חג החנוכה ידוע גם כחג הסופגניות והלביבות, או במילים אחרות – חג השמן והקלוריות. אבל אם אתם רוצים שתהיה לכם בבית סופגניה נטולת קלוריות, ועוד אחת שאפשר לשבת עליה בכיף בזמן שאתם צופים בחנוכייה הדולקת, הנה הוראות הכנה פשוטות לפוף בצורת סופגניה.
החומרים:
בד ריפוד בצבע חום (רצוי כזה שצידו ההפוך בצבע חום בהיר)
לבד בצבע אדום
חוט תפירה ומחט
גיר סימון
סקוטש (צמדן) עם דבק דו צדדי
דבק רב תכליתי
נצנצים בצבע לבן
שמיכת מעבר או כל מילוי רך אחר
השלבים:
1. מסמנים על גבי הבד צורת עיגול בגודל הרצוי. תוכלו להיעזר במחוגה מאולתרת מחוט ברדיוס הנדרש, ובסופו גיר סימון: קשרו את הגיר אל החוט והצמידו את קצה החוט אל הבד. שרטטו את העיגול בעדינות, מבלי להזיז את קצה החוט מהמרכז.
2. גוזרים את צורת העיגול, מסמנים אותה על רצועת בד חדשה וגוזרים עיגול נוסף. גוזרים רצועה בגוון חום בהיר בהיקף העיגול ובגובה הרצוי לפוף והופכים את הבדים על צדם הנגדי. תופרים את העיגול (לאורך ההיקף) אל חלקה העליון של הרצועה וחוזרים על הפעולה עם העיגול השני (אל חלקה התחתון של הרצועה). משאירים פתח עבור המילוי.
3. הופכים בעדינות את הכרית דרך פתח המילוי.
4. גוזרים עיגול קטן בצבע אדום, בצורת כתם ריבה.
5. מדביקים את עיגול הריבה אל חלקה העליון של הסופגנייה בעזרת דבק.
6. גוזרים את הצמדן (זכר ונקבה) באורך פתח המילוי.
7. מפרידים את נייר הדבק ומצמידים את הסקוטש משני צדי הפתח.
8. ממלאים את הסופגנייה בשמיכה רכה.
9. סוגרים את הפתח בעזרת הצמדן.
10. מורחים מעט דבק בעזרת מכחול על חלקה העליון של הסופגנייה (כדי לדמות אבקת סוכר).
11. מדביקים נצנצים בצבע לבן על הדבק וממתינים לייבוש מלא.