לא בטוח שאפילו האדם הרעב ביותר יצליח לחסל את כמות המזון שאגת'ה הולאווי, תינוקת פיצית בת שנה וארבעה חודשים מבריטניה, צריכה לאכול ביום;
אגת'ה נולדה 11 שבועות לפני התאריך, פגה במשקל של פחות מקילו וחצי, וכעת היא אמורה לאכול כ-3000 קלוריות ביום בהוראת רופאיה, כדי להתחזק ולגדול. לשם השוואה, לפי ארגון הבריאות NHS, לגבר מומלץ לצרוך כ-2500 קלוריות ליום ולאישה כ-2000.
דיאטת שוקולד
הולאווי סבלה מבעיות בלב, מדימום בראש וממחלת ריאות שהקשתה עליה לנשום. כיום היא שוקלת כשמונה קילו אבל רופאי הילדים אומרים כי אגת'ה זקוקה למוצרי מזון אקסטרה משמינים ועתירים בשומן ובחלבונים כדי לצמצם פערים מול בני גילה.
בין מוצרי המזון שאגת'ה צורכת ישנם גבינות קשות, בשרים צלויים, ירקות בשמן ואפילו שוקולד.
לתינוקות רבים שנולדים עם בעיות לב ומחלת ריאות כרונית, מרכיבים דיאטות מהסוג הזה, אבל האם סמנת'ה, בת 35, עדיין לא התרגלה לתפריט של בתה: "זה מאוד קשה לי", היא מתוודה, "האינסטינקט האמהי שלי אומר לי להאכיל את בתי במזון בריא. אני שונאת לתת לה שוקולד בזמן שהחברים שלה אוכלים פירות וירקות מזינים, אבל הנסיבות מחייבות אותי לנהוג אחרת".
בגיל שלושה חודשים וחצי שוחררה אגת'ה לביתה. "היינו צריכים להעביר אותה למוצקים כמעט בין לילה ומשמעות צריכת החמצן בבית היא שאגת'ה שרפה המון קלוריות רק בלנשום", סיפרה האם.
ההורים סמנתה ונייל החליטו להתראיין כדי להסביר להורים אחרים מדוע ילדים קטנים כמו בתם, שסובלים מבעיות בריאותיות, צריכים מזון שנראה לא בריא. "לשמחתי הדיאטנים אומרים שלא ייגרם לה נזק בעתיד מהאוכל שהיא צורכת היום", אומרת אמה.
ארוחת בוקר: דייסה, גבינה קשה, מעדן ופירות, לחם עם שוקולד או חמאה.
בראנץ: לחם עם חמאה או שוקולד או ריבה, אבוקדו וחומוס.
ארוחת צהריים: נתח בשר צלוי בשמן זית, מחית תפוחי אדמה עם קרם שמנת. ירקות אפויים עם שמן זית, לקינוח חטיף שוקולד ובננה.
ארוחת ארבע: בייגלה עם גבינה שמנה, אצבעות שוקולד.
ארוחת ערב: טונה בשמן, מחית בחמאה, שעועית ודייסת אורז.