בניגוד לבנים, שמקבלים מחמאות מגוונות למדי, כשאנשים רואים ילדות הם לרוב יחמיאו להן על היופי שלהן. הצלמת קייט ט. פארקר, אם לשתי בנות מאטלנטה, ג'ורג'יה, חשה קושי רב עם העניין הזה, בעיקר בתור צלמת שיוצרת דימויים של ילדים, והחליטה לעשות מעשה: ליצור דימויים חדשים שיעצימו ילדות וישנו את התפיסה של מה מצופה מהן להיות. "את לא צריכה להיות יפה, מושלמת או מרצה כדי שיאהבו אותך" הוא המסר שלה, והתמונות שמייצגות אותו עושות שירות נהדר.
המסר: תהיי עצמך
"רציתי לחגוג איתן את הדברים שבהם הן חזקות וייחודיות, ואת תחומי העניין שלהן", היא אומרת. "המסר הוא: תהיי עצמך, תהיי חזקה, תהיי כנה ותתגאי במי שאת. אני מאמינה שאנו צריכים לעודד כל ילדה להיות אתלטית, להיות קולנית, להיות מנהיגה. לי מעולם לא נתנו את התחושה שעליי להיות נשית על מנת שיקבלו אותי, ואת אותו חינוך חשוב לי להעביר הלאה. חשוב לי לעודד בהן כח ובטחון לצד נדיבות והתחשבות".
עוד כתבות בערוץ בית ומשפחה:
איך נראו פעם גני השעשועים?
המצוקה של בן החמש: איך מתמודדים עם 3 בנות זוג?
מדהים: האב שהופך את העולם של בנותיו לפנטזיה?
פארקר גם יוצאת נגד הפוטושופ שמשתמשים בו באופן כל כך חופשי היום, גם בתמונות מקצועיות לילדים. "רציתי להראות את היופי, הייחוד והכח של הבנות שלי והחברים שלהן בדיוק כפי שהם. כולל השיער הפרוע, הלכלוכים על הפנים, הכעס, ההתלהבות, מה שזה לא יהיה, אם זה אמיתי, אני רוצה לצלם את זה".
פארקר היתה בעברה אתלטית וחשוב לה לעודד בנות למצוא את הכוחות והחוזק שלהן. "אני מקווה שכשאני מראה בתמונות כמה הבנות שלי מיוחדות וחזקות, תהיה לזה השפעה על הדימוי של ילדות. חשוב מאוד שהילדות שלנו ימצאו את הקול שלהן ויכירות את הכוחות שלהן".
לפארקר יש ארבעה טיפים למי שרוצה לצלם תמונות מסוג זה של ילדיו שלו:
1. תאורה היא דבר חשוב, וכדאי להשתמש בתאורה טבעית. שעת הדמדומים היא מאוד מחמיאה ויפה. קחו את הילדים החוצה חצי שעה לפני השקיעה והעמידו אותם ממש מול השמש, בכיוון שלכם, מה שיעניק תאורה אחורית מקסימה.
2. אל תבקשו שיחייכו אליכם. אתם רוצים לצלם חיוכים אמיתיים ואינטראקציה של ממש בין הילדים בתמונות שלכם. תבקשו מהם לא להביט בכם, אלא אחד על השני. בקשו מהם לדגדג אחד את השני, או בקשו מכולם להביט באף של אחד מהם. את רוב הילדים זה יצחיק, ואין על צחוק אמיתי מהבטן.
3. תעדו את הדברים שהם אוהבים. בקשו מהילדים לבחור חפצים אהובים להצטלם איתם ואז צלמו על רקע נקי וריק, כמו קיר לבן בבית. הקיר הריק יגרום לעין להתפס בדבר החשוב בתמונה: הילדים. נחמד לעשות זאת פעם בשנה: כל פעם לבקש מהילד להביא את החפץ האהוב עליו.
4. התקרבו. צלמו פורטרטים ממש מקרוב. השתדלו לעשות זאת פעם בתקופה, ובכל פעם שמשהו משתנה: תספורת חדשה, כשנופלת שן, או אם הילד מתחיל להרכיב משקפיים או ברזלים בשיניים. תמונה כזאת, מקרוב, יוצרת רושם חזק יותר.