אחרי כל היובש והשריפות מגיעים סוף כל סוף הממטרים המיוחלים שישטפו פה הכל. נדמה שכבר המון המון זמן לא היה פה חורף, וכל ההתנהלות שלנו כהורים לילדים צריכה לעבור ארגון מחדש. אז ראשית, ניתן בהחלט להרגיע ולומר שהעולם כנראה יגחך על מה שאנחנו מכנים סופה, אבל כשאנחנו רגילים לחיות ב-40 מעלות בצל, כמה טיפות ורוח - מסעירים אותנו במיוחד. לקראת סופ"ש פרוע, לדברי החזאים, קבלו את המדריך המלא איך לבלות עם הילדים בחורף.

מה לובשים?

לכאורה נשמע בסיסי, הא? בגדים חמים וגרביים. אז זהו שלילדים לא תמיד פשוט עם המעבר מקיץ לחורף, בעיקר כשהוא נעשה באופן דרמטי כל כך, ואנו מנסים להעביר אותם מטישירט לדובון. השיטה הטובה ביותר להבטיח שהחמודים לא יצטננו תקל גם עם הילדים במעבר: שיטת השכבות. עדיף כמה שכבות אחת על השניה מאשר מעיל חם ומסורבל על שכבה אחת דקה.

"אני שומע כל הזמן ויכוחים בין בני זוג על מספר שכבות הבגדים שיש להלביש לתינוק או לפעוט", מספר ד"ר דורון רול, מומחה ברפואת ילדים והמנהל המקצועי של מרכז מיבאל'ה להורים וילדים. "התשובה שלי תמיד היא ללכת עם המחמיר. עדיפה שכבה אחת יותר, אבל חשוב גם לא להגזים: לא טוב להפוך את הילד לבצל רב שכבתי, כאשר מעל לכל השכבות עוד מוסיף ההורה גם בגד שלג או דובון. לבוש כזה מסרבל את התנועות של הפעוט ומגביל אותו, מה גם שקשה להסיר את כל השכבות בכל מעבר לאזור מחומם, והרבה הורים פשוט יוותרו על המאבק וישאירו את הילד במצבו העגום". ומה עם הגדולים יותר? למדריך המלא. וגם: כמה בגדים הם באמת צריכים בחורף? מדריך שופינג


מה עושים בבית?

כשקר בחוץ, והגינה השכונתית מתרוקנת, צריך להתחיל להיות מקוריים ולמצוא לילדים תעסוקה בפנים, לפני שכולם מתחילים להשתגע ונדבקים למסכים. יש המון דברים שניתן לעשות בפנים, בחורף, ועבור רוב הדברים לא צריך הרבה יותר מרצון טוב וחומרים שיש בכל בית. הנה כמה רעיונות:

1. משחקים בבלונים
בלונים הם למעשה כדורים שלא עושים נזק, וקשה לשלוט בהם. את שתי התכונות הללו ניתן לנצל לטובתכם ולארגן לילדים משחקי בלון שונים, מ-אסור לתת לבלון ליפול על הרצפה, דרך משחק בו הילד צריך לחבוט בבלונים כמה שיותר רחוק בעזרת מחבט או מטקה, משחק מטקות עם בלון, כדור-סל לתוך סל הכביסה ועוד.

2. מקימים תזמורת
פעילות מעט רעשנית אך מהנה למדי, היא יצירת מערכת תופים ביתית מסירים, דליים, קופסאות פלסטיק ועוד, נטילת שתי כפות מטבח, ו-יאללה, בלאגן. אפשר לשחרר המון אנרגיה כשחובטים כך, וניתן גם לשים מוזיקה ברקע וללמד את הילד לתופף לפי הקצב. אם רוצים לצמצם את רמת הרעש ניתן להניח מגבות מטבח על הסירים.

 

3. עושים מסיבת ריקודים
זה הזמן לשים מוזיקה מקפיצה, להרים את הווליום ולהתחיל לפזז. אפשר שכל אחד מבני הבית ימציא תנועה, ואז היתר ילמדו אותה ויצטרפו, אפשר ללמד את הילדים את צעדי הלמבדה המרהיבים שלכם, את הצעד התימני שפעם שלטתם בו, ללמד אותם איך רוקדים בזוגות או סתם להשתולל בסגנון אוונגארד. כיף מובטח לכולם.

