מחנכת לחיים היא לא רק סיסמא. לכל אחד מאיתנו הייתה בעבר מחנכת שלעולם לא נשכח. כזאת שהשפיעה על חיינו, עיצבה את אישיותנו ותרמה רבות למי שהפכנו להיות. כך גם עבור ילדנו, מחנכת הכיתה מהווה את אחת הדמויות המשמעותיות ביותר, כאשר הקשר המוצלח שירקם ביניהם תלוי רבות בקשר שאנו כהורים נצליח לבנות איתה. פתיחת שנת הלימודים מהווה חלון הזדמנויות מצוין לבנות את מערכת היחסים, בעזרת כמה צעדים פשוטים:
הכול מתחיל בכבוד הדדי
כהורים, ילדכם רואה בכם מודל לחיקוי, וכך היחס המכבד שתפגינו כלפי המחנכת יגרום לו לכבד ולהעריך אותה בעצמו, כדמות מעוררת השראה, ובעלת סמכות והשפעה מיטיבה על חייו. בדיוק כפי שמחנכת צריכה להיות. חילוקי דעות עם המחנכת הם טבעיים ואף מתבקשים, אך זכרו שגם כאשר אתם מתנגדים או לא מסכימים, נסו להימנע מלהביע זאת בפני הילדים. באותו אופן, גם ילדכם ישמח להצטייר באור חיובי מול המחנכת שלו, ולכן השתדלו להימנע מלבקר אותו או לכעוס עליו בנוכחותה.
כבדו את שעות הפנאי שלה
זכרו שהמחנכת היא אם ואשת משפחה בעצמה. ברור שישנם מקרים דחופים שאינם סובלים דיחוי, ובהם היא תהיה זמינה עבורכם ותסייע ככל האפשר, אך במהלך השגרה השתדלו לכבד את פרטיותה ולהימנע מלהתקשר אליה ללא התראה מעבר לשעות העבודה, בימיה החופשיים או בשבתות ובחגים. בדקו קודם מולה מתי נוח לה לשוחח איתכם, וכתבו לה הודעה אם יש מקרה דחוף שעליכם לעדכן אותה. גם עבור ילדכם, חשוב שהמחנכת תגיע לבית הספר במלוא החיוניות, האהבה וההכלה, אחרי שמילאה מצברים בזמן הפנוי לו היא ראוייה עם הילדים והמשפחה, וגם עם עצמה.
שמרו על הפרדה בין עבודה ליחסים אישיים
יחסי קרבה אישיים בין המחנכת להורים הם מבורכים, יחד עם זאת, נסו לשמור על יחסים מקצועיים בכל מה שקשור לחינוך הילדים, ובעיקר השתדלו להיות רגישים מבלי לנצל את הקרבה שנוצרה ביניכם כדי לבקש יחס מועדף לילדכם ביחס לילדים אחרים. למשל, כאשר אתם מזמינים אותה לאירועים משפחתיים, זכרו שיקשה עליה להגיע לאירועים של כל הילדים. או כשאתם מציעים לה חברות בפייסבוק, כמובן מתוך כוונה טובה, זכרו שאין באפשרותה לאשר חברות לכל הורי הכיתה, ובטח שלא לתת לאחד מהם יחס מועדף. גם כאשר אתם קונים למחנכות מתנות אישיות ברור שהכוונות שלכם טובות, אך לעיתים זה מעמיד אותה במצבים לא נעימים.
המחנכת היא עבור כולנו אבל...
כהורים אנו מתעלמים לעיתים באופן לא מודע מהעובדה שילדנו אינו היחיד בכיתה, ומהאילוצים העומדים בפני מחנכת המחויבת לעוד 35 תלמידים ו-70 הורים במקביל. אז נסו להזכיר לעצמכם שהיא בוודאי הייתה רוצה להעניק לילדכם את מלוא תשומת הלב, אבל האילוצים לא תמיד מאפשרים, ומחובתה לדאוג לשלומם ולרווחתם של כלל התלמידים.
השיתוף יקרב ויתרום לילדכם
אנו כהורים נחשפים לבעיות ולאתגרים רבים מעבר לשעות הלימודים, שחשוב שהמחנכת תהיה מודעת אליהם. החל מקשיים רגשיים ולימודיים, לשינויים שמתחוללים בבית – מחלה של אחד מבני המשפחה, החלפת עבודה של אחד מההורים, גירושים, שינוי אזור מגורים, ועד לחברים איתם הוא נפגש, הסרטים והספרים אליהם הוא נחשף והחוגים בהם הוא משתתף. כל מידע שכזה חשוב מאוד, בעיקר למחנכת חדשה, בכדי להבין את ההקשרים הסביבתיים והחברתיים של ילדכם. השיתוף ישפר מאוד את הקשר ביניכם. בנוסף, נסו לפתח עם המחנכת יחסים המבוססים על כנות, אמון ושקיפות. הציגו את הדברים כהווייתם מבלי לייפות את המציאות. חשוב שתסייעו לה להכיר את ילדכם מכל ההיבטים – ההצלחות והחוזקות כמו גם האתגרים והקשיים.
