יש ילדים שאוהבים את הצעצועים שלהם בעיקר ביום שבו הם מקבלים אותם, ואז שמים אותם בצד ומדי פעם חוזרים לבקר. לעומת זאת, יש ילדים שלוקחים את הצעצועים יותר ברצינות, והופכים אותם לחלק גדול מהחיים, עד רמה שיכול לצמוח מתוך משחק הילדים התמים מקצוע אמיתי. בדיוק כמו שהוריו של ליאו מסי ודאי לא האמינו שהכדור הראשון שלו יהפוך לחבר לחיים, כך לא חשבו הוריו של ניק קוטרו מקנדה שמשחק ההרכבה שקנו לו לראשונה בגיל חמש יהפוך לחומר ממנו יוכל בנם, שנים מספר מאוחר יותר, להרכיב עולמות שלמים.
שבע דקות מבלי שהכדור יפול
ניק, היום בן 16, ומתגורר עם הוריו בנובה סקוטיה, הקדיש מעל חצי שנה לבניית מסלול מסועף ומתוחכם בסגנון רכבת הרים, שעובר מצד לצד של חדרו ובחזרה, מוליך בו כדורים מתגלגלים, ומתחילתו ועד סופו אפשר לספור לא פחות משבע דקות שלמות. את כל היצירה הארכיטקטונית המדהימה הזו בנה הנער מלא פחות מ-25 אלף חלקי ק׳נקס, משחק ההרכבה הפופולרי.
משחק הק׳נקס, שנוצר בשנת 1993 מאפשר יצירת דגמים פשוטים וגם מערכות מורכבות, ונהנים לשחק בו ילדי גן וגם תלמידי הנדסה באוניברסיטה, כשאלה מוסיפים לו מנועים, גלגלים ומערכות הידראוליות שונות. מהנדסים יצרו אופניים אמיתיים, שעובדים, מחלקי ק׳נקס וגלגלים אמיתיים, ואפילו לספר שיאי גינס כבר נכנס הק׳נקס, עם חנות צעצועים שיצרה בעזרתו דגם עצום של חללית. המערכת המדהימה שבנה ניק עוד לא תיכנס לספר השיאים, אבל כל חובב התחום ישמח לחזות בה בפליאה, והיא כוללת המון מעליות, מגלשות, גלגלות, לופים ומסילות פתלתלות.
"היו תקופות שעבדתי על הפרוייקט כל יום, ואז לפעמים עזבתי אותו לשבועיים. לפעמים ישבתי על זה כמה דקות, ולפעמים ביליתי ימים שלמים בתכנון והרכבה", מסביר ניק. "יש לי מזל שאת רוב החלקים קיבלתי כמתנות לחג המולד ולימי הולדת במשך השנים, כי אם הייתי צריך לקנות את כל החלקים זה היה עולה בערך 3,500 דולר קנדי (כ-11.5 אלף שקל; נ.ג)".