תכירו את שיטת השיווק החדשה למשוך את ציבור רוכשי הדירות, ובעיקר את הזוגות הצעירים: מתחם סגור לילדים עם חוגים ופעילויות, והכי חשוב – הא נמצא ממש מתחת לבית. לא צריך לעבור כביש או לדאוג להסעה.
מה שהתחיל כגימיק שיווקי הופך לסטנדרט בפרויקטים רבים בארץ. חדר הג'ימבורי הופך למתנ"ס של ממש שהושקעו בו מיליונים: חדרי מחשב, חוגים, חדרי קולנוע ואפילו סטודיו למחול.
חלק מהתהליך השיווק
בפרויקט IQ ברחובות השקיעו לא פחות מ-3 מיליון שקלים במתחם הילדים. הוא יהיה בגודל של 450 מ"ר ויתפרס על פני שלוש קומות. "אנחנו רואים שאחת הבעיות הכי גדולות של הזוגות הצעירים זה הטיפול בילדים והעלויות", אומר ניסים בובליל, יזם הפרויקט. "המתחם הזה יכלול פעוטון ושמרטפייה לילדים בגיל הרך וגם קומה שלמה של חדר מחשבים".
ההאטה בשוק הנדל"ן אילצה את היזמים להיות קצת יותר יצירתיים כדי להצדיק את המחירים הגבוהים של הדירות. כמו בתחומים אחרים, הדרך לכיס של הילדים עוברת דרך הילדים.
"זה חלק מתהליך השיווק שלנו, כי זיהינו רצון מצד הקונים לקבל ערך מוסף למחיר הדירה", אומר רוני דה בוטן, מחברת אשדר.
"כל השפה הפרסומית שלנו פונה לילדים. הילדים הם אלה שעוברים בפרונט והמיתוג של הפרויקט כולו מופנה לילדים ולמשפחה", אומר ארז דינר, מנהל השיווק והמכירות של חברת קרסו נדל"ן, על אחד הפרויקטים שנבנים כעת. "המתחם שייבנה יתפרס על פני שטח של 50 מ"ר. יש בו מספר חללים: פינת הסבה להורים ולילדים, פינת מחשב עם משחקים מתוחכמים לילדים כמו Wii, פינת הקרנת סרטים וחדרי משחקים. מתוכננים בו גם מצלמות אינטרנט באמצעותן יוכלו ההורים שנמצאים למעלה בדירות לראות מה הילדים עושים ואיפה הם נמצאים".
מי משלם על זה?
ההורים מאוד מרוצים מהעניין. "יש לזה יתרון עצום", אומרת אורלי אלקבץ שמתגוררת בפרויקט עם מתחם ילדים. "לא צריך לחפש דרכים להעסיק את הילדים. הם מגיעים לפה ומשחקים, ובהרבה מקרים, כשהם קצת יותר גדולים, הם גם יכולים לרדת לבד".
אבל לא הכל ורוד. בדרך כלל המתחם הסגור יימסר לניהול של חברה חיצונית, שתגבה תשלום על השירותים ותגדיל את חשבון ועד הבית.
"כל דייר שירצה להשתמש בפעוטון יצטרך לשלם על השימוש באופן ישיר. זה לא יחול על כל דיירי הבניין". מציין בהקשר הזה בובליל.
מה לא נעשה בשביל הילדים שלנו? נעזור את העיר, לא נישן בלילות וכעת, מתברר, שהשיקול ההורי בזמן רכישת הדירה הופך למרכיב מכריע. הקבלנים, כך נראה, מודעים לזה היטב.