כולנו יחד באותה סירה
בדיוק כפי שחשוב לכם כהורים לשמור על "חזית אחידה" מול הילדים, כך חשוב שתתאמו ציפיות עם המחנכת החדשה, כבר בתחילת השנה, לגבי הבקשות, העמדות ו"הקווים האדומים" שלכם, כדי שגם אם יווצרו חילוקי דעות, עדיין תדעו לשמור על מסרים עקביים וברורים מול הילדים, שימשיכו לראות בכם ובמחנכת דמויות חיוביות, משפיעות וסמכותיות שמדברות באותה שפה ומחזיקות בסולם ערכים ובגישות חינוכיות דומות. לכולנו מטרה ויעד משותף – ההצלחה והרווחה של ילדכם.
אמפטיה לקהילת הכיתה
הקפידו להפגין מעורבות ואכפתיות כלפי הקהילה הכיתתית, וכלפי שאר הורי ותלמידי הכיתה. למשל, אם נתקלתם בחרם או בהתנהגות מפלה כלפי אחד התלמידים, שתפו בכך את המחנכת. או אם אתם מארגנים לילדכם מסיבת יומולדת, הקפידו להזמין את כל ילדי הכיתה. וגם אם יחסיכם עם אחד מהורי הכיתה אינו מיטבי, השתדלו להימנע מלשתף בכך את המחנכת ובעיקר את ילדכם. נסו להתחשב בבריאותם של שאר התלמידים, למשל, השאירו את ילדכם לנוח בבית בזמן מחלה, כדי שחלילה לא ידביק את שאר ילדי הכיתה, והתחשבו ברגישויות ואלרגיות למזונות שונים של שאר הילדים.
כוחה של מעורבות
מילת הקסם לליבה של כל מחנכת היא - מעורבות. השתדלו להתנדב כמה שיותר לתורנויות, פעילויות וטיולים, וקחו חלק פעיל בקבוצות וואטסאפ ובוועדות ההתנדבות השוטפות. דרך נפלאה נוספת להתנדבות, היא לרתום את כישוריכם המקצועיים לרווחת הכיתה, בהתאם לתחום העיסוק שלכם. למשל העברת סדנת העשרה לילדי הכיתה סביב המקצוע שלכם, שגם תסייע למחנכת להכיר אתכם טוב יותר.
תקשורת ישירה וכנה
נסו לשתף את המחנכת בבעיות ובקשיים בזמן שהם צפים ומתעוררים, ולפני שאתם פונים לגורמים אחרים כמו המנהלת או יועצת ביה"ס. בנוסף, רגע לפני שאתם שולחים הודעה בקבוצת ההורים על אירוע שהתרחש בבית הספר, בשיעור או בהפסקה, בררו ראשית מול המחנכת מה באמת קרה? יכולתכם לנהל עם המחנכת שיחה כנה, עניינית ובונה, גם סביב מצבים קשים ולא נעימים, תשפר מאוד את האמון ביניכם, ואת היכולת לעבוד יחד כצוות עם מטרה משותפת – לעשות את הכי טוב עבור ילדכם.
האמינו במחנכת הכיתה
כדי לחזק את השותפות והכבוד ההדדי, הראו למחנכת הכיתה שאתם סומכים על שיקול דעתה, מאמינים בדרכה ורואים בה גורם מוסמך ומקצועי. למשל, יום הורים או שיחת פתיחת השנה מהווים הזדמנות נפלאה לחיזוק האמון וההקשבה. בכולנו קיים הצורך להגן על ילדנו סביב שיעורי הבית, המבחנים והציונים. יחד עם זאת, השתדלו לכבד את שיקוליה המקצועיים, וחזקו את הדיאלוג וההקשבה האמפטית. בואו נפתח את מערכת היחסים ממקום של למידה, כבוד הדדי ורצון להיחשף בעזרתה לנקודות מבט חדשות על ילדכם. אתם תופתעו לגלות כמה תוכלו ללמוד ממנה, כפי שהיא תוכל ללמוד מכם.
הכותבות משתייכות לקהילת המחנכות בתוכנית "ראשית" של קרן משפחת ליאון, הפועלת לקידום מעמד המחנכות בישראל, ולשוויון הזדמנויות בחינוך.