצור כדורים ולשטח אותם בתבנית, מה שיתרום לעבודה על מוטוריקה, החשובה בגיל זה. רמת לכלוך: גבוהה, הבצק דביק, קשה לכדרור ולכן מלכלך.
מתכון לאפייה עם ילד בן שלוש: עוגיות גבינת עזים מלוחות
עוגיות גבינת עזים מלוחות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלבגיל שלוש רמת המוטוריקה כבר גבוהה יותר, והילדים יוכלו לשפוך את המרכיבים לקערה, לאחר שהמיקסר יעשה את העבודה, לרדד את הבצק (אפשר להשתמש במערוך קטן, המיועד לגודל ידיהם), ובסוף להשתמש בחותכן עוגיות ולקרוץ איתו צורות. רמת לכלוך: בינונית. משטח העבודה נשאר מקומח אבל לא דביק במיוחד. למתכון המלא של עוגיות גבית עזים מלוחות
מתכון לאפייה עם ילד בן 4-5: ביציה בנוסח אבולעפיה
מאפינס גזר|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלרמת המיומנות של ילדים בגילאי 4-5 מאפשרת להם להשתתף בהכנת מתכונים שונים, וכמה נהדר שהם יכולים כבר להכין את ארוחת הערב שלהם. לאחר הדגמה ראשונה של ההורה כיצד שוברים ביצה, יש סיכוי טוב שהילד יחקה אתכם בקלות. אם במקרה שברי קליפה צונחים יחד עם הביצה לתוך הקערה, תמיד אפשר להציב אתגר לא פשוט לילד: לדוג אותם. רמת לכלוך: נמוכה.
מאפה בנוסח אבולעפיה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלאם אתם נמנים עם ההורים ש"משחררים" ומאפשרים לילדים להשתמש במגרדת כדי לגרד את הגזר, המתכון הזה ממש בשבילכם. כמובן, שכדאי מדי פעם להציץ ולבדוק שהילד לא סיים עם הגזר ומתחיל לגרד לעצמו את האצבעות. בהכנת מאפינס גזר, הם יכולים ליהנות מכל שלבי ההכנה, מהתערובת דרך הציפוי והשיא: עיצוב גזרים קטנים מבצק סוכר או מרציפן. יצירה של ממש. רמת לכלוך: בינונית מינוס. אין כאן עבודת ידיים והכול נשאר בתוך הקערה.
מתכון לאפייה עם ילד בן 8-10: סירות תפוחי אדמה ממולאים
סירות תפוחי אדמה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכלזהו מתכון שלא רק שתוכלו להכין אותו עם הילדים, בגיל כזה הם אף יוכלו להכין אותו בעצמם (עם עזרה קטנה מההורים). לפני ששמתם לב, מסתבר שיש לכם אופים קטנים בבית. רמת לכלוך: מעטה.