"באופן רשמי על פי הנתונים שבידנו יש כ-85,000 תלמידים שנדרשים לבידוד במערכת החינוך, וכ-127,000 תלמידים בבית כולל מאומתים. אבל בפועל אנחנו יודעים שהנתון גבוה הרבה יותר. כך גורם במשרד הבריאות בשיחה עם mako בריאות. "ההערכות שלנו הן שיש פי ארבעה מבודדים ואולי יותר. סך הכול יש כמעט 400,000 תלמידים בבידוד, משום שההורים חוששים ומסרבים לשלוח את הילדים שלהם לבתי הספר".

עוד עולה מנתוני משרד הבריאות, כי ישנם 10,000 מורים בבידוד, מה שאומר, סגירה הלכה למעשה של בתי הספר במקומות רבים נוספים, מה שמוסיף עוד תלמידים מבודדים לנתון הלא רשמי.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

"הפינג פונג הזה מטריף את הילדים"

"יש לי שלושה ילדים וכרגע אני מעדיפה לא לסכן אותם ולא לשלוח אותם לבית ספר", אומרת לנו הגר דוידוביץ' מבאר שבע. לדבריה, "כל כמה ימים אנחנו מקבלים הודעה על עוד מאומת ועוד אחת, אתה לא יודע מה לעשות ואני מתה מפחד אז מעדיפה לא לשלוח אותם".

דברים דומים אמרה לנו גם אלין כהן תושבת רמלה. "אני מעדיפה שהם יישארו בבית עם כל מה שקורה בבתי ספר". לדבריה, "שני הבנים שלי היו איזה שלוש פעמים בבידוד, זה מטריף אותם הפינג פונג הזה. לא בא לי לחכות שהם ידבקו אז אני משאירה אותם בבית. אני לא חושבת שבתי הספר יודעים מה לעשות עם כל הקורונה הזאת".

תלמידים בבית הספר כרמים בירושלים, 1 בספטמבר 2021 (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
בתי ספר רבים מושבתים ימים רבים|צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90

"משרד החינוך לא משתף איתנו פעולה"

במשרד הבריאות מאשימים את מערכת החינוך שהיא לא נרתמת למאמץ למיגור המגפה. גורם במשרד הבריאות אומר לנו כי: "משרד החינוך לא משתף איתנו פעולה, הם מונעים ביצוע של בדיקות מהירות דרך בתי הספר, נתונים מגיעים באיחור ובכלל ישנה תחושה של התנגדות לכל מתווה שעולה במשרד (הבריאות) ובקבינט".

מנגד יש לציין כי במשרד הבריאות טוענים לשת"פ מלא עם משרד הבריאות ואף מדגישים כי בישראל רוב התלמידים, כ-2 מיליון, לומדים במה שמכנים שם "שגרה מלאה".

דלית שטאובר, מנכ"לית משרד החינוך, הסבירה כי: "מצטיירת תמונה כאילו בכל בית יש מאומת. הדבר הזה משבש את התמונה הכללית, כי חשוב לראות שלמרות הגל הנוכחי, הרוב המוחלט של תלמידי ישראל לומד כרגיל. יותר משני מיליון תלמידים מגיעים לבית הספר".

אתמול (ב'), הועברה הנחייה ממשרד החינוך למנהלי בתי הספר, ובמסגרתה נקבע כי לא נדרש אישור כדי להעביר כיתת לימוד ללמידה מרחוק, למעט אישור של מפקחת בית הספר במקרה של העברת שכבה שלמה ללמידה מרחוק, ואישור של מנהל המחוז כדי להעביר את בית הספר כולו ללמידה מרחוק.

*עד מועד פרסום הכתבה לא התקבלה תגובת משרד החינוך ומשרד הבריאות