"אחיה נהרג במלחמה ומה המחנכת אמרה לה? 'בסדר, לכולנו היה קשה' עם גלגול עיניים", סיפרה יוצרת התוכן עופרי זהר (24) בסרטון טיקטוק, ובו תיארה על חווית אחותה, תלמידת כיתה ט', לאחר שאחיה נפל במהלך קרב ב-7.10. "איך הייתם מצפים מבית הספר לנהוג בילדה שהיא אחות שכולה?", שאלה זהר.
לדברי זהר אחותה ראתה שהורידו לה נקודות על חיסורים, ניקוד חשוב כדי להגיע להקבצה טובה בתיכון. "היא שאלה למה הורידו את הנקודות ואמרו לה שזה כי היא 'החסירה בתחילת המלחמה'. היא אמרה למחנכת שהיא מאוד השתדלה להגיע ונתנה את כולה, אבל אחיה נהרג במלחמה". זהר אף ציינה במהלך הסרטון שאחיה, ירון זהר ז"ל, היה בעצמו תלמיד של אותה חטיבת הביניים, ושחלק ניכר מהסגל הלימודי מכיר אותו, ולמרות זאת משפחת זהר לא זכתה ליחס מצד הסגל ולא להתחשבות כלשהי מאז ששכלו את בנם. "כל המלחמה בית הספר, והמחנכת בפרט, לא עשו שום דבר בשביל הילדה שניסתה לתת את כולה כדי להצליח בלימודים".
הצגת פוסט זה באינסטגרם
"לא קיבלנו שום הודעה, שום טלפון, כלום. לא מתעניינים בילדה או רואים איך לעזור לה", היא הוסיפה. "וגם כשהיא מצליחה אתם מורידים לה את הנקודות האלו שהיא צריכה בשביל העתיד שלה? היא באה ומבקשת עזרה, וזאת התשובה שהיא מקבלת?".
הסרטון גרף יותר מ-150 אלף צפיות ומאות תגובות מזועזעות: "לא חשבתי שזה יגיע לממדים האלו ולא רצתה להכפיש את שמו הטוב של בית הספר", אמרה זהר בשיחה עם mako, "בוצעו ניסיונות לפתור את העניין מול הסגל הלימודי ללא היענות הולמת. אחרי השיחה עם המורה, אמא שלי שלחה לבית הספר הודעה מאוד ארוכה על המשפט שנאמר ושהיא מצפה לטיפול. הם טענו שהם דיברו עם המורה, אבל שום דבר לא השתנה. הבנתי שאם לא אפנה לרשתות לא יקרה כלום".
"המצב על הפנים, לי ולהורים שלי אין כוחות נפשיים להתעסק בזה", היא אומרת, "לא התערבנו עד עכשיו כי באמת לא רצינו לריב על שטויות. נשכנו שפתיים. כשזה הגיע לרמה שכבר פוגעים בנו ובכבוד של אח שלי, ושהיא חוזרת בוכה וכואבת הביתה, הרמנו דגל. אנחנו לא שם בראש, וקשה כל כך בבית, אנחנו לא עובדים, ולא עושים כלום מהרגע שזה קרה".
"היא רצתה להגיע למסלול מסוים, והנקודות משפיעות על הסיכוי הזה", היא מסבירה, "היא מאוד משתדלת, אני אישית יושבת איתה על שיעורים ולימודים. מאוד קשה לה להתרכז בלימודים. ניסינו לעזור, אבל היא רוצה להיות כמו כולם".
לאחר שהפוסט נעשה ויראלי, היא מספרת, הם סוף סוף קיבלו שיחת טלפון מצד בית הספר וזומנו לשיחה. עם זאת, היא מספרת שנושא הציון עצמו עוד לא הועלה. "רכזת השכבה ישר התקשרה לאמא שלי. אבא שלי היה בשיחה, וגם שם הסגל ניסה להצדיק את עצמו במקום להתנצל. עוד לא דיברו איתו על הציון אבל זה המינימום. היא ילדה מהממת, מקסימה ואיכותית, ולא עושה צרות בבית הספר, וזה עצוב שסרטון כזה צריך לצאת כדי לשנות את היחס אליה".
מבין מאות המגיבים, גם עמוד הטיקטוק הרשמי של משרד החינוך כתב שהנושא בבדיקה, ואף נמסר למשפחת זהר שהם ייפגשו עם שר החינוך, יואב קיש. לדבריה, בפגישה איתו היא מתכננת להציף בפניו את עשרות הפניות שהגיעו אליה בתגובות ובהודעות פרטיות של תלמידים שחוו מקרים דומים מצד הסגל הלימודי שלהם. "מישהי סיפרה לי שבן דוד שלה היה חטוף וגם לה לא כל כך עזרו. אני מרגישה שיש לי אחריות. אם אפשר לעזור לעוד אנשים אז אני אשמח".