הורים

עיצוב: שיפוץ ב- 250 אלף דולר

נמאס לכם לראות בתים עם מטבחים לבנים וריהוט מינימליסטי? גם לנו. קבלו וילה פלוס בריכה בהרצליה פיתוח - בסגנון אחר לגמרי; שטיחים אפגנים, רהיטים דומיננטיים ומדרגות עם מעקה זכוכית. ועוד לא דיברנו על השינוי שעבר הבית מבחוץ. דפדפו בגלריה, תקלטו את המהפך

נילי עמרי | mako | פורסם 19:00 12.08.10 

שנה גודל אות

הדיירים: גבר בן 60 פלוס, עם שלושה ילדים בוגרים שגרים מחוץ לבית.
הבית: בית בן למעלה מ-25 שנה בהרצליה פיתוח, חמישה חדרים על כ-200 מ''ר. הדייר הנוכחי רכש אותו כבית קטן, ובמשך השנים, עם גידול המשפחה ושינוי הצרכים, שינה אותו צעד אחרי צעד: סגירת מרפסת, הוספת חדר, הפיכת חדר שירות למגורים וכו'. לאט לאט הבית הפך לגיבוב לא מסודר של חללים, חלקם עם תקרות נמוכות (בגובה 2.20 מ'), לא נעימים למגורים, חשוכים עד כדי כך שגם בצהרי יום קיץ האור דלק. החוץ והכניסה היו מכוסים ב''שפריץ'' מתקלף, אם כי כשהבית הוגבה נותרו בלוקים חשופים.
החזון: ליצור סביבת מגורים חדשה, מרווחת, מוארת, נוחה ונעימה למגורים. למעשה, לאור מצב הבית נבחנה האפשרות להרוס אותו לגמרי ולבנות אותו מחדש, בעלות דומה לשיפוץ, אך היא נפסלה משיקולים של אישורי בניה. בפועל, מלבד חלק מקירות המעטפת החיצונית וחלק מהעמודים הפנימיים - לא נשאר כלום מהבית המקורי.
משך השיפוץ: כשנה.
עלות השיפוץ: כ-250,000 דולר.

סלון אחרי שיפוץ 3 - נילי עמרי (צילום: אסף פינצ'וק)
רצפות קרם, קירות שמנת, רהיטי עור ושטיחים אפגניים
|
צילום: אסף פינצ'וק

מדרגות מרחפות

הכניסה לבית: על מנת להתגבר על התקרה הנמוכה בחלל הכניסה, פירקנו את הרצפה ויצקנו רצפה חדשה הנמוכה בכ-35 ס"מ. בכך גם התיישרנו עם מפלס הבריכה. מול הכניסה פערנו חלון גדול עם זכוכית חלבית המכניס אור דרומי רך לכל הבית.

סלון: הסלון הישן היה חשוך, ולמרות דלת יציאה שהובילה לגינה, לא היה כל קשר עין עם הגינה. קמין אבן קישט את הסלון עם שיש ירוק בראשו.
הוספנו ויטרינת זכוכית גדולה המביטה לבריכה, וזוג חלונות גדולים לכיוון דרום. חלק מהעמודים שחייבים היו להישאר נוצלו - אם ליצירת פינת בר קטנה בסלון, אם כעמוד דקורטיבי במפגש עם המדרגות.
בחרנו רצפות שיש בצבע קרם, את הקירות צבענו בשמנת, כמו דלתות העץ. הריהוט כולו הוחלף בריהוט מעור, בעל נוכחות, שמתאים לגבר מבוגר. את מראה הספות שברנו עם כורסאות במראה קליל יותר. הוספנו שטיחים בסגנון אפגני, שנראו מתאימים לאופי הלקוח ולסגנון הבית.

מטבח: המטבח היה קטן וחשוך, עם שיש שחור וארונות ישנים. המטבח החדש הוא מעץ אגוז, עם שיש אבן קיסר שמתאים לרצפה. הוספנו ויטרינת זכוכית גדולה המובילה ומשקיפה על הגינה.

המדרגות: מימין למבואת הכניסה היו מדרגות מוזאיקה, הרתומות לקיר לבנים אדומות. החלפנו אותן בגרם מדרגות מרחף מקונסטרוקציית קורות פלדה, עם משטחי עץ גושני מעל, וחיפינו את הכל במעקה זכוכית שקוף שלא יסתיר את יופיין של המדרגות.

