כשאנחנו חושבים על עבודה לנוער בחופשת הקיץ, האסוציאציות שעולות לנו הן של נער אדיש שעובד בדלפק של מקדונלד'ס, מיואש אחר מחלק פליירים, ואחת תקועה במשרד של אבא או אמא. כל השאר בכלל לא עובדים, אלא יושבים כמו קאוץ' פוטטוס מול המסך הגדול, הבינוני, או סתם מול האייפון עד שהקיץ ייגמר. אבל היי, אפשר לעשות את מה שאתם הכי אוהבים וגם להרוויח על זה כסף, ולהיות עצמאיים. שלושה בני נוער מספרים לנו על עבודת הקיץ המאגניבה שלהם. הכי סוויט סיקסטין.

>> לעמוד פייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?

אנא-אל פגין, מדריכת גלישה

אנא-אל פגין (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
"מועדון הגלישה הוא כמו משפחה שנייה". אנא-אל פגין|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
אנא-אל פגין (16 בקרוב) עלתה לארץ מבלגיה לפני 6 שנים. היא גרה בתל אביב ולומדת בגימנסיה הרצליה במגמות פיזיקה וצרפתית. לגלוש היא החלה כבר בגיל 10.

איך הגעת לזה?
"הגעתי בקיץ הראשון שלי בארץ לקייטנה במועדון גלים, הכרתי את שלומי המנהל, ומאז נשארתי. נרשמתי לחוג, התקדמתי, וכבר שנתיים אני עובדת כמדריכת גלישה במועדון".

מה עושים בעבודה?
"אני מדריכה בקייטנות, ילדים בגילאים 7-18. הדרכתי אפילו ילד בן 4. כשצריך עזרה, אני נותנת שיעורים פרטיים, גם למבוגרים. לרוב אני משובצת להדרכת קבוצות של תיירים צרפתיים, בגלל השפה, ויוצא שאני מדריכה קייטנת ילדים דוברי צרפתית. הדרכתי גם את אבא שלי ליומיים. במהלך השנה אני לא עובדת, אולי רק באופן חד-פעמי. אבל אני כן באה לגלוש. כשיש גלים, אני בים".

מה הכי כיף?
"האווירה הטובה במועדון. במשך הקיץ מתגבשת קבוצה של מדריכים. יש לי הרבה חברים שם ואנחנו חברים גם מחוץ למועדון. זה ממש כיף, כמו משפחה שנייה. גם העובדה שבסוף הקייטנה, חלק מהילדים ממשיכים והופכים להיות חלק מהמועדון. זה מה שאני עברתי, וזה מרגש לראות את זה קורה. אני אוהבת את זה שבכל יום קמים בבוקר ובודקים אם יש גלים. כל גל הוא שונה וצריך לחשוב מה אתה עושה איתו. זה ספורט מאוד מספק".

עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:

מה את עושה עם הכסף?
"משתמשת בו במשך השנה ומנסה גם לשמור בצד כדי לקנות גלשן או לטיסות לחו"ל. להיות גולשת זה עסק די יקר. גלשן עולה בסביבות 2,800 שקל, ויש צורך גם בחליפה לחורף. בארץ אין הרבה גלים, אז רוב הגולשים מנסים לנסוע לחו"ל וזה מאוד יקר. אני טסה בעוד חודש לצרפת לבד בפעם הראשונה למחנה גלישה של נוער לשבועיים. ההורים שלי מאוד תומכים בזה, ורוצים שאני אגיע להישגים גבוהים בגלישה".

וכשתהיי גדולה?
"אני רוצה להיות גולשת מקצועית. אני רואה את עצמי מגדלת ילדים גולשים. בסופו של דבר זה יהפוך לתחביב, אבל אני תמיד אמצא את הזמן לגלוש".

אורי נוימן, די.ג'יי

אופיר נוימן (צילום: קליימקס הפקות, צילום ביתי)
"יצא לנו כבר לתקלט לצד הדי.ג'יי הכי טובים". אורי נוימן|צילום: קליימקס הפקות, צילום ביתי
אורי נוימן (16) ממודיעין, לומד בתיכון בן שמן ומתקלט אלקטרו עם דור מנחם תחת השם "דה ג'וקרס".

