בשנים אחרונות יותר ויותר חוקרים מוצאים כי לסדר הולדת הילדים יש השפעה גדולה על אופיים, הזוגיות וסגנון החיים שלהם. כעת מחקר, שפורסם במגזין Child Development מוסיף לחזק את הטענה: על פי תוצאותיו, ילדים בכורים הם שמרניים יותר, ואילו הילדים השניים נוטים להיות מרדנים יותר בגיל מבוגר.
עורכי המחקר, חוקרים משלוש אוניברסיטאות שונות בארצות הברית (פנסילבניה, הוואי ופורדו- אינדיאנה), ראיינו 364 ילדים בין הגילאים 7-19 ואת הוריהם, וביקשו מהילדים לכתוב יומן על הפעילויות שלהם אחרי שעות בית הספר. ילדים שנולדו שניים במשפחה, התגלו בעלי תכונות אופי עצמאיות והרפתקניות יותר בגיל ההתבגרות, בזמן שאצל הבכורים תכונות האופי לא השתנו במשך הזמן.
בנוסף, נמצא שבנים נולדים עם קווי אישיות דומים לאלו של בנות אבל הופכים פחות חמים ורגישים בשנות ההתבגרות שלהם. במחקר נמצא חיזוק נוסף לכך שבנות המשחקות עם בנות נוטות לפתח התנהגות נשית, ואילו בנים המשחקים עם בנים מפתחים תכונות גבריות. ובכל מקרה, לשני המינים עדיף להתחבר עם המין הנשי, משום שהן מפתחות אצל חבריהם תכונות של עצמאות וסקרנות.
במסגרת המחקר, נטלו החוקרים מהילדים בדיקות רוק כדי לבדוק את רמת הטסטוסטרון בגופם. נמצא שילדים שערכי הטסטוסטרון עלו אצלם בצורה מהירה יותר בתחילת גיל ההתבגרות, נשארו יותר נאמנים לעצמם ולעקרונות שלהם במהלך גיל ההתבגרות.
אלפרד אדלר, פסיכואנליטיקאי ומייסד זרם הפסיכולוגיה האינדיבידואליסטית, טען כי לסדר הלידה יש חשיבות על האופן שבה מתעצבת אישיותו של האדם והדרך בה הוא תופס מצבים. לטענתו הילד הבכור הוא "המלך המודח". מדובר בילדים שנהנו מתשומת ליבם המלאה של הוריהם עד שהגיע הילד השני. "לאחר מכן הם מרגישים שהם נדחקים הצידה ושנגזלת מהם אהבתה של האם, זה השלב שהם מפתחים קנאה באחיהם הקטן, מצב המוביל אותם לעצמאות ולבידוד", הוא מסביר. "הילדים השניים מגיעים לעולם שבו מלכתחילה תשומת ליבם של הוריהם מחולקת ולא נתונה להם באופן בלעדי, ולכן ההתמודדות שלהם עם תחרות בחיים נוטה להיות בריאה יותר. הילדים הללו מסתכלים על היכולות המפותחות של אחיהם ומנסים להשתוות אליהם, ולכן מפתחים דחף תחרותי חזק ושאיפה גבוהה להישגיות".