קירה הדסון, אם מקולורדו, ארצות הברית, ניסתה ללמד את בתה שיעור חשוב לגבי פייסבוק והחשיפה שהוא מקנה. אלא שהיא הצליחה לעורר בכך את זעמם של גולשים רבים והשיעור החשוב התפוצץ לה בפנים. הדסון העלתה תמונה פומבית של בתה בת ה-12 וביקשה מחברי הפייסבוק שלה לשתף את התמונה. בתמונה נראית בתה אוחזת בשלט עליו כתוב, "18 במרץ 2014: אמא שלי מנסה ללמד אותי כמה אנשים יכולים לראות את התמונה שלי ברגע שהיא מופיעה באינטרנט". הדסון הוסיפה להסביר בפוסט, "בתי בת ה-12 לא מבינה למה היא לא יכולה לפתוח חשבון פייסבוק או אינסטגרם. בבקשה עשו לייק ושתפו... היא פשוט לא קולטת את זה!".
"שיעור חשוב לי ולבתי"
הדסון לבסוף הסירה את הפוסט שזכה בינתיים לכמיליון לייקים. ולמרות שפוסטים מסוג זה זוכים ללא מעט תשומת לב ברשתות המדיה החברתיות, מומחים להורות לא ממליצים לקפוץ על הרכבת של השפלה פומבית. אלפי קון, סופר ומומחה להורות, אמר בראיון להאפינגטון פוסט כי להביש מישהו בפומבי הוא ההיפך ממועיל ו"לעולם לא ישיג שום מטרה מעבר להיענות זמנית, אותה משיגים במחיר מטריד". הילד עלול לראות את ההורה בתור "אוכף" מאשר בתור "בן ברית", הוסיף קון. עם זאת, לימוד ילדים על בטיחות באינטרנט הוא שיעור חשוב מאין כמוהו. בשנה שעברה, מחנכת כתה ה', ג'ולי קולפ, רצתה ללמד את ילדי כתתה שתמונה שאנשים רבים יכולים לראות תמונה שפורסמה ברשת, אז היא צילמה סלפי עם שלט וביקשה מאנשים לעשות לייק לתמונה שמאז גרפה אלפי לייקים.
במכתב להאפינגטון פוסט, הגיבה גם הדסון עצמה על המקרה, אותו החליטה לראות באור חיובי יותר. "אני אסירת תודה לכל ההורים שכתבו הודעות לי ולבתי ואמרו לנו שה'ניסוי' שלנו לימד את ילדיהם שיעור חשוב על בטיחות באינטרנט. זהו שיעור אחד שאני ובתי למדנו מהר מאוד! לא ציפיתי שהפוסט יגרוף מומנטום מהיר כל כך וזה בהחלט האיר את עיניי לעובדה שחשבתי שהפייסבוק הפרטי שלי בטוח. הוא לא היה בטוח כפי שחשבתי.
"למזלנו, המידע שנאסף על ידי אחרים לא היה כתובת המגורים או מספר הטלפון הנוכחיים שלנו. אני רוצה להתנצל בפני המשפחה שגרה בכתובתנו הישנה ואני מקווה שהסיפור הזה לא הטריד אותם מדי. הפיצה הבאה היא על חשבוני. כל הסיפור הזה הוכיח את הנקודה ואני מקווה שלמרות שהיו מספר מהמורות בדרך, אחרים ימשיכו ללמוד מהניסוי שלנו".
>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?