איך הגעת לזה?
"מגיל קטן אהבתי מוזיקה. בגיל 13 גיליתי את סצנת המסיבות, התחברתי לזה והחלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות. שמעתי על קורס די ג'יי ב"קליימקס תקליטנות מודרנית" במודיעין. ובגיל 15 התחלתי ללמוד את הקורס הזה שמאוד תרם לי, והתנסיתי דרכו בכל הכלים האפשריים של תקלוט. בתום הקורס, יצרו איתי קשר והזמינו אותי מהעירייה לתקלט במסיבה. הכרתי די ג'יי נוסף, הסתדרנו והתחלנו לעבוד יחד".

מה עושים בעבודה?
"אנחנו מופיעים במסיבות בתל אביב ובמודיעין, בחגים, במסיבות בריכה וכיתה. הכרתי כמה יחצ"נים ששמעו אותנו והתלהבו מהדרך שלנו, ודיברו עם מפיקים בתל אביב. שלחנו להם חומרים, הוזמנו לבוא, נתנו את מה שאנחנו יודעים, והם התלהבו. יצא לנו כבר לתקלט לצד הדי.ג'יי הכי טובים - וולפאק מחו"ל, חיממנו את האולטראס, טומורו לנד ועוד".

מה הכי כיף?
"להתחבר למוסיקה, להרגיש אותה בגוף ולראות את הקהל עף, לדעת שאתה גורם להם לרקוד ולהתפרק, זה משחרר אותך".

מה אתה עושה עם הכסף?
"רוכש ציוד, משקיע ברישיון נהיגה ובכל מיני הנאות. אני עצמאי כלכלית".

וכשתהיה גדול?
"קודם אני רוצה לבסס את המקום שלי בארץ,  שנהיה אמנים גדולים. אחר כך להתחיל להתפתח לכל מיני כיוונים. הייתה לנו כבר הצעה להופיע במאליה (עיירה בכרתים; מ.ד)".

נתיב לוי, מפיק מסיבות

נערות רוקדות במסיבה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
"לספור את הכסף בסוף המסיבה זה הכיף הכי גדול" (אילוסטרציה, למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה)|צילום: אימג'בנק / Thinkstock
נתיב לוי (16) גר במושב נורדיה בשרון ולומד במגמת כימיה-פיסיקה בבית ספר דרור. עובד מזה שנה כיחצ"ן ומפיק מסיבות.

איך הגעת לזה?
"אני מאוד פעיל חברתית בשכבה שלי. כשהייתי בחטיבה, פנו אליי ולחבר נוסף למכור כרטיסים למסיבה באזור ולקבל על זה כסף. אהבנו את הרעיון וביררנו איך מפיקים מסיבה ואיך שוכרים מועדון, כך התחלנו לעשות מסיבות".

מה עושים בעבודה?
"אני מפיק מסיבות לגילאי כיתות ז'-יא', בכל מיני מועדונים באזור. על אירוע אחד אני עובד לפחות חודש וחצי: בודק מועדון, שיהיה מקום לרקוד וגם לשבת, למי שלא רוצה לרקוד. להתאים די.ג'יי שלא יהיה מפורסם ויקר מדי. קונים שתייה קלה וחטיפים, מוציאים כרטיסים בפליירים. הולכים למובילים בשכבה, מביאים להם כרטיסים, ועל כל כרטיס שימכרו, יקבלו עמלות".

מה הכי כיף?
"לספור את הכסף בסוף המסיבה זה הכיף הכי גדול. בנוסף, אתה בונה קשרים עם כל מיני אנשים, מכיר כל מיני בנות שמתלהבות מעמדת הכוח שלי, חברים חדשים ובעיקר לומד להסתדר לבד".    

מה אתה עושה עם הכסף?
"מממן את עצמי: לפני חודשיים קניתי קורקינט חשמלי, עד שאתחיל עם רישיון הנהיגה. רכשתי מנוי למכון כושר ולבריכה, קונה בגדים. ההורים שלי חושבים שזה טוב שאני מפתח קשרים ומרוויח כסף בגיל כזה".

וכשתהיה גדול?
"אני רוצה להיות כדורגלן. אני משחק כדורגל מגיל שנתיים, ומשקיע בזה הרבה זמן. את הלילות בינתיים אני מפנה למסיבות. זה לא מפריע לי בלימודים. אלוהים ברך אותי בקליטה טובה ויש לי ציונים טובים".