מדרגות אחרי שיפוץ 2 - נילי עמרי  (צילום: אסף פינצ'וק)
מעקה זכוכית שקוף מאפשר לראות את המדרגות
|
צילום: אסף פינצ'וק

גלריה בחדר השינה

המדרגות החדשות מחלקות את הקומה העליונה לשני אגפים: אגף הורים ואגף ילדים, שבו שני חדרים (חדר לאורחים/נכדים וחדר עבודה). לפני השיפוץ, חדרי השינה יצרו בליל שנעשה בזמנים שונים ומתוך צרכים אחרים - חלקם עם תקרת עץ משופעת, לחלקם היה צריך לעלות מדרגה או שתיים. במהלך השיפוץ ניתן מראה אחיד לכל הקומה - חיפויי רצפה מפרקט עץ למינציה ותאורה משוקעת בקירות ובתקרות.

חדר שינה: סוויטת ההורים מוקמה מעל הסלון, עם יציאה למרפסת המשקיפה על הבריכה. יצרנו חדר רחצה מרווח ומפנק, עם ג'קוזי גדול. ניקינו ושינינו את קונסטרוקציית הגג ויצרנו גלריה אליה עולים במדרגות עץ מהחדר. החלל שמתחת למדרגות ולגלריה נוצל לחדר ארונות.

חדרי ילדים: מכיוון שהילדים עזבו, שונה השימוש של החדרים. חדר אחד הוקדש לאורחים - עם מיטה זוגית שמולה ארון עם נישה לטלוויזיה. החדר השני הפך לחדר עבודה סטנדרטי.

בריכה: לפני השיפוץ, משום מקום בבית לא ראו את הבריכה. היציאה אליה הייתה דרך חדר הכביסה, או מסביב, תוך יציאה מהדלת הראשית. לכן פתחנו גישה מהסלון, ואילו את המסלול ההיקפי ריצפנו בדק עץ שמשתרע מהכניסה, דרך החצר ועד הבריכה.

מבט לפינת אוכל אחרי שיפוץ - נילי עמרי (צילום: אסף פינצ'וק)
הכניסה לבית הונמכה כדי ליצור תחושת גובה
|
צילום: אסף פינצ'וק

החוכמה היא להתאים את הסגנון לאופי הדייר

חווית השיפוץ: לפני שהתחלתי לעבוד על הבית, עבדו עליו ארבעה אדריכלים שונים, שבזה אחר זה פוטרו או התפטרו במהלך התכנון. ללקוח היו חששות כבדים מכניסה לפרויקט ומהתמודדות עם חווית הבניה והשיפוץ. לכן, במהלך העבודה המשותפת שימשתי כאדריכלית, יועצת כלכלית, יועצת פסיכולוגית וחברה. אהבתו של הלקוח לבית היא התמורה הגדולה ביותר שקיבלתי, מעל ומעבר לכל תמורה כספית.

טיפ: בשיפוץ, בניגוד לבית חדש שבו עושים הכל מהתחלה, ברגע שמתחילים לעבוד נתקלים בבעיות - למשל, במקרה שלנו, עמוד שאי אפשר להוריד או צינור ביוב שמפריע. לכן צריך לבוא לשיפוץ עם ראש פתוח ועם נכונות לשנות תוכניות.
למרות הנטיות העיצוביות שלי, התאמתי את הריהוט, הצבעים והסגנון הכללי ללקוח. במקרה זה מדובר בגבר מבוגר, שלא היה מרגיש נוח באווירה מודרנית.

פריט אהוב: המדרגות מאוד מיוחדות ובעלות נוכחות מרשימה - שתי קורות פלדה מרחפות בצורת ח' ועליהן משטחים של עץ גושני. מעקה בולט היה גונב את כל ההצגה, לכן בחרנו מעקה שקוף שגם לא מסתיר את המדרגות וגם מאפשר לאור מהחלון להיכנס.

נילי עמרי, אדריכלות, עיצוב פנים וניהול פרוייקטים

>> לבית הקודם במדור: תל אביב מעודכנת
לכל הבתים במדור

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו