כשמחליטים לשפץ את הבית - לא תמיד חייבים לקחת איש מקצוע. כדי לחסוך בעלויות, אבל גם בשביל החוויה - אפשר לשפץ לבד. כל מה שצריך זה יוזמה ואולי גם כמה עצות טובות. לפניכם החלק השני של המדריך לשיפוץ בשמונה שלבים, בו תמצאו טיפים עצות ודוגמאות מועילות.

אחרי שעברנו את ארבעת השלבים הראשונים: תכנון, שבירה, בנייה וצבע, זה הזמן לעבור לארבעת השלבים הבאים:

חיפויים:
חשיבות החיפויים גדולה, בעיקר כשאחרי השיפוץ יש פערי גובה או טקסטורה בין משטחים. אפשרות פופולרית לחיפוי הרצפה היא פרקט לימינציה. הספוג מתחת ללוחות יפתור בעיה של משטח לא ישר לחלוטין, והבחירה בלימינציה זולה, ונוחה יותר לתחזוק מאשר לוחות פרקט מעץ. בחלל צר כדאי להניח את הלוחות לרוחב. גם לינוליאום הוא פיתרון פשוט מאד, זול ונוח, ונהוג להשתמש בו בעיקר במטבח או באמבטיה משום שלמעשה הוא יריעת גומי, ולכן מתאים למקומות עם הרבה לחות. השטיח מקיר לקיר חוזר לאופנה, והוא פתרון נפלא לחיפוי הרצפה בחדרי שינה. זכרו שכדאי להזמין שטיח שמידותיו גדולות מעט משטח החדר.

תכנון מרחבים חיצוניים:
אם יש לבית חצר או מרפסת: כדאי להשקיע בו ולנצל את החלל בצורה נכונה: רצפת דק היא רצפת עץ חיצונית המונחת על תשתית. ניתן לבחור סוגי עץ שונים בהתאם לתקציב. חשוב לשמור על מרווח בין הקורות כי עץ באוויר הפתוח מתרחב ומתכווץ, והמרווחים גם מאפשרים למים להתנקז. במקרה של גינה  - כדאי לשחק עם שילובים של צמחים שירוקים כל השנה, עם מספר חד עונתיים שיפרחו וישנו את מראה הגינה לאורך השנה. חשוב להשקיע במערכת השקיה ובטפטפות.

אבזור וריהוט:
כשבוחרים ריהוט לבית חשוב להתחיל מתכנון כולל, ולבחור פריטים שעובדים נכון ביחד מבחינה סגנונית וצבעונית. גם לחומרים מהם עשויים הרהיטים יש משמעות וכדאי לבחור בחומרים שמשדרים את האווירה הרצויה לכם. שימו לב שניתן וכדאי להזמין רהיטים מנגר בהזמנה מיוחדת על מנת שיתאימו בדיוק לחללים מסוימים ולנישות.

הכנסת הרהיטים:
שימו לב שכשמכניסים את הרהיטים הביתה כדאי לנצל את הנתונים הטבעיים של הבית ולסדר את הריהוט על פיהם: למשל - מראה שתלויה על קיר מול חלון בעצם משקפת את הנוף ומכניסה את החוץ הביתה. חללים ארוכים ניתן לשבור על ידי חלוקה לשני חללים קטנים על ידי הריהוט, למשל: סלון ארוך וצר יכול להתחלק לפינת ישיבה ופינת טלוויזיה.

בהצלחה!

>>רוצים להיזכר? החלק הראשון של המדריך למשפץ בשמונה שלבים