מי שהיה בצופים יעיד שמדובר בחוויה מתמשכת שזוכרים לכל החיים. מעבר לכך, עבור רבים מבוגרי התנועה מדובר בחוויה שעיצבה אותם ושינתה את חייהם. בצופים כולם שווים, גם בנות, וכראיה כדאי שתכירו שלוש נשים שעשו דבר או שניים בחייהן ויכולות לספר על החיים בתנועה.
"זה מכשיר אותך לחיים פחות נוחים"
כילדה תל אביבי עירונית, למיקי חיימוביץ' היה ברור שתלך לצופים. מהר מאוד התנועה הפכה לחלק בלתי נפרד מחייה, עד היום. "כולנו הלכנו לצופים. זה היה חלק מהותי בילדות שלי. לימים הייתי מדריכה וכל המרכז של החיים החברתיים שלי היה בצופים".
לימים הפכה למדריכה, ומבחינתה, למדה בדרך זו כיצד להתנהל טוב יותר בחיים. "זה דורש ממך להפגין אחריות ומנהיגות וזה מגדיל אותך כבנאדם. אתה מתמודד עם תנאים לא פשוטים. אתה יוצא למחנות קיץ עם החום והיתושים - זה משהו שמכשיר אותך לחיים פחות נוחים וזה משהו שהוא תמיד בריא בעיניי".
כיום, גם בנה של מיקי בתנועה. "החוויה שלי עם הצופים היא כפולה, גם כחניכה וגם כאמא. מאוד רציתי שאורי ילך לצופים. אני רואה את מה שקורה לחלק גדול מהנוער ואני רואה את הבילויים והשתייה, ואני יודעת שהצופים זה עדיין איזו שמורת טבע בתוך כל הדבר הזה. זה מקום שאני יכולה להתחבר לערכים שלו. ידעתי שיהיה לו כיף פה, והיום הוא מודה שצדקתי".
"מי שהיה בצופים היה קול"
"כל העניין בצופים הוא סביב ההווי בשבט", היא אומרת. "כטינאייג'רית היה לי יותר מגניב בצופים מאשר כחניכה צעירה, כי אז מתחיל ממש ההווי הנהגתי. כשאתה טינאייג'ר חשוב לך מאוד להיות קול, ואצלנו בסביבה להיות בצופים היה להיות קול, ויחד עם זאת תרמנו לקהילה מעבר לכל הפאן הזה".
"החברות הכי טובות שלי הן מהצופים"
>> השלימו את המשפט "כל הכיתה בצופים..." ואולי תזכו בפרס מעניין
>> רוצים לזכות ביום כיף כיתתי? השתתפו בפעילות