תינוקות רבים בעלי מבנה גולגולת לא תקין נאלצים לחבוש לראשם קסדה מיוחדת למשך רוב שעות היום. מדובר בהליך רפואי אפקטיבי אבל מאתגר מאוד. זוג הורים אמריקניים החליטו לקחת את הקסדה הזו, שבנם בן העשרה חודשים, בריידון, נאלץ לחבוש, ולנצל אותה על מנת ללמוד על עולמו. בני הזוג הצמידו לקסדה מצלמת וידאו מסוג גופרו, ומאז מקבלים שידורים היישר מנקודת מבטו של תינוק מתוק.
>> לעמוד פייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
"יכולת הריכוז שלו גבוהה ממה שחשבתי"
אדוארד וכריסטין ווגנר הם חובבי פעילויות, טיולים ורכיבות אופניים. מצלמות הגופרו מאוד פופוליות בעולם זה, בזכות משקלן הכמעט בלתי מורגש, והיכולת לצלם באיכות גבוהה גם בתנועה ובתנאי שטח. "אני שם את הגופרו שלי על כל דבר, אז כשהצעתי לשים את המצלמה על התינוק, אשתי מיד חשבה שזה רעיון מעולה", אומר האב. "עכשיו אנחנו רואים את העולם דרך עיניו של בריידון. מתאפשר לנו לראות מה שהוא רואה, וזה מפתיע ומרתק".
Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy
עוד ב-mako בית ומשפחה:
- כל הפעילויות לילדים בחופש הגדול
- חינוך רע: 10 הרגלים שהורים חייבים להיפטר מהם
- פתרונות קסם לכינים: מיונז, לימון ומחליק שיער
הזוג הקליפורני לא משאיר את המצלמה מחוברת לקסדה של בריידון כל הזמן, אלא רק כשהם יוצאים לאירועים מיוחדים. לאחרונה לקח הזוג את הבן והמצלמה למירוץ מכוניות, לביקור בניו יורק ולגן החיות. המצלמה, שתמיד מסתובבת לכיוון שפניו של בריידון מופנים אליו, מקלה על ההורים לגלות מה מרתק אותו במיוחד ותופס את תשומת לבו. "למדתי כך הרבה על הבן שלי", אומרת האם כריסטין. "למדתי שבריידן אוהב מטוסים וציפורים, אוהב להביט בשמים הרבה יותר מבאדמה, ושיכולת הריכוז שלו גבוהה בהרבה ממה שחשבנו. במירוץ המכוניות גילינו שהוא עוקב אחר מכונית אחת מתחילת המסלול ועד סופו".
הקסדה מציקה לבריידון ומגבילה אותו מעט, ואמו כריסטין משתמשת במידע ששאבה מהצילומים כדי לדעת איך להסיח את דעתו ממנה בצורה טובה יותר. בני הזוג מתכוונים לערוך את השעות הרבות של הצילומים שכבר אספו לסרטון אחד קצר יותר, בו יוכל להביט בריידון כשיהיה גדול, וממש להיכנס לתוך נעלי עצמו כשהיה קטן. "בריידון יוריד את הקסדה בעוד חודש, אך אנחנו נמשיך לחבר את המצלמה לקסדת האופניים שלו או לריתמה בחזה ונצלם באירועים מיוחדים", אומר אביו. "אני חושב שכל הורה יכול ליהנות מנקודת המבט הייחודית הזו. זו דרך לתקשר עם ילד קטן שאינו מדבר, וכל חוויה בשבילו היא ראשונית וחד פעמית".