כולנו מחפשים דרכים לרענן את המרחב הביתי מבלי להיגרר להוצאות כספיות גדולות מדי. מכיוון שרובנו לא מחליפים או משפצים את הבית לעיתים קרובות, אנחנו מתפתים לשינויים קטנים שיעניקו לנו תחושה של התחדשות.
כמדי שנה, גם הפעם זכינו לרשימת פריטי מאסט שהבטיחו לשוות לביתנו מראה טרנדי ומעודכן. כצפוי, אלפי בתי אב בישראל מיהרו לאמץ את אותם הפריטים, שנהפכו במרוצת הזמן למאוסים ושחוקים. בפתח השנה החדשה, החלטנו לסמן את הטרנדים העיצוביים שהיינו מאוד שמחים להשאיר ב-2009. מעצבים, לתשומת לבכם.
שנדלירים
אצלנו היא קיבלה אדפטציה ים תיכונית מבאסת שהתבטאה בעשרות גרסאות שונות ומשונות שנתלות בכל מקום, ללא שום קשר לסגנון של החדר. גם החומרים הפכו זולים ומנצנצים, ותודו שקשה מאוד להיכנס היום למטבח או שירותים מבלי שגדילי המנורה המזויפים ירצדו מול העיניים.
טפטים מצוירים
אחת מאגדות העיצוב הנפוצות ביותר היא ההבטחה שבהדבקת טפט אחד נוכל לשדרג את כל מראה הבית. נכון, זה אכן נשמע מפתה - במקום ללכלך את הסלון בעבודות טיח וצבע יקרות, כל שעלינו לעשות זה לבחור בטפט בעל אופי שיעשה את כל הרושם.
בפועל, הנטייה לבחור בדוגמות אובר-דרמטיות ובהדפסים פרחוניים וגיאומטריים מותירה את המתבונן מסוחרר. השנה זכינו למנה גדושה מדי של "פטפוטי טפט", ולכולנו מגיעה הפוגה קלה בצורת קירות עירומים שמדברים בעד עצמם.
שמיכות טלאים כפריות
רבים מאיתנו היו שמחים להתכרבל בבקתת עץ חמימה בלב יער. אבל מה לעשות שהמציאות הישראלית שומרת ערבים קרירים ונוף ירוק רק לבני המזל הגליליים, בעוד שמרביתנו נאלצים להסתפק בסביבה אורבנית מזיעה ומפויחת.
ההבטחה למראה כפרי הפכה השנה לזולה מדי. שמיכת טלאים, רהיט כבד מעץ או צנצנת קונפיטורה עם כיסוי משובץ הם תחליפי אינסטנט פשוטים למדי. זה הזמן להפנים שיצירת מראה כפרי, דורשת השקעה גדולה יותר.
מערכות כלים מפורצלן מעוטר
סביר להניח ששעת התה היומית שלכם קצת שונה מזו של המלכה הבריטית. אבל באופן מפתיע השנה, גם חסידי קפה הבוץ מיהרו לרכוש סרוויס לבן ועדין עם עיטורי פרחים. וכי למה? רק כדי להעמיס על המזנון המעוצב עוד פריטים שבירים ובלתי שמישים השייכים למחלקת הרושם. תודה, אנחנו מעדיפים את הקפה שלנו בכוס זכוכית פשוטה, ואת המזנון - אוורירי ונקי.
קולט אדים כסוף
כל מי שלא התפתה לאמץ את הטרנד הכפרי בחר, יש לשער, באופציה ההפוכה: מטבח בסגנון תעשייתי הכולל שימוש יתר בנירוסטה ואלומיניום. כל מי שחלם בלילה על לופט ניו-יורק רחב ידיים והתעורר בדירת חדר וחצי בפלורנטין, ניסה למצוא נחמה בקולט אדים מקצועי ומסיבי.
אין להתעלם מהתרומה הפונקציונאלית של קולט האדים לאווירה ולאוויר של הבית. יחד עם זאת, צריך לזכור שמדובר באלמנט בולט ולא באמת אסתטי, שהפך ללא שום הצדקה לגולת הכותרת של המטבח הישראלי.
שטיחי שאגי
השטיחים השעירים הפכו בשנה האחרונה לחיות המחמד האילמות של הבית הישראלי. גם אם ויתרתם על התענוג המפרך של גידול הולך על ארבע צמרירי, סביר להניח שבאחד מחדרי הבית שלכם שוכב לו שטיח שאגי.
השאגי התמים למראה, מבטיח לחמם את האווירה הביתית, להעניק מראה עשיר ומגע מפנק לרגליכם - וכל זאת ללא צורך בהאכלה, חינוך וטיול יומי. למעשה, מדובר בפריט ששואב לא מעט אנרגיות ניקיון וששום שואב אבק לא יכול לו.
כסאות בר
מה לא נאמר על הרגלי האכילה של הישראלי המצוי? הוא אוכל מהר מדי, יותר מדי ותמיד מנגב במרפק שאריות של טחינה. תעמולת ארוחת הערב המשפחתית לא הצליחה להשפיע על קבלת ההחלטות של משפצים רבים, שהעדיפו לשתות את כוס הקפה של הבוקר על אי מוגבה וכסאות צרים ולא נוחים.
צריך לזכור שהדרך הטובה ביותר לקבל תחושה של ישיבה בבר או בית קפה מעודכן, היא פשוט ללכת לאחד מהם. את האלטרנטיבה הגבוהה והלא פרקטית מוטב להשאיר לדירות רווקים אמיתיות.
פריטי וינטג'
החיבור המתבקש בין עולם האופנה לעיצוב פנים הפך את המונח וינטג' למשומש יותר מהפריטים אותם הוא מייצג.
הנהירה הלאומית אחר ריהוט בסגנון וינטג' התבטאה בהסתערות על שווקי פשפשים, חנויות ריהוט מתמחות או ביזה יזומה של בית סבתא. בניגוד לריהוט בסגנון רטרו או סתם כורסאות יד שניה פרומות, הווינטג' הפך השנה ללהיט הכי נחשק בשכונה ולמרבה הצער, הוא גם הכי נשחק.