4. מפוצצים פצפצים
תמיד טוב לשמור גליונות של פצפצים לאריזה ליום גשום. כשמניחים אותם על הרצפה, הפצפצים החמודים הופכים לג'ימבורי של ממש, וכמה שיותר פצפצים – יותר טוב. הילדים יוכלו לבלות כמות מדהימה של זמן בקפיצות והתגלצ'ויות בנסיון לפצפץ את כל כיסי האוויר הקטנטנים, והרעש, לעומת ההנאה ושחרור הקיטור, באמת לא כל כך נורא.

5. משחקים כמו פעם
משחקי החצר של פעם, בעיקר אלה שהיו משוייכים לבנות, יכולים להוות פעילות מושלמת מאחר שהם דורשים למידה והתמקצעות, ובעיקר – מעט מרחב. זה הזמן להשיג כמה הולה-הופים, חבלי קפיצה וחתיכה ארוכה של גומי אלאסטי, וללמד את הילדים את סודות המשחקים האלה. גם קלאס ניתן להכין בעזרת סימון הרצפה במאסקינגטייפ. אחרי ההתחלה המאתגרת צפויות שעות רבות של אימונים והנאה.

6. לא לגעת ברצפה
את המשחק הזה המציאה לא אחרת מאשר בילבי בת-גרב, והוא די מסביר את עצמו. צריך לקפוץ בבית מרהיט לרהיט ולהגיע ממקום למקום בלי לגעת ברצפה. אצל בילבי קפצו מהכיריים אל הסוס, ומי שאין לו סוס ולא מעוניין שילדיו יטפסו על הכיריים מוזמן להכין להם מסלול קפיצות הגיוני אך מאתגר, שכולל גם כריות בדרך, ואם כל זה מתרחש מעל שטיח, מה טוב.

7. מנקים את הבית
מרי פופינס היתה זו שאמרה שכפית של סוכר עוזרת לבלוע את התרופה הכי מרה, ויש לא מעט הורים שלקחו את הגישה הזו ורצו איתה. ניקיון היא פעילות שדורשת מאמץ פיזי בלתי מבוטל, ויש כמה דרכים להפוך אותה לכיפית עבור הילדים. כשמטאטאים ניתן לסמן סביב אחת ממרצפות הבית בעזרת מסקינגטייפ ולתת לילדים מטאטא ולהגיד שמטרת המשחק היא להביא כמה שיותר לכלוך לתוך המסגרת. כשרוצים לשטוף, ניתן להזיז את הרהיטים, לגרוב לילדים גרביים עבים, לתת להם לדרוך בתוך גיגית נמוכה עם מים חמימים וסבון, ולתת להם לנקות את הרצפה עם הרגליים. הם יהיו מאושרים והרצפה תיהנה מניקוי מסויים. אחרי כל זה, אמבטיה חמה היא עוד פעילות מצויינת ומעייפת.

8. מכינים קוביית פעילויות
קופסת קרטון בינונית ומרובעת אותה סוגרים מכל הצדדים יכולה להפוך לקוביית משחק ענקית, עליה יכתוב ההורה מראש שש פעילויות שונות, כמו: לקפוץ עשר פעמים על כל רגל, או לעשות חמישה גלגולים, והופ – יש לנו משחק בו כל משתתף מגלגל את הקוביה ומקבל מטלה פיזית שעליו לעמוד בה בכבוד.

9. קופצים
לפני כמה שנים הפכה הטרמפולינה לספורט אולימפי. אם ברשותכם טרמפולינה קטנה שנמצאת בגינה, עכשיו זה הזמן להכניס אותה הביתה. רצוי לרפד את סביבתה בשמיכות ולהשגיח, אבל מדובר באחד הכלים האפקטיביים והמהנים ביותר להוצאת מרץ. אם אין טרמפולינה, יש תמיד את המיטה של אבא ואמא. הילדים ישמחו לשמוע שהיום דווקא מותר ואפילו רצוי לקפוץ על המיטות, ואם תעודדו אותם להמציא תרגילים ותעודדו, הם לא ירצו להפסיק.

10. עושים מלחמת כריות
אם אנחנו כבר קופצים על המיטה של ההורים, למה שהילדים לא יעשו עוד משהו שבדרך כלל אסור – ויכו אחד את השני? רק בעזרת כריות רכות כמובן, וכשההורה משמש כשופט.
עוד אפשרויות הן לכתוב עם הילדים מכתבים לבני משפחה וחברים וללכת לשלוח בדואר, לשחק במאסטר שף ולבשל עם הילדים, להביט באלבומים ישנים, ללמוד לעשות דברים מסרטוני יוטיוב, מניסויים מדעיים דרך אוריגמי ועד לימוד ריקודים מורכבים, לשחק ׳חפש את המטמון׳ ועוד ועוד.

Kids will be kids

A photo posted by For Crying OutLoud (@forcryingoutloudagency) on

איפה מבלים?

הנה שבעה מתחמים לקטנטנים ששווה לכם להכיר אם עוד לא עשיתם היכרות - מחוממים, מפונפנים ולחלוטין יעבירו לכם כמה שעות בכיף. אבל מה עם הילדים הגדולים יותר? ובכן, אם בכל זאת החלטתם לצאת החוצה, זה הזמן המושלם לבלות בספריות העירוניות, שם יש לרוב גם שעות סיפור, לקחת את הילדים למוזיאון, להצגות או לאחד ממתחמי הקפיצה על טרמפולינות שהפכו כל כך פופולריים לאחרונה. תמיד תזכרו שמדי פעם, גם צפייה משותפת בסרט על הספה, עם פוך, שוקו חם וקערת פופקורן זה בילוי לגיטימי ותרבותי בהחלט.

#снеговик #дети #зима #счастье #шапка

A photo posted by Happy-kids (@happy_kids_dv) on

רוצים עוד? הכירו את אפליקציית Easy . באפליקציה אפשר למצוא כל דבר שתחפשו החל ממסעדות, אטרקציות, חנויות שונות, בעלי מקצוע, אירועים ובעצם כל בית עסק באיזור שבו אתם נמצאים, או באיזור אחר שתגדירו. הייחודיות של האפליקציה היא העובדה שהיא אוספת לא רק מידע כמו שעות פתיחה, אלא גם חוות דעת של גולשים וביקורות של מומחים (כמו מבקרי מסעדות או פורומים של הורים) ומשקללת את הכל יחד לכדי ציון אחד, שמאפשר לכם לבחור בבית העסק המתאים לכם ביותר שנמצא באזור בו אתם נמצאים, ואז לנווט היישר אליו באמצעות וויז או כל שיטת ניווט אחרת.

להורדת Easy: אנדרואיד ו-iOS וגם באתר האינטרנט

מה אוכלים?

עוגת שוקולד בכוס (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עוגת שוקולד במיקרו. אתם עוד כאן?|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אחת ההמלצות הכי לעוסות כשתקועים בבית היא לבשל עם הילדים. ואנחנו תמיד תוהים מיהם הילדים האלה שניתן לבשל איתם. ילדי פרסומת? ילדי רובוט? או אולי הם כבר בני 20 שמתמודדים למאסטרשף ואתם עדיין מכנים אותם הקטנטנים? הילדים שלנו, בואו נודה בזה, פחות חזקים באפייה ובכיריים. אבל למה לנו לוותר על ההנאה הגדולה בבישול ביתי כשבחוץ קר? אז מצאנו את המתכונים המושלמים לעשות עם הילדים. במילה אחת: מיקרו. בשבע מילים: 11 מאכלים שאפשר להכין בתוך ספל במיקרו. אתם עוד כאן?!?

איך מתחכמים?

הרשת מציעה שלל פיצוחים מגניבים לחורף, ואפשר למצוא המון פרוייקטים ורעיונות חמודים שגם יעסיקו אתכם כשקר מדי לצאת החוצה וגם יהיו שימושיים ונהדרים בפני עצמם, ביניהם תפירת כפפות לילדים מהסוודרים הישנים שכבר לא עולים עליהם, קישוט נעלי בית ועוד. למדריך המלא

How to keep a four year old happy when her brother naps - Bake! ✨ #bakingwithkids #starbiscuits

A photo posted by Emily Hogarth (@emilyhogarth) on