לגו הוא אחד המשחקים היחידים ששרדו דורות רבים של ילדים, ומצליחים להעסיק ולאתגר ילדים מגילאי גן ועד גיל ההתבגרות, ואפילו מעבר לו. הלגו, שגדל ומתפתח יד ביד עם הילדים, הוכח כבר במחקרים רבים כצעצוע חינוכי משובח. עכשיו אנחנו רואים במחקר יפני מעניין, שלעבודת ההרכבה יש תוצאות בשטח, ושלבוגרי האוניברסיטאות המובחרות ביותר יש דבר אחד במשותף: הם שיחקו בילדותם המון המון בלגו.
במסגרת המחקר, אותו ערכו באוניברסיטת טוקיו, נשאלו 100 אנשים מצליחנים, בוגרי תוכניות הלימודים היוקרתיות ביותר, באוניברסיטאות הנבחרות ביותר, שאלות על ילדותם, בתקווה לפצח את סוד ההצלחה ולבדוק האם ישנו קשר בין תחביבים לבין המשך החיים. 60 אחוזים מהבוגרים המדוברים ציינו שלגו היה חלק גדול מחייהם.
מעניין במיוחד לגלות שיש גם קשר חזק בין חברי הקבוצה הזו, באופן בו השתמשו בלגו. 92 אחוזים מחובבי הלגו הללו סיפרו שלא עקבו אחר ההוראות בקיטים שקיבלו, ופשוט בחרו לבנות בעצמם, מהדמיון. הקבוצה נשאלה מה לדעתה עוזר להתפתחות הקוגניטיבית במשחק הלגו, והתשובה החוזרת היתה שהלגו עוזר בפיתוח הראייה המרחבית, כושר ארגוני, יצירתיות וריכוז במשימה לאורך זמן.
"מחקרים מצאו שהלגו מחדד את המח הצעיר, אבל גם את הבוגר, ועובד על כמה מיומנויות בבת אחת. חייבים ללמוד להיות סבלניים, ומבינים די מהר שרומא לא נבנתה ביום," מסבירים החוקרים, שנשמעים קצת כמו פרסומת ללגו. בפעם הבאה שתדרכו בבית על חתיכת לגו ותקללו עד לב שמים, תזכרו שמדובר בקורבן קטן לשם מטרה